Vijf keer leuke en handige apps voor je volgende reis

Hoewel ik me het liefst totaal afsluit van mijn dagelijkse leven als ik op reis ben, kan ik er niet omheen dat ik soms wel gebruik van het internet moet maken. Maar behalve dat het soms niet anders kan, is het af en toe stiekem ook wel hartstikke makkelijk hoor. Even kijken waar je bent, van hotel veranderen, een berichtje naar het thuisfront sturen, valuta omrekenen of kijken wat ik mee terug naar huis kan en mag nemen, het kan tegenwoordig met een paar klikken. Er zijn veel leuke en handige apps voor op reis die je vakantie net even makkelijker maken. Ik heb vijf van de beste apps in dit blog verzameld. Zonder welke apps kun jij echt niet als je op reis bent?

Wifi Map

Het is natuurlijk wel handig als je internet op je telefoon hebt, maar een bundel is vaak ongelofelijk duur. Gelukkig is er op veel plaatsen Wifi beschikbaar en kun je in een café of restaurant gewoon om het wachtwoord vragen zodat je kunt internetten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, of ben je in een openbare ruimte waar wel een wifi-netwerk van is, maar waar je geen wachtwoord van hebt. Wifi Map biedt uitkomst. In deze app zijn namelijk meer dan 2,1 miljoen wachtwoorden verzameld van over de hele wereld, dus grote kans dat er een hotspot bij jou in de buurt is. De netwerken en wachtwoorden worden gedeeld door de gebruikers en de populariteit van deze gratis app zal alleen meer toenemen. En uiteraard is deze app offline te gebruiken, wel zo handig.

Stay.com

Douane reizen

Voor de shop-a-holics onder ons is dit een heel handige app. Douane Reizen is speciaal voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen ontwikkeld. Je kunt gemakkelijk zien wat je allemaal mag invoeren en of je belasting over je producten moet betalen. Ook is er informatie te vinden over wat je allemaal wel en niet mee mag nemen naar Nederland en kun je gemakkelijk valuta omrekenen, aankoopbonnen bewaren en bagage scannen. De app is gratis en offline te gebruiken.

Google Goggles

Google Goggles is een handige beeldherkenningsapplicatie waarmee je bijvoorbeeld een kunstwerk, labels, logo`s, of andere producten mee scannen waarna de app deze relevante informatie voor je opzoekt of voor je vertaald. Google Goggles kan lezen in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Russisch, en Turks en dit vertalen naar andere talen. De nieuwe versie kan zelfs al sudoku puzzels oplossen! De app is gratis, maar werkt niet offline.

Wifi Maps

Stay.com

Deze handig app bespaart je heel wat kilo aan bagage. De app werkt bevat namelijk reisgidsen van meer dan honderdvijftig steden met de leukste adressen zoals restaurants, hotels, clubs, musea en galleries. Je kunt de reisgids personaliseren door de plekken op te nemen die jij interessant vindt. Na het downloaden is de gids offline beschikbaar. Je kunt de gids ook delen met je vrienden en ook zelf leuke tips toevoegen. Deze app is gratis verkrijgbaar.

Klepper

Dit is niet perse een reis-app, maar wel heel leuk. Met Klepper kun je namelijk zelf kaarten maken en laten versturen. De kaartjes zijn op het formaat van een polaroid en worden in een envelop verstuurd. Als je dus geen mooie ansichtkaarten of helemaal geen ansichtkaarten kunt vinden, dan maak je er gewoon zelf een! De app is gratis te downloaden, kaartjes zijn er al vanaf 2.49 euro. Zonder internetverbinding werkt de app overigens niet.

Wat zijn volgens jouw handige apps voor op reis?
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.