Via deze websites kun je heerlijk eten bij locals thuis!

Reizen en lekker eten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het ontdekken van lokale gerechten is een goede, leuke en lekkere manier om kennis te maken met een ander land. Uiteraard doe je dit het liefst in een betaalbaar en gezellig restaurant waar het vol zit met locals. Tenminste, ik wel! En met een beetje mazzel is het eten dan ook nog eens allemaal super lekker! Maar wist je dat je ook een etentje bij locals thuis kunt boeken? Wie kan er immers beter die lokale gerechten voor je klaarmaken dan de locals zelf? En ga je bij een local thuis eten, dan krijg je niet alleen een maaltijd die speciaal voor jou bereidt is, maar het levert je ook leuk contact, plaatselijke tips en mooie verhalen op. Dat is toch helemaal geweldig? Ik heb een aantal keer het geluk gehad om door locals te worden uitgenodigd, maar het blijft natuurlijk iets dat niet vaak voorkomt. Tegenwoordig zijn er echter een aantal verschillende websites waarbij je zo`n etentje, vaak heel goedkoop, kunt boeken. Hieronder heb ik ze voor je uitgelicht.

With Locals

De website With Locals is een Nederlands platform waarbij mensen zich vanuit verschillende steden in Europa en Azië hebben aangemeld als gastheer of gastvrouw. Je schuift aan bij een familie thuis en eet gewoon gezellig een hapje mee. Hartstikke gezellig en vaak ook ontzettend lekker. Je kunt er op deze website ook voor kiezen om diverse andere activiteiten, zoals kooklessen of een tour, te bij locals te boeken.

Eat With

Deze wereldwijde community Eat With bestaat uit mensen over de hele wereld die zich hebben aangemeld om speciaal voor jou lokale gerechten te koken. Om te zoeken selecteer je de stad en de datum waarop je wilt komen eten. Daarna vul je het aantal personen in en kiest de keuken waar je voorkeur naar uitgaat. Vervolgens klik je op zoeken en zie je direct een aantal bijpassende opties die je kunt boeken. Houd je niet van vis, of vlees of ben je vegetariër of allergisch voor iets? Geen probleem, je kunt dit alles tijdens de reservering aangeven.

VizEat

Diners, food tours, kooklessen.. je vindt het allemaal in het uitgebreide aanbod van de website VizEat. Je kunt jezelf hier gemakkelijk aanmelden via Facebook (vaak krijg je nog een coupon van tien dollar ook) om vervolgens een etentje te boeken waarbij je de keuze hebt uit meer dan honderddertig landen ter wereld. Als je wilt kun je zelfs bij een echte chef aan tafel schuiven! Of ga gezellige naar een van de ‘diner parties’ en ontmoet nog meer mensen vanuit de hele wereld!

Bonappetour

Bij de community Bonappetour (affl.) zijn gastheren en gastvrouwen vanuit de hele wereld aangesloten. Je kunt hier terecht voor unieke ervaringen bij mensen thuis; van simpele en eenvoudige etentjes volgens oma’s recepten bij hobbychefs tot uitgebreide drie-gangen diners bij chef-koks. Fijn is ook dat de host al kan invullen wat er op het menu staat of wat je ongeveer kunt verwachten. Ook zijn er onder andere proeverijen, kooklessen en rondleidingen bij locals te boeken.

Heb jij wel eens bij locals thuis gegeten?
Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.