Hotels zonder creditcard boeken? Dat kan gewoon!

Tegenwoordig is alles binnen handbereik! Of je nou even wilt bellen met een familielid of kennis die 5000 km verderop woont of een potje tijgerbalsem uit China wilt bestellen; het kan allemaal binnen twee minuten worden geregeld via het internet. Natuurlijk is globalisering niet altijd even goed, maar over het algemeen is het heel handig natuurlijk. Het biedt ons zoveel mogelijkheden, vrijheden en kennis! Ook andere landen en culturen zijn binnen handbereik en het internet maakt het ook toegankelijker om jezelf uitgebreid te oriënteren op reizen en vakanties. Je hoeft maar in te typen of spreken wat je zoekt, en een zoekmachine tovert duizenden resultaten tevoorschijn; van officiële websites, foto’s en beoordelingen van reizigers, tot bloggers en vloggers die uitgebreide reviews plaatsen. Je kunt gemakkelijk zelf je reis helemaal naar wens samenstellen en meestal ook nog eens met de beste prijsgarantie. Een ding wat echter lastig blijft, is het reserveren van een reis als je niet over een creditcard beschikt. Vooral hotels zonder creditcard boeken blijft vaak lastig!

De meeste websites vragen namelijk om een creditcard als garantie voor je reservering. Ze willen er, best wel begrijpelijk, zeker van zijn dat je werkelijk komt. Nu kun je natuurlijk je vakantie boeken via een stenen reisbureau (jawel, die zijn er nog), maar dan betaal je vaak onnodig extra kosten en bovendien is de kans groot dat je maar een beperkt keuzeaanbod hebt omdat een reisbureau alleen met vaste vakantieaanbieders samenwerkt. En je wilt natuurlijk toch het liefst je vakantie helemaal zelf samenstellen! Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de creditcard van iemand anders. Dat doe ik zelf bijvoorbeeld vrijwel altijd, aangezien ik zelf ook niet over een creditcard beschik. Maar ook dit is niet altijd even handig. Het is mij bijvoorbeeld wel eens overkomen dat ik mezelf naderhand ook perse moest betalen in een hotel, met behulp van een creditcard die ik dus helemaal niet had! Dat heeft uiteindelijk heel wat uurtjes gekost en was best balen eerlijk gezegd. Gelukkig zijn er nog een aantal manieren waarop je gemakkelijk een hotel zonder creditcard kunt boeken.

Zelf bellen of mailen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar er zijn genoeg hotels die je kunt bellen of mailen om te reserveren. Zo ging het vroeger ook gewoon, haha. Dit verschilt natuurlijk wel ontzettend per bestemming. In Turkije of Bulgarije bijvoorbeeld is dit geen enkel probleem en vaak prima te doen. Ben je echter niet zo avontuurlijk ingesteld, dan kan ik mezelf helemaal voorstellen dat je dit niet helemaal vertrouwt en bang bent om bij aankomst zonder hotel te zitten ofwel opgelicht te worden. Als controle-freak vind ik dit zelf ook niet bepaald de fijnste methode, en het is dan ook de reden waarom backpacken niets voor mij is. Om de paar dagen, of zelfs iedere dag, zoeken naar hotels is mij veel te veel gedoe en ik zou echt niet meer van mijn reis kunnen genieten joh!

Betalen met Ideal

Gelukkig zijn er steeds meer organisaties waarbij je gewoon met Ideal kunt betalen. Via bijvoorbeeld de website betaalopties.nl vindt je een handig overzicht van organisaties die Ideal als betaalmethode accepteren. Dus wil je graag je hotel zonder creditcard betalen? Neem dan zeker even een kijkje, want er staan verschillende organisaties (onder andere Belvilla en Expedia) op. Het enige verschil is eigenlijk dat je met Ideal meteen vooraf betaald, in plaats van achteraf met een creditcard. Je kunt op deze site trouwens niet alleen op hotels zoeken, maar ook bijvoorbeeld op vliegtickets of het huren van een auto. Wel zo handig!

Een prepaid creditcard aanschaffen

Wat tegenwoordig ook mogelijk is, is het aanschaffen van een prepaid creditcard. Een prepaid creditcard is vaak goedkoper dan een gewone creditcard en ook door iedereen aan te schaffen. Je bepaalt namelijk zelf welk bedrag je van te voren op een prepaid creditcard zet, dus geen gedoe met rekeningen achteraf! Let er wel op voordat je een prepaid creditcard aanschaft, dat het hotel van je keuze deze betaalmethode ook accepteert. Anders moet je straks alsnog een andere betaaloptie of een ander hotel zoeken.

Heb jij nog meer tips om hotels te reserveren zonder creditcard? Laat het weten in de comments!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.