De vijf mooiste stranden van Agistri in Griekenland

De mooiste stranden van Agistri

De vijf mooiste stranden op Agistri in Griekenland

De mooiste stranden van Agistri

Agistri in Griekenland is een verborgen parel in de Egeïsche Zee. Het eiland is de perfecte bestemming om in alle rust te genieten van de natuur. Je bent omgeven door azuurblauw water en landinwaarts is Agistri bedekt door de groene dennenbomen. Tussen Milos en Skala vind je de zandstranden. En dit zijn absoluut een aantal van de mooiste stranden van Agistri die iedereen graag bezoekt. Maar de rest van de kustlijn bestaat voornamelijk uit kleine, verborgen en soms zelfs verlaten baaien.

Het is heerlijk vertoeven op Agistri en af en toe zul je werkelijk het idee hebben dat je alleen op de wereld bent. Enkele stranden zijn makkelijk toegankelijk. Maar sommige stranden zijn alleen bereikbaar per voet, andere alleen zwemmend of per boot. Het is meer dan de moeite waard om rondom het eiland te varen en enkele van deze baaien te ontdekken. De bekendste en de mooiste stranden van Agistri beschrijf ik hieronder. Ik doe dit in willekeurige volgorde, want een top vijf maken is haast onmogelijk.

Tip: lees meer over het eiland Agistri en bekijk ook de mini reisgids voor Agistri.

Het Dragonera strand op Agistri in Griekenland

Het strand Dragonera op Agistri in Griekenland

Dragonera strand op Agistri in Griekenland

Dragonera

Dragonera is een kiezelstrand, gelegen in een grote inham tussen de plaatsjes Milos en Limeneria. Je bent hier omringd door groen en blauw; de kleuren van rust en vrede. Zowel achter als naast je zijn de bergen bedekt met dennenbomen. De kust is ruig met haar rotsen en het azuurblauwe water heeft een kalme werking op de geest. En met de rustgevende muziek op de achtergrond heb je af en toe het idee op vakantie in de Caraïben te zijn.

Dragonera is vanaf Milos en Skala bereikbaar met de plaatselijk bus. Het is vanaf de busstop ongeveer tien minuten naar beneden lopen. Ook kun je hier gemakkelijk op de fiets naartoe en als het niet te warm is zelfs lopend (ongeveer een uurtje). Op dit strand vind je een strandtentje voor lichte versnaperingen en verkoelende drankjes. Ook is er de mogelijkheid tot het huren van strandbedjes en parasols.

Chalikiada

Dit prachtige strand ligt aan de voet van een klif. Het is een kiezelstrand en nudisme is toegestaan. Chalikiada is alleen bereikbaar vanaf de zee of via een wandeling over de heuvel die is begroeid met dennenbomen. Je loopt echt een stuk door het bos en de wandeling heeft een rustgevende uitwerking. Als je aan het einde van de helling bent wordt je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht.

Om het strand zelf te bereiken zul je de steile rotspartij moeten afklimmen. De toegang lijkt moeilijker dan het is, maar ik raad je evengoed aan om stevig schoeisel mee te nemen. Ik heb zelf namelijk een fikse wond opgelopen van de scherpe rotsen! Op dit strand zijn geen faciliteiten aanwezig. Neem dus voldoende eten en drinken mee! Ook een zonnescherm of parasol is aan te raden want er zijn bijna geen plekken om in de schaduw te schuilen.

Mariza in Agistri Griekenland

Mariza

Onderaan het plaatsje Limeneria vind je Mariza en bereikbaar met de bus of fiets. Dit is eigenlijk geen strand, maar een platform gebouwd in de rotsen. Je kijkt vanaf hier uit over een ongerept landschap en begeeft jezelf letterlijk en figuurlijk in de wilde natuur. Vanaf het platform kun je in de zee springen of duiken en ervaar je een ultiem gevoel van vrijheid. Het water is kristalhelder en ontzettend diep! Gelukkig is er een ladder aanwezig waarmee je weer uit de zee kunt komen.

Er zwemmen prachtig gekleurde visjes in Mariza, dus het is aan te raden om je snorkeluitrusting mee te nemen om van het onderwaterleven te kunnen genieten. Je zult geen hele dag in Mariza doorbrengen, maar het is absoluut een bezoek waard en je kunt jezelf hier prima enkele uur vermaken. Er zijn geen faciliteiten aanwezig dus je dient zelf voldoende drinken en iets te eten mee te nemen. Vergeet ook absoluut niet je zonnebrandcrème want er zijn amper plaatsen met schaduw.

Aponisos strand op Agistri in Griekenland

Het strand Aponisos op Agistri in Griekenland

Het blauwe water van Aponisos op Agistri in Griekenland

Aponisos

Aponisos is een klein privé eilandje en je moet entree betalen om hier te mogen zijn. Dit geld wordt niet per se gebruikt om in eigen zak te steken, maar wel geïnvesteerd om de natuur te beschermen. Zo wordt er op het eilandje bijvoorbeeld niet gebouwd, zodat alles makkelijk afbreekbaar is en geen beschadiging voor de natuur vormt. Het is ook de perfecte plaats om te genieten van spectaculair uitzicht. Aponisos heeft een betoverende uitwerking en tijdens zonsondergang is het hier werkelijk adembenemend mooi.

Het is heerlijk om te zwemmen in de helderblauwe wateren rondom Aponisos. De zee is hier zo ontzettend kalm dat het wel een zwembad lijkt. Ook zijn er loungebedden in de zee. Dit is zo ontzettend rustgevend dat je moeite hebt om nog aan land te komen. Je kunt jezelf hier prima een hele dag vermaken. Er zijn verschillende faciliteiten aanwezig zoals douches, toiletten en ligbedden. Dit is bij het entreegeld inbegrepen, evenals een drankje. Je bereikt Aponisos met de bus, fiets, watertaxi of door een flinke, maar mooie wandeling (ongeveer twee uurtjes).

Skliri op Agistri in Griekenland

Het strand Skliri op Agistri in Griekenland

Skliri

Dit kleine kiezelstrand is gelegen tussen het plaatsje Skala en het strand Chalikiada. De kustlijn hier is dramatisch ruig door de vele rotsen. Het is een klein, maar fijn strand dat verscholen ligt tussen de dennenbomen. Je hebt hier prachtig uitzicht op de Saronische golf. Het water is kraakhelder en loopt langzaam af, maar toch is het al snel diep. Je kunt hier heerlijk zwemmen en het is een fijn plekje om een middag door te brengen.

Skliri is bereikbaar op dezelfde manier als Chalikiada: via een smalle afdaling tussen de rotsen. De bosweg ernaar toe is mooi en onderweg heb je prachtig uitzicht. Op het strand zelf zijn geen faciliteiten aanwezig, maar alle voorzieningen die je nodig zou kunnen hebben zijn dichtbij. Toch is het aan te raden om zelf voldoende drinken en bescherming tegen de zon mee te nemen.

Stranden op Agistri in Griekenland

Stranden van Agistri in Griekenland

Tips voor de mooiste stranden van Agistri 

Bovengenoemde stranden kun je het best bezoeken met de fiets of step. Deze kun je voordelig huren bij Moto Agisti.  Voor de stranden iets verder gelegen kun je gebruik maken van de plaatselijke bus op het eiland. Soms zul je nog wel een stukje moeten lopen omdat de wegen niet toegankelijk zijn. Heb je een boot ter beschikking dan is het natuurlijk helemaal ideaal, maar je kunt bijvoorbeeld ook meegaan met een kajaktour om enkele verlaten baaien te bezoeken.

Voor vrijwel alle stranden is het aan te raden om waterschoenen mee te nemen. Nagenoeg overal zwemmen namelijk Roda Husman Garra rufa, ook wel knabbelvisjes genoemd. Alle stranden, behalve Aponisos, zijn gratis toegankelijk. In Dragonera en op de zandstranden kun je ook ligbedden en parasols huren. De zandstranden zijn gelegen tussen de plaatsen Milos en Skala. Dit zijn tevens de meeste bezochte stranden, maar in het voor-, en najaar is het hier ook vrij rustig.

 

 

5 thoughts on “De vijf mooiste stranden van Agistri in Griekenland

  1. Pingback: Mini reisgids en tips voor het eiland Agistri in Griekenland

  2. Pingback: Zes keer hotspots voor lekker eten op Agistri in Griekenland

  3. Pingback: Paardrijden in het bos op Agistri in Griekenland ('gespiegeld' door Bella)

  4. Pingback: Ultiem ontspannen op het idyllische eiland Agistri in Griekenland

  5. Pingback: De mooiste stranden ter wereld: tien tropische en duurzame bestemmingen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.