Ik zal mijn laatste gesprek met Clen Verkleij, bedenker van de Purpuz Planner, nooit vergeten. Zijn opmerking: “Wees groot, dan kun je meer geven” was een wijze levensles die me kracht gaf op een moment dat ik dat nodig had. Het liet me beseffen dat ik er wel degelijk mag zijn en mezelf niet hoef weg te cijferen. Als je groot bent, kun je namelijk veel meer bereiken. Echter, is dit niet altijd zo eenvoudig.  Het bereiken van dromen en doelen vereist de nodige structuur en organisatie, mits je jezelf niet uit het oog wilt verliezen. Clen heeft zelf ervaren hoe het is om de balans kwijt te zijn toen hij burn-out thuis kwam te zitten. Hij had een succesvolle carrière als organisatiesocioloog en dacht dat alles op rolletjes liep, maar bleek het overzicht totaal kwijt te zijn.

Volg je dromen en behaal je doelen met de Purpuz Planner
Kom uit een burn-out met de Purpuz Planner
Review van de Purpuz Planner 2020

De juiste balans in het leven vinden

Clen besefte dat hij drastische veranderingen zou moeten aanbrengen om weer gelukkig te kunnen zijn. Met behulp van een coach is hij daarom destijds aan de gang gegaan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Door middel van het stellen van doelen, plannen en organiseren is hij er uiteindelijk weer bovenop gekomen. Tijdens dit proces besloot hij dat een van zijn doelen het beschikbaar stellen zou zijn van de tools van zijn coach. Hij deed in de vorm van een handige agenda die inmiddels hartstikke bekend onder de naam ‘Purpuz Planner’ is. Clen hoopt dat op deze manier iedereen een gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven kan leiden met meer rust, overzicht en grip op het leven.

Review van de Purpuz Planner

Meer dan een planner of agenda

Hoewel de Purpuz Planner ideaal is om de juiste balans in het leven te vinden en je helpt bij het behalen van doelen, is het gebruik ervan tijdens een burn-out eigenlijk onmisbaar. Het is namelijk meer dan een gewone planner of agenda. Dit is ook een werkboek dat je stimuleert om het beste uit jezelf te halen. De Purpuz Planner heeft bijvoorbeeld veel ruimte om te reflecteren. Zo is er dagelijks de ruimte om te noteren wat er goed ging of beter kan. Maar ook aan het einde van iedere maand zijn er twee pagina’s voor bezinning. Door middel van het beantwoorden van ‘vragen aan jezelf’ sta je even stil bij zowel het verleden als het heden en kijk je vooruit naar de toekomst. Deze is denk ik mijn favoriete tool van de Purpuz Planner. Het is namelijk heel inspirerend en motiverend om terug te bladeren om te zien hoeveel je al bereikt hebt.

Verander negativiteit in positiviteit met de Purpuz Agenda
Review van de Purpuz planner en agenda
Tips om te plannen met de Purpuz

Tools voor het behalen van je doelen

Daarnaast vind ik ook de motiverende quotes en sfeervolle foto’s fantastisch. Dit houdt de Purpuz Planner namelijk ook heel luchtig en inspirerend. Er staan veel dingen in die je aan het denken zetten en helpen om elke dag aan jezelf en de kwaliteit van je leven werken. Stapsgewijs kom je daardoor beter in je vel te zitten. Doordat de Purpuz Planner ook helpt om je dromen en doelen in te delen in een stappenplan, worden deze bovendien heel realistisch te behalen. Achterin de planner wordt duidelijk uitleg gegeven over de acht tools die je hierbij helpen. Met behulp van het handige werkboek kun je al je taken eenvoudig inplannen aan de hand van de maand en/of weekplanner. Fijn is dat je ‘aan de hand’ wordt genomen met veel voorbeelden. Dit werkt super motiverend en zo hoef je niet alles zelf uit te zoeken.

De Purpuz Planner 2020

Een blikvanger voor op de koffietafel

Uiteraard vind je ook standaardtools die je in een agenda verwacht, zoals een jaarkalender en een overzicht van de feestdagen. Er is voldoende ruimte voor afspraken, to-do lijstjes, aantekeningen en alles wat je nog meer kwijt zou willen. Zelfs voor creatieve ideeën en inspiratie zijn aparte pagina’s om te gebruiken, maar de Purpuz Planner bevat bijvoorbeeld ook een bucketlist. Ook de lijstjes met bijvoorbeeld dingen die je energie geven of blij maken zijn heel motiverend om in te vullen. Je leert er veel van en krijgt echt inzicht in je eigen gedrag en de keuzes die je maakt. Alle pagina’s zijn praktisch ingedeeld en de vormgeving is clean. Hierdoor is de planner heel overzichtelijk en kun je deze prima gebruiken als dagelijkse agenda. Persoonlijk vind ik dat door het grote formaat niet heel handig en gebruik de Purpuz Planner daarom alleen thuis.

De Purpuz Map
Werkboek van de Purpuz Planner
Doelen behalen met de Purpuz Planner

Aan de slag met de Purpuz Planner

Ik vind de Purpuz Planner echt heel fijn in gebruik en ben Clen echt dankbaar voor toesturen ervan. De Purpuz Planner helpt mij niet alleen om mijn doelen te behalen, maar ook om beter in het leven te staan. De methodes waarmee je aan de slag gaan werken namelijk echt. Je wordt gestimuleerd om te visualiseren en te realiseren. Bovendien wordt je aangezet om jezelf uit te dagen en krijg je meer rust in je hoofd. Alles wat daarin zit kun je namelijk uitwerken en daardoor beter loslaten. Met de Purpuz Planner creëer je overzicht in de chaos van het leven. Hierdoor kom je positiever en vrolijker in het leven te staan, en vind je meer balans en rust. Ik kan je dat ook van harte aanraden om de Purpuz Planner aan te schaffen. Het zal je gegarandeerd helpen om je doelen, groot en klein, te behalen en je dromen waar te maken.

Ben je benieuwd naar de Purpuz Planner, maar wil je deze eerst even inkijken? Een van Clen zijn doelen is het wereldwijd bereikbaar maken van de Purpuz. Je kunt daarom gratis(!) een planner downloaden via de website. De Purpuz Agenda in boekvorm is verkrijgbaar via onder andere bol.com (affl) en de website van Purpuz zelf.

1 thoughts on “Behaal je dromen en doelen met de Purpuz Planner

  1. Pingback: Burn-out: een spirituele crisis en waardevolle reis | Bohalista

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.