Grotten laten ons niet alleen een stukje van het ontstaan van de aarde zien, maar herbergen ook een mysterieuze en magische wereld. Bovendien veranderen ze onze kijk op de tijd. De vorming van grotten bijvoorbeeld duurt miljoenen jaren. Dit is een tijdschaal die ons begrip ver te boven gaat. Tijd is immers een relatief iets, dat wij mensen gecreëerd hebben en waaraan wij zelf betekenis geven. Terwijl wij tijd dus meten in seconden, minuten, uren, weken, maanden, jaren en decennia, heeft het leven zelf daar geen boodschap aan. De natuur gaat gewoon haar eigen weg en blijft doorgaan met ontwikkeling en transformatie. Dit is waarneembaar als je onder de grond bent, weg van de hectiek en stress die het dagelijks leven met zich meebrengt. Je wordt daar namelijk vooral geconfronteerd met stilte, ruimte, rust en leegheid. Hierdoor kun je niets anders dan alleen maar zijn.

 

The Watch Now

Blauwe Tanzaniet

Het horloge Watch Now

Tijd is een relatief begrip

Dit staat zo in contrast met het dagelijks leven, waarin we onszelf graag laten opjagen door dit relatieve begrip. We zijn constant bezig met dat wat er nog komen gaat. De klok bepaalt zelfs hoe ons ritme gedurende de dag verloopt. Hierdoor leven we niet meer van moment tot moment en zijn we grotendeels de verbinding met de natuur en onze intuïtie kwijt. Het resultaat is dat we vaak opgejaagd en gestrest zijn. Sommige van ons raken er uiteindelijk zelfs burn-out van. Leven in het moment is daarom ontzettend belangrijk om je natuurlijke ritme te kunnen volgen, je bewustzijn te vergroten en kwaliteit van het leven te verbeteren. Toch is dit ontzettend moeilijk toe te passen. Terwijl het ‘hier en nu’ eigenlijk het enige is wat we echt hebben en waar we echt over beschikken. Immers, is het verleden al geweest en moet de toekomst nog komen.

Leven in het hier en het nu met The Watch Now

Het ‘hier en nu’ toepassen

Het heeft dus totaal geen zin om jezelf druk te maken over iets waar je geen controle over hebt. Het enige wat je hiermee bereikt is het verliezen van jezelf en, hoe ironisch, waardevolle tijd. Sterker nog: hoe minder je probeert om alles meetbaar te maken, hoe beter je de regie over je eigen leven zult hebben. Dit zorgt ervoor dat je jezelf vrijer zult vinden en juist de balans vinden tussen lichaam en geest kunt vinden. Het resultaat is dat je beter meedraait in de hectiek van de maatschappij en gelukkiger in het leven staat. Dit is natuurlijk veel eenvoudiger gezegd dan gedaan. We vinden dit gevoel namelijk vooral als we in de natuur zijn, zoals bijvoorbeeld in het bos, aan zee of tijdens een dag spa. Echter, de kunst is natuurlijk om het ‘nu’ als belangrijkste leidraad in je dagelijks leven te kunnen toepassen en niet alleen als je bijvoorbeeld op reis in Slovenië bent en de grotten van Postojna bezoekt.

Een betekenisvol horloge - The Watch Now

Horloge zonder tijd - The Watch Now

The Watch Now: een betekenisvol horloge

In feite draait het daarom allemaal om bewustzijn. Het is belangrijk om stil te staan bij je gedrag en de keuze’s die je maakt. Alleen dan is het mogelijk om te veranderen en aanwezig te zijn in het nu, ongeacht waar je bent. Om jezelf hier gedurende de dag aan te herinneren is er ‘The Watch Now’. Dit horloge is een betekenisvol en stijlvol accessoire om ons bewust te maken van het moment, in plaats van tijd. Deze reminder is fijn. Heel fijn zelfs! Het ‘The Watch Now’ horloge heeft geen wijzerplaat om minuten en uren aan te geven, maar herinnert je alleen maar aan de tijd die ècht telt: het ‘hier en nu’. Toevallig is het ‘The Watch Now’ horloge bovendien bedacht vanuit een burn-out, als een meer stijlvolle en betekenisvolle versie van een armband. Thijs & Bieke, de bedenkers en oprichters, willen hiermee proberen om nog meer mensen rust te brengen en minder met tijd bezig te laten zijn. 

Maak het beste van je leven

Het is helaas niet altijd mogelijk om te ontsnappen aan de hectiek en chaos van het dagelijks leven. We kunnen nu eenmaal niet constant op reis, of dagjes erop uit om te genieten van de natuur. Gelukkig herinner je jezelf er met dit steuntje om de pols aan om aanwezig te zijn in het moment en stil te staan bij het ‘hier en nu’. Je hoeft nu eenmaal niet constant te weten hoe laat het precies is. En elke keer als je op dit horloge kijkt, zul je eraan denken om rustig aan te doen en een stapje terug te nemen. Dit in tegenstelling tot klassieke horloges die je telkens het idee geven dat je iets moet doen en ervoor zorgt dat je gehaast bent. Met dit mindfulness horloge aan je arm kun je dat loslaten en je intuïtie volgen. Zo kun je het beste van je leven maken, op elk moment. Just Breath! Want geloof me, dat is het enige dat je echt moet doen.

Dit stijlvolle accesoire is beschikbaar in verschillende designs vanaf €49.95 en verkrijgbaar op de website van ‘The Watch Now’

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.