Slimme manieren en handige tips om te sparen voor je volgende reis!

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht en het koude weer buiten is dit natuurlijk een uitstekend maand om je te oriënteren op een zonnige vakantie. Heb jij voor aankomend jaar al een reis gepland? Ga je aankomende winter al weg of moet je nog even sparen en tot de zomer wachten? Niet iedereen kan natuurlijk ieder jaar op vakantie en deze dure maand maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om op reis te gaan. Maar wees gerust, want met deze slimme manieren en handige tips om te sparen voor je volgende reis bespaar je flink wat geld. Zelfs in deze dure maand..

Verbruik minder vaste lasten

Dit is bij uitstek het moment om je vaste lasten onder de loep te nemen: verzekeringen, abonnementen.. neem alles eens goed door en bekijk waar je op kunt besparen door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere aanbieder. Of misschien zelfs wel helemaal op te zeggen! Verlaag je telefoonabonnement, verander van internetprovider en stap over van energieleverancier. Zet onnodige verzekeringen stop en kijk of het goedkoper is om bepaalde dingen, zoals televisie, internet en telefonie, niet goedkoper zijn om te combineren. Let ook op wat je verbruikt: laat lampen niet onnodig branden en stook niet voor de vogels! Zet de wasmachine `s avonds aan als er een lager energietarief geldt en bel vaker over Wifi in plaats van de telefoon. Er zijn vast heel wat dingen die je kunt doen om op je vast lasten te besparen en dit is een goede maand om daarmee te beginnen. En bovendien is het niet alleen fijner voor je portemonnee, maar zeer waarschijnlijk ook voor het milieu.

Zet een spaarpot neer

En vul deze regelmatig aan met kleingeld. Het lijkt misschien stom, maar leeg regelmatig je portemonnee en broekzakken en je zult zien dat je volgend jaar zomaar een paar honderd euro hebt gespaard. Best lekker toch? Daar kun je namelijk gewoon zomaar even een goedkoop reisje of je vliegtickets mee boeken!

Online geld verdienen met reclamemails en marktonderzoek

Gemakkelijk iets extra’s bijverdienen voor op vakantie? Dat doe je simpel s`avonds op de bank tijdens een avondje televisie kijken door middel van het klikken op reclamemails en het invullen van marktonderzoek. Dit is geen manier om rijk van te worden hoor, maar je verdient er zeker wel een lekker zakcentje mee. In de artikelen: ‘Online geld verdienen met Marktonderzoek‘ en ‘Online geld verdienen met reclamemails‘ beschrijf ik uitgebreid hoe dit in z`n werk gaat en je in een jaar tijd een paar honderd euro extra kunt verdienen.

Bespaar op je boodschappen

Op je boodschappen kun je gemakkelijk veel geld besparen. Doe minder vaak boodschappen, met een lijstje en koop veel in één keer. Dan kun je groter inkopen, wat vaak voordeliger is. Bovendien kom je ook minder vaak in de verleiding om dingen te kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Kies er ook om boodschappen bij de goedkopere supermarkten te doen en houd goed in de gaten wat er in de aanbieding is (sla daar meer van in), dit scheelt aanzienlijk veel geld.

Koop minder kleding

Ik zag onlangs ‘The Real Cost’, een documentaire over de gevolgen van fast-fashion. Niet alleen is het slecht voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. Want zeg eens eerlijk: hoeveel kleding en schoenen koop je per jaar die je na een paar keer dragen nooit meer gebruikt? We kopen alleen maar omdat het ‘leuk’ of ‘goedkoop’ is, maar eigenlijk hebben we vaak het helemaal niet nodig. Bedenk voortaan wat je echt nodig hebt en koop alleen dat. Investeer ook in goede kleding en schoenen. Dat is echt iets wat ik de afgelopen jaren geleerd heb. Kwaliteit gaat gewoon veel langer mee en blijft langer mooi. Vind je dit lastig? Probeer dan eens een kledingbudget op te stellen. Dat kan je helpen om impulsaankopen te vermijden en zo kun je al snel veel geld besparen. Ruim ook je kledingkast eens op. Kijk wat je eigenlijk allemaal nog wel niet hebt hangen en verkoop de items die je echt niet meer draagt.

Ruim op!

Nu je toch bezig bent.. ruim gelijk je hele huis op. Wedden dat je super veel items tegenkomt die je nooit meer gebruikt? Verkoop dit bij de kringloopwinkel, op marktplaats of ga met Koningsdag ergens staan. Misschien heb je ergens nog wel iets van waarde liggen waar je een mooi bedrag voor kunt krijgen. Tip: doe dit geld in je ‘vakantie-spaarpot’. Zo heb je aan het einde van het jaar misschien wel duizend euro in je potje ;-)

Eet minder vaak buiten de deur

Geloof me, dit scheelt zomaar duizend euro per jaar. Het is zo gemakkelijk om even een broodje, koek of andere snack te kopen als je onderweg bent. Een koffie erbij.. en hup je bent vijf euro lichter. Zeker mensen die veel met het openbaar vervoer reizen geven meer uit dan ze denken, reken maar eens uit: twee keer per week buiten de deur koffie drinken en iets te snacken kost zomaar ruim vijfhonderd euro per jaar. Deze kun je gemakkelijk besparen door zelf iets lekkers mee te nemen en voortaan thuis of op je werk koffie te drinken.

Bovenstaand allemaal slimme manieren en handige tips om te sparen voor je volgende reis! Misschien geen heel verrassende dingen, maar wel dingen die heel simpel zijn en toch vaak door mensen vergeten worden. Als je dit allemaal zou doen, dan kun je zomaar een paar duizend euro per jaar besparen. En dat zonder drastische veranderingen te hoeven doen, maar alles vooral een kwestie van een beetje opletten is. Alle kleine beetjes helpen immers! Heb jij nog goede tips om te besparen?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.