De leukste cadeaus van Return to Sender (Winactie)

Bij Return to Sender, opgericht door niemand minder dan Katja Schuurman, worden heel veel bijzondere cadeaus aangeboden. Deze worden handgemaakt door, veelal vrouwelijke, vakmensen in de armste gebieden vanuit de hele wereld. Return to Sender gelooft in eerlijke handel en streeft naar duurzame ontwikkeling. Alle producten zijn eerlijk geproduceerd, voldoen aan de eisen van fair entrepeneurship en vertellen elk een uniek verhaal. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen en productiemethoden en van lokale technieken en materialen. Deze productie zorgt voor werkgelegenheid in deze ontwikkelingslanden. Daarnaast werkt Return to Sender samen met Plan Nederland en wordt een deel van de winst van alle producten besteed aan beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen. Op deze manier wordt gericht samengewerkt aan duurzame armoedebestrijding; ondernemerschap wordt gestimuleerd en de beroepsgerichte opleidingen geven een betere kans op werk.

Leuk weetje

Return to Sender heeft door de verkoop van meer van 1.5 miljoen producten bijgedragen aan het creëren van ruim zevenduizend banen wereldwijd.

Je kunt bij Return to Sender werkelijk terecht voor de meest bijzondere cadeaus. De collecties zijn geïnspireerd op lokale symbolen, tradities en gebruiken rondom speciale feestdagen zoals verjaardag, huwelijk, geboorte en Kerst. Ik heb een aantal leuke producten uitgekozen waarmee je volgens mij niet alleen veel teruggeeft aan vrouwen in ontwikkelingslanden, maar ook je een geliefde op een ontzettend leuke manier mee kunt verwennen. En het allerleukste is dat ik een heel pakket met deze producten mag weggeven aan een van mijn lezers. Hoe ontzettend gaaf is dat? Bekijk hieronder de producten en doe beneden aan dit artikel snel mee om kans te maken! Laat je me ook even weten wat jouw favoriete product is?

Mand uit Indonesië

Deze mand van waterhyacint is gemaakt door vrouwen in en rond Yogyakarta. Op ambachtelijke wijze vlechten zij de gedroogde stengels van de waterhyacint met de hand. De producent geeft de vrouwen de mogelijkheid om zowel thuis als in de werkplaats te werken. Op die manier hebben zij genoeg tijd voor hun familie en bouwen ze een vast inkomen op, waardoor ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Deze mand is het resultaat van hun werk en de samenwerking met de Nederlandse ontwerper Toya Verberne. Ik vind dit een mooi, vrolijk mandje dat veelzijdig te gebruiken is en helemaal leuk voor aankomend seizoen. In combinatie met een leuk plantje, is dit een ideaal cadeautje. Dit mandje staat leuk in de badkamer, op de kaptafel of gezellig in de tuin!

Producten van Loktapapier

De producten gemaakt van Loktapapier uit de collectie van Return to Sender zijn gemaakt door vrouwen uit de Nepalese hoofdstad Kathmandu en omstreken. Zij maken gebruik van papier dat afkomstig is van de bast van de ‘Daphne Papyracea’ struik uit de Himalaya dat met de hand wordt geschept. Omdat de bast van de struik steeds weer aangroeit, blijft de Himalaya onaangetast en hoeven er geen nieuwe struiken te worden geplant. Het papier wordt gemaakt volgens een oud en arbeidsintensief proces waarbij geen chemicaliën worden gebruikt en waaraan wel tweehonderd handen te pas komen!

Er worden een aantal verschillende, leuke producten gemaakt van Loktapapier aangeboden door Return to Sender. Onder andere opbergdozen, symbolische cadeau’s en diverse notitieboekjes, zoals deze, ontworpen door Floris Hovers, die super leuk zijn om alvast een persoonlijke boodschap of een gedichtje in te schrijven. Zo zal je moeder namelijk tijdens al haar reizen aan je denken. Maar het allerleukst zijn toch wel de slingers van Loktapapier. Voor iedere feestelijke gelegenheid is er wel een gepaste slinger te vinden. Maar omdat Loktapapier zo stevig en duurzaam is, zijn de slingers ook super geschikt om gewoonweg ter decoratie in je interieur te hangen. Het assortiment biedt in ieder geval keuze genoeg, want behalve slingers met sterren, zijn er ook slingers met dieren, teksten en andere symbolen verkrijgbaar.

Mokken gemaakt van een hergebruikte deksel

Deze unieke mokken zijn gemaakt door veelal vrouwelijke werknemers van een familiebedrijf in het noorden van Thailand. Het porselein maken en beschilderen zij met de hand en door te blijven experimenteren leren deze vrouwen zichzelf nieuwe technieken aan, waardoor ze steeds beter worden in hun ambacht. De mokken zijn gemaakt in samenwerking met ontwerper Laura de Monchy en ook verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, lichtblauw, roze, rood en groen. Ik vind deze kopjes stiekem echt het leukste product van Return to Sender en zou het liefst een set van zes mokken voor mijn eigen uitzet willen. Ze zijn namelijk niet alleen leuk om uit de drinken, maar ook geschikt als plantenbakje of om bijvoorbeeld je make-up kwasten in de bewaren!

Armbandjes met een betekenis

Deze prachtige armbandjes worden met de hand gemaakt door veelal HIV-positieve vrouwen uit de sloppenwijk Kibera in Kenia. De verschillende kleuren glaskralen worden traditioneel gebruikt door de Masai stam en hebben elk een andere betekenis. Zo staan de kleuren van dit armbandje bijvoorbeeld voor gezondheid (wit), vrede (zwart) en zachtheid, tederheid en blijdschap (roze). Door de productie van deze armbanden hebben de vrouwen uit de grootste sloppenwijk van Afrika een eigen inkomen.

Met een mooi armbandje maak je natuurlijk altijd iedere vrouw wel blij! Maar met dit achterliggende verhaal en de steun die je vrouwen uit Kenia met de aanschaf van dit armbandje biedt, is dit armbandje wel heel speciaal en extra bijzonder om aan een dierbaar iemand te geven.

Win een pakket van Return to Sender (t.w.v. ruim 75 euro)

Van Return to Sender mag ik een pakket met al deze leuke hebbedingetjes weggeven aan een van mijn lezers. De producten zijn allemaal echt stuk voor stuk prachtig en van ontzettend mooie kwaliteit. Alles is handgemaakt en je ziet echt de liefde en zorg die deze vrouwen in de producten hebben gestoken. Kans maken op dit leuke pakket is heel simpel! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. That’s it! Tevens zou ik het leuk vinden als je Bohalista en Return to Sender op social media liked en/of volgt. Uiteraard waardeer ik het natuurlijk extra als je deze winactie dan ook nog eens deelt, maar dit is allemaal niet verplicht! Laat je me ook nog even weten wat jouw favoriete product van Return to Sender is?

Winformulier

Deze winactie is afgelopen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Voorwaarden

Deze actie loopt tot en met 24 april 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 28 april 2018 persoonlijk bericht via e-mail en verplicht zichzelf om binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail te reageren, anders kies ik een andere winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.