Nuttige reisinformatie voor je reis naar zonnig Kaapverdië

Nuttige reisinformatie voor je reis naar zonnig Kaapverdië

Officiële naam: Republiek Kaapverdië.
Hoofdstad: Praia.
Regeringsvorm: Republiek.
Afstand vanaf Amsterdam: circa 4.999 km.
Vliegduur: circa 6 uur
Tijdverschil: 2 uur vroeger
Inentingen: DTP, Hepatitis-A, en BMR worden aangeraden.
Munteenheid: Kaapverdische escudo (CVE).
Alarmnummer: Politie 132, Brandweer 131, Ambulance 130

Reisdocumenten

Je hebt een geldig paspoort nodig voor reizen naar Kaapverdië. Een visum kan vooraf worden geregeld via het consulaat in Rotterdam of bij aankomst op het vliegveld worden gekocht voor ongeveer 25 euro. Wij hebben het visum bij aankomst op het vliegveld gekocht en dit was binnen tien minuten allemaal geregeld.

Wetgeving

In Kaapverdië wordt alcohol verkocht vanaf 18 jaar, tabak wordt verkocht vanaf 16 jaar. Volgens mij heerst er nergens een rookverbod, maar dat weet ik niet zeker. Wij zijn een paar keer naar een club geweest en daar mocht binnen worden gerookt, ook marihuana. Het overgrote deel van de mensen die wij in Kaapverdië hebben ontmoet was sowieso knetter stoned. Homoseksualiteit is toegestaan.

Eten en drinken

Ik ben een moeilijke eten en vond het een ramp om fatsoenlijke te eten in Kaapverdië. De keuken van Kaapverdië is een mix tussen de Portugese en Afrikaanse keuken, maar Kaapverdië is een arm land en er wordt vooral veel vis, mais en bonen gegeten. Bijna alle producten moeten worden geïmporteerd en dit is natuurlijk ontzettend duur. Er zijn weinig tot geen “westerse” producten te vinden, en tenzij je negen euro voor een stukje brie wilt betalen, hoef je ook niet naar deze producten op zoek. In hotels schijnt het eten vaak wel goed te zijn. Al heb ik gehoord dat eten wat overblijft en er niet goed uitziet wordt weggegooid en er niets aan werknemers, die veelal in armoede en zonder voedsel leven, gegeven. Met dit in mijn achterhoofd, zou ik niet lekker van eten kunnen genieten. In het centrum zijn best een aantal restaurantjes en cafes waar je kunt eten, maar verwacht niets culinair! Kraanwater kan niet worden gedronken, dus koop flessen mineraalwater of kook het kraanwater voor minimaal vijf minuten.

Kledingvoorschriften

Voor Kaapverdië zijn geen speciale kledingvoorschriften. Neem een stuk of tien items om in te zwemmen mee, slippers and go with the flow! Oh, en zonnebrand. Heel veel zonnebrand. Wij moesten op een gegeven moment wel nieuwe zonnebrand kopen en nadat we een stuk of tien winkeltjes hadden bezocht hebben we uiteindelijk voor vijftien euro een fles zonnebrand kunnen kopen die al twee jaar over datum was. En ja, dat was de beste die we konden vinden.

Beste reistijd

Kaapverdië is eigenlijk het hele jaar door prima te bezoeken, maar voor een ideale winterbestemming. De temperatuur ligt het hele jaar tussen zo’n 22 en 26 graden. De warmste maanden zijn juli tot en met oktober, maar dan is er ook de meeste kans op regen.

Verkeer

Welk verkeer? Er is bijna geen verkeer op Kaapverdië! Eilandhoppen kan het beste per vliegtuig. Houd er rekening mee dat je in Afrika bent en alles, alles, echt alles, langzaam gaat. Het is eerder regel dan uitzondering dat een vliegtuig op tijd vertrekt. Op de eilanden zelf kun je een auto huren, maar dit is niet echt nodig. Tussen de belangrijkste steden rijden aluguers (pick-ups), bussen en minibusjes, maar stel je hier niet teveel van voor.

Veiligheid

Kaapverdië is ontzettend veilig en staat zelfs bekend als een van de veiligste landen van Afrika. Wij huurden een appartement midden in een Afrikaanse woonwijk en hebben ons geen enkele keer onveilig gevoeld. Natuurlijk komt er wel eens iets voor, maar niet meer dan in andere landen ter wereld.

Facebook Comments

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.