Reistip: maak jezelf verstaanbaar met deze reisbandjes (winactie)

Communiceren kan soms best lastig zijn! Hoewel we zoveel middelen hebben, heerst er vaak toch onbegrip. Het lukt ons lang niet altijd om de juiste boodschap over te brengen of ontvangen. En het klinkt misschien raar, want ik hou ontzettend van taal, maar woorden lijken soms zo overschat en kunnen zo overbodig zijn. Bij communicatie komt namelijk veel meer kijken. Onder andere emoties, gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding spelen een belangrijke rol. En ook al zeg je niets, is het toch mogelijk om contact te hebben. Met simpele gebaren bijvoorbeeld kun je een hoop duidelijk maken.

Als je op vakantie bent in een land waar je de taal niet spreekt, merk je meestal al snel hoe goed je in staat bent om ‘met handen en voetenwerk’ te communiceren. Onbewust pikken we namelijk allerlei signalen op waardoor het soms niet eens nodig is om te praten en toch een heel gesprek te kunnen voeren. En dit is precies hetgeen dat vaak de leukste momenten oplevert er ervoor zorgt dat je bijzonderste herinneringen overhoudt aan je reis. 

Reistip maak jezelf verstaanbaar met deze reisbandjes + winactie

Grappige situaties

Maar reizigers die buiten de gebaande paden treden weten dat er op de wereld wel degelijk plaatsen zijn waar het onmogelijk lijkt om iets simpels als de bushalte of geldautomaat te vragen. Ook de taal van het hart zorgt er namelijk helaas niet altijd voor dat je tot een oplossing, verbinding of begrijpelijk contact kunt komen. Er zijn voldoende momenten dat je ergens in een uithoek van de wereld bent en communicatie vrijwel onmogelijk lijkt te zijn.

Zoals dat moment dat de batterij van je telefoon leeg is, het reservelampje van je auto brandt en een gevoel van lichte paniek inmiddels aardig overheerst omdat je in de verste verte je nog geen tankstation ziet. Onderweg kom je alleen een schaapherder tegen. Uiteraard spreekt de beste man geen woord Engels. Ook lijkt het erop dat hij nog nooit heeft auto gereden, of in ieder geval geen verstand heeft van knipperende lampjes. Of die keer dat het je zelfs met je beste vaardigheden van het spel ‘hints’ toch maar niet lukte om duidelijk te maken dat je met spoed op zoek was naar het toilet!

Maak jezelf verstaanbaar met deze reisbandjes

Verstaanbaar met deze reisbandjes

Ik denk dat we allemaal wel eens in dergelijke situaties terecht zijn gekomen. Waarschijnlijk zijn de verhalen achteraf hilarisch, maar ervoer je op dat moment de nodige frustratie en onrust. Tegenwoordig is Google Translate natuurlijk een heel handig hulpmiddel voor op reis. Maar wat nou als je geen data of bereik hebt?

Nou, daarvoor bestaat er sinds kort het reisbandje. Dit simpele siliconen armbandje bestaat in verschillende kleuren waarop zestien symbolen staan afgebeeld. Denk hierbij aan iconen voor bijvoorbeeld WiFi, de bushalte, een tankstation, het ziekenhuis of de supermarkt. Door het aanwijzen van een van de icoontjes maak je eenvoudig duidelijk wat je wilt. Simpeler kan het niet, toch? 

De vrolijke bandjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en voor dames is het roze armbandje zelfs verkrijgbaar in een maatje kleiner. Bovendien maak jezelf niet alleen verstaanbaar met deze reisbandjes, maar worden muggen ook nog eens op afstand gehouden door de geïmpregneerde citronella. Je koopt deze reisbandjes voor maar zeven euro en vijfennegentig cent per stuk bij bol.com (affl) of op de website van Ikgaopavontuur.nl. Wil je er meteen twee? Dan betaal je nog maar tien euro!  

Win een reisarmbandje 

Van Ikgaopavontuur.nl mag ik twee reisbandjes weggeven aan mijn lezers. En kans maken is heel simpel! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. Tevens zou ik het leuk vinden als je Bohalista op social media volgt. That’s it! Uiteraard waardeer ik het natuurlijk extra als je deze winactie dan ook nog eens deelt, maar dit is allemaal niet verplicht! Laat je me ook nog even weten welke kleur jouw favoriete reisbandje heeft?

Winformulier

Deze winactie is afgelopen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Voorwaarden

Deze actie loopt tot en met 28 oktober 2019. De winnaar krijgt na 31 oktober 2019 persoonlijk bericht via e-mail en verplicht zichzelf om binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail te reageren, anders kies ik een andere winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting.

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.