Eenvoudig en in het Nederlands een e-visum Turkije aanvragen

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije en heb je nog geen visum? Heb je geen idee waar te beginnen? Loop je tegen moeilijkheden aan tijdens de aanvraag? Of heerst er al echte paniek in de confetti fabriek en zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kan ik mezelf heel goed voorstellen! Over mijn avonturen tijdens het aanvragen van een Turkse verblijfsvergunning bijvoorbeeld, heb ik al heel wat geschreven. En dat is niet zo heel verwonderlijk want het was me nogal wat! Ieder jaar stond me weer een andere verrassing te wachten in de vorm van een of andere vreemde eis waaraan ik moest, maar meestal onmogelijk kon, voldoen. Deze eisen kwamen voor mij net zo plotseling uit de lucht vallen als voor de bevolking en een groot deel van de overheid zelf. Hierdoor was het soms even stressen, maar gelukkig is altijd alles goedgekomen. Want de Turkse bureaucratie lijkt misschien vreselijk, het valt uiteindelijk echt mee!

Turkse bureaucratie

Say what? Ik verkies deze zelfs boven die van Nederland! En dit schrijf ik nu met een brede glimlach op mijn gezicht, maar het heeft best een tijdje geduurd voordat ik dit begreep. Want serieus, sinds ik in Nederland woon, loop ik echt constant tegen een muur aan en ervaar ik het als onmogelijk om ‘normaal’ te functioneren binnen een ‘normaal’ functionerende maatschappij. De afgelopen jaren heb ik dan ook gewoond in het land waar alles mogelijk is en het de overheid zelf is die je helpt om onder de omslachtige regels van de overheid uit te komen. Snap je het nog?

Waarschijnlijk niet. En datzelfde gevoel ervaar je waarschijnlijk ook als je een visum voor Turkije, via bijvoorbeeld de website van de Turkse overheid zelf, wilt aanvragen. Het is heus wel veilig en bovendien ook prettig dat je
rechtstreeks een visum kunt aanvragen. Maar het is ook zeker heel omslachtig, verwarrend en bovendien totaal niet handig. De regels en procedures van Turkije veranderen van de een op de andere dag en medewerkers zelf zijn hier vaak niet eens van op de hoogte. Als je in Turkije bent en Turks spreekt is dit op zich geen probleem. Uiteindelijk leiden er namelijk meer wegen naar Rome en is er, zoals ik in de alinea hierboven al schreef, altijd wel iets of iemand bereidt om je te helpen.

Online een visum Turkije aanvragen

Je kunt een visum ook prima bij aankomst op het vliegveld van de douane kopen. Mits je de vaak lange wachtrijen geen probleem vindt natuurlijk en ervan uit gaat niet tegen Turkse bureaucratie aan te zullen lopen. Zeker niet met als je voorzien bent van een nuchtere, Nederlandse mentaliteit. Maar het is eigenlijk veel handiger om al vooraf een visum Turkije aan te vragen bij een onafhankelijke aanbieder. Dit ‘e-visum’ is online aan te vragen en een alternatief voor visa dat wordt afgegeven door bijvoorbeeld het consulaat van Turkije, Turkse ambassades en douanekantoren.

Het voordeel van online een visum Turkije aanvragen is vooral dat het snel, eenvoudig en in het Nederlands kan. Ook heb je geen creditcard of Turkse Liras nodig, want je kunt gewoon betalen middels Ideal of overschrijving. Bij Turkijvisum.nl heb je bovendien het visum dezelfde dag nog in huis en is het ook mogelijk een spoedvisum aan te vragen. Gewoon, lekker in het Nederlands op een begrijpelijke en overzichtelijke manier!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit; een visum online aanvragen, of bij aankomst op het vliegveld?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.