Vijf leuke plekken om te loungen en uitgaan in Varna

Wil je uitgaan in Varna tijdens je vakantie? Zoals ik al vaker benoemd heb, is alcohol in Bulgarije echt spotgoedkoop! Voor minder dan een euro koop je in de supermarkt maar liefst 2.5 liter bier. Je kunt je dus wel voorstellen dat een avondje uit niet veel hoeft te kosten en ergens iets gaan drinken hier een van de favoriete bezigheden onder de lokale bevolking is. Overal in Varna zijn leuke barretjes en cafés te vinden waar je terecht kunt voor een lekkere cocktail of ander bijzonder drankje. Het is de perfecte manier om je avondje uit mee te beginnen, maar ook een fijne bezigheid op ieder andere moment van de dag. Vooral als je in Bulgarije op reis of vakantie bent is het leuk om verschillende drankjes te ontdekken. Er is namelijk zoveel keuze. Soms is het moeilijk kiezen. Ik help je daarom graag op weg met de leukste plekken om te loungen. De drankjes zelf laat ik graag aan jou over! Laat je me trouwens even weten wat jouw favoriete drankje is?

Hotspots in Varna om te loungen en relaxen

Happy Bar & Grill

De vergelijking met McDonalds en Burger King is niet geheel op zijn plaats hier. Toch kan ik het niet laten om te noemen, Happy Bar & Grill is namelijk de nationale fastfoodketen van Bulgarije. Het is echter een ontzettend hippe keten waar je plaats kunt nemen in het bargedeelte voor een cocktail, of bij de grill voor een uitgebreide maaltijd. Op de menukaart staat veel fastfood zoals hamburgers, maar ook klassieke vlees-, vis-, en kipgerechten, heerlijke salades, pasta’s en bijzondere voor-, en bijgerechten. Er is een aparte menukaart voor de sushi, maar ook voor cocktails en desserts. Happy Bar & Grill heeft vestingen in heel Bulgarije en in iedere stad zijn er wel een aantal. In Varna zijn er vier, waarvan die in het centrum (ideaal als je een avondje uitgaat) en die in de haven (perfect voor een rustig etentje) mijn favoriete zijn.  Ik kan je echt aanraden om hier minimaal een keer te gaan eten. De sushi is echt ontzettend lekker, maar probeer ook zeker iets van de bijzondere voorgerechtjes en verschillende drankjes (mango sangria is een aanrader).

Cafe-Bar Vogue

Deze loungeplek midden in het centrum is gelegen naast Happy Bar & Grill, maar valt nauwelijks op. Er is namelijk alleen een klein terras en de rest van deze gelegenheid is gevestigd in een zijstraatje. Toch is het de ideale plek om in de zomer even neer te strijken en mensen te kijken. Er is een uitgebreide drankkaart aanwezig en keuze uit een klein assortiment gebak. Waarom je absoluut naar Cafe-Bar Vogue toe moet? Er is denk ik wel keuze uit twaalf verschillende soorten bijzondere chocolademelk , zowel warm als koud!

Smoothie met banaan en kers

Restaurants in Varna

Graffiti Cafe

Op loopafstand van het Sea Garden Primorski Park tref je het Graffiti Café. Dit is een van mijn favoriete hotspots in Varna en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het café heeft de ‘Restaurant & Bar Design Awards’ gewonnen in de categorie Best Bar, maar heeft ook een ontzettend uitgebreide drankkaart. Werkelijk ieder drankje is bovendien uniek en smakelijk. Je kunt er koffie en thee drinken, maar ook smoothies, vruchtensap, limonade, cocktails en gedistilleerd. Daarnaast serveert het café heerlijk gebak en fingerfood, waardoor dit echt een fijne plek is om een uurtje (of twee, drie) te loungen.

Hemingway Restaurant & Sea Bar

Hemingway is gelegen aan het strand en biedt zowel een restaurant als bar. In de zomer is dit een fijne plek om een drankje te doen met uitzicht op de zee. s’Avonds gaan er gekleurde lampjes branden en er is vaak live muziek. Het is er dan heel gezellig en je hebt echt een beetje het idee dat je in Cuba bent. Vooral de smoothies zijn hier heel lekker trouwens! In het restaurant is de sfeer iets luxer en kun je heerlijk eten. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een pizza aan de bar te bestellen!

Martini Cocktail in Bulgarije

The Martini Food & Cocktails

Uitgaan in Varna start je perfect bij deze hotspot. Je kunt namelijk tot laat in de avond dineren bij The Martini. De menukaart is simpel, maar biedt voldoende keuze ongeacht een ieders dieet. Daarnaast is er een uitgebreide drankkaart met drankjes die bij het eten passen, maar ook veel lekkere cocktails. Schrik daarom niet als om 23.00 uur de lichten dimmen en het volume van de muziek omhoog gaat. Je kunt prima blijven zitten en meebewegen met de muziek. The Martini veranderd namelijk alleen maar in een bar waar je kunt loungen, voordat je naar een club of discotheek gaat!

Laat je me weten wat jouw favoriete hotspot is om te lougen of uitgaan als je naar Varna gaat, of er al eens geweest bent?

1 thoughts on “Vijf leuke plekken om te loungen en uitgaan in Varna

  1. Pingback: Het Sea Garden Primorski Park: mijn favoriete hotspot in Varna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.