Tijdens het reizen geld verdienen? Volg je droom met deze drie methodes!

Vanaf kleins af aan was het mijn droom om de nieuwe ‘Floortje Dessing’ te worden. Inmiddels heb ik deze hoop al een tijdje opgegeven want de kans op zo`n droombaan is natuurlijk maar heel klein. Toch weet ik zeker dat velen van jullie deze droom met mij hebben gedeeld. Want een betere combinatie van reizen en geld verdienen bestaat volgens mij niet! Maar hoewel we misschien niet tot de paar gelukkigen ter wereld behoren die zich deze levensstijl werkelijk kunnen veroorloven, betekent dat natuurlijk niet dat onze reislust er minder op is geworden. En uiteraard kunnen we alsnog (deels) deze droom achterna gaan proberen om tijdens het reizen geld te verdienen met bijvoorbeeld een van onderstaande methodes. Al is het alleen maar om langer op reis te kunnen!

Tijdens het reizen geld verdienen

Bloggen

Zelf verdien ik zo nu en dan iets extra’s bij met mijn blog. Het is niet veel, maar toch zeker lekker meegenomen. Helaas heb ik op het moment niet de tijd en energie die ik zou willen om mezelf echt 100% in te zetten voor Bohalista. Maar ik weet zeker dat als ik het bloggen professioneler ga aanpakken, ik er genoeg mee kan verdienen om er een redelijke omzet mee te kunnen draaien.

En wie weet word ik op een dag dan toch nog wel ‘de nieuwe Floortje Dessing’. Ja, haha, ik ben en blijf een dromer. Maar na jaren ‘hobby bloggen’ ben ik inmiddels wel bijna zover dat ik Bohalista kan gaan inschrijven bij de KvK. En dat is toch iets waar ik niet alleen heel trots op ben, maar ook waarmee ik een deel van mijn droom waarmaak.

Bloggen kost wel heel veel tijd. Het is hard werken, je zult veel geduld moeten hebben en bovenal moet je hetleuk vinden. Houd je niet zo van schrijven? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan vloggen. Ook dit kost veel tijd en is hard werken, maar meer dan een goede camera en vlotte babbel heb je niet nodig!  Begin bijvoorbeeld met het vastleggen van dagjes uit, weekendjes weg en leuke hotspots in Nederland zelf en plaats deze filmpjes op YouTube.

Werken voor een online vertaalbureau

Een andere simpele manier om geld te verdienen is door te werken voor een online vertaalbureau of platform. Je hoeft helemaal geen professioneel vertaler te zijn. Het enige wat je nodig hebt is voldoende kennis van twee of meerdere talen, een laptop en een internetverbinding. Toen ik net in Istanbul woonde, wees een toenmalig vriendinnetje mij op online vertaalwerk en heb ik dit een tijdje gedaan om iets extra’s bij te verdienen.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het geen vetpot is. En voornamelijk bij vertalingen van of naar het Engels is de concurrentie aanzienlijk groot. Maar als je bijvoorbeeld uitstekend een taal zoals het Chinees of Frans beheerst, kun je best een aardig zakcentje verdienen. En het mooiste van dit werk is dat je het vanaf overal ter wereld kunt doen. Bijvoorbeeld om een vakantie bij elkaar te sparen vanuit je woonkamer in het regenachtige Nederland, of vanaf een zonnig vakantieresort om twee overnachtingen extra te kunnen betalen!

Bij vertaalwerk denk je waarschijnlijk automatisch aan simpelweg (en misschien zelfs wel een beetje saai) een document vertalen, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan brochures, flyers, nieuwsartikelen, maar ook geluidsbestanden en voice-overs. Dat laatste is iets waar mijn oude huisgenootje Anastacia, behoorlijk wat geld mee verdient! Zij heeft een fijne stem, is een goede spreker en beheerst het Russische als moedertaal.

Regelmatig wordt zij gevraagd om voice-overs van geluidsbestanden te vertalen en in te spreken. En tegenwoordig kun je ook bijvoorbeeld websites of een webshop vertalen. Zoals je ziet is er echt ontzettend veel mogelijk. Je kunt jezelf wel onderscheiden door gebruik te maken van andere goede eigenschappen. Dus als je al werkend de wereld rond wilt trekken is dit misschien wel de manier om jezelf te onderhouden.

“Follow your dreams. They know the way”.

Les geven

Een andere veelgebruikte methode waarmee je aardig wat geld kunt verdienen en tegelijkertijd kunt reizen is les geven. Mijn vriendinnetje Ruta uit Litouwen geeft Engelse les en reist zo werkelijk de wereld rond. Ze heeft onder andere in Engeland, Rusland en Turkije gewoond en woont nu op Malta! Behalve dat ze ontzettend veel van de wereld ziet, leert ze ook over de hele wereld mensen kennen. Zij heeft een TELF-certificaat, maar haar Engels is echt niet beter dan dat van jou of mij hoor! Regelmatig vraagt ze aan mij de betekenis van een woord. En als je af en toe hoort in wat voor grappige en ook bizarre situaties ze komt omdat ze iets niet weet, rol je over de grond van het lachen.

Zo heeft ze in Istanbul eens een Turks meisje geleerd dat de betekenis van ‘panty’s’ in het Engels ‘panties’ is. Echter, in het Engels betekent ‘panties’ slipjes. Dat is toch grappig, haha! Maar wat ik duidelijk wil maken is dat je een taal echt niet perfect hoeft te beheersen om les te kunnen geven. Je moet natuurlijk wel les kunnen geven en de grammatica goed kennen, wil je iets kunnen uitleggen.

Je kunt dit doen tegen kost en inwoning of door het geven van privélessen.  In Turkije kun je hier al snel zestig euro per uur mee verdienen. En ook in landen zoals Zuid-Amerika en Azië is veel vraag naar Engels leraren (al weet ik niet wat de arbeidsvoorwaarden zijn en heb ik over China niet al te beste verhalen gehoord). Mocht je het echt professioneel willen aanpakken, volg dan een TELF cursus doen. Hiermee behaal je een internationaal erkend certificaat.

Is je Engels niet bepaald om over naar huis te schrijven, wees dan niet getreurd want er is nog veel meer mogelijk! Misschien ben je wel keigoed in yoga of een andere sport. Of kun je heel goed koken, lekker bakken of mooi schilderen. Allemaal talenten waarin je les kunt geven en misschien zelfs wel zelf een eigen bedrijfje kunt opzetten.

Ik ken genoeg vrouwen in Istanbul die een eigen bedrijf zijn begonnen door gebruik te maken van talent. Zo zijn er bijvoorbeeld vrouwen die cursussen geven in schilderen en mozaïeken, maar ook in mediteren en fotograferen. Met de benodigde research via onze grote vriend Google kom je er al snel achter wat de mogelijkheden in het land/de landen van jouw dromen zijn!

Deel gerust je ervaringen, want nog meer tips over geld verdienen op reis zijn van harte welkom!

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.