Het Sea Garden Primorski Park: mijn favoriete hotspot in Varna

Sea Garden Primorski Park in Varna

Sea Garden Primorski Park in Varna

Sea Garden Primorski Park in Bulgarije

Het Sea Garden Primorski Park

Als je op vakantie in Varna bent, loont het absoluut de moeite om een halve dag of langer voor een bezoek aan dit park uit te trekken. Het ‘Sea Garden Primorski Park’ is namelijk een van de belangrijkste trekpleisters. Gelegen langs de kust biedt het prachtige uitzichten op zee, maar ook zonder deze uitzichtpunten is het een mooi park waar van alles te doen en beleven is. In de zomer nodigt het park uit tot flaneren en biedt het verkoeling tegen te hitte. Het is heerlijk om door het park te lopen en te genieten van de schaduw, flora en fauna.

Sea Garden Primorski Park

Kunst in het Sea Garden Primorski Park

Houten kunst in het Sea Garden Primorski Park

Zelfgemaakte kunst van een straatverkoper in Varna

Wat is er te doen in het park?

In het Zeepark zijn onder andere een aquarium, planetarium, terrarium (en petting zoo), dierentuin, speeltuin en een dolfinarium gevestigd. Ook zijn er een aantal cafes en restaurantjes (een stukje verder in het park) te vinden. In de zomer kun je tevens genieten van diverse voorstellingen in het openluchttheater. Let op: kaartjes hiervoor dien je ruim op tijd te kopen. Dit kan aan de ticketbox bij de ingang, waar je tevens het programma vind. Ook vinden er gedurende de hele zomer diverse openluchtoptredens plaats van verschillende artiesten, welke vaak gratis zijn te bezoeken.

Fontein in het Sea Garden Primorski Park

Fontein in Varna

Straatmuzikanten en tentoonstellingen

Op verschillende plekken in het park vind je tevens straatmuzikanten en andere artiesten. De optredens zijn heel divers; van rockconcerten en opera, tot majorette en andere dans. Regelmatig staan er ook stands van bijvoorbeeld Coca Cola, Nivea en diverse biermerken (Bulgaren drinken bier als water) om hun merk te promoten. Er worden dan niet alleen samples uitgedeeld, maar vaak is er ook een hele show of andere activiteit om heen. Dit maakt dat de sfeer in het park echt heel gezellig is. Daarnaast zijn er ook regelmatig diverse tentoonstellingen, meestal over de geschiedenis van Bulgarije en markten met bijvoorbeeld streekproducten. Bekijk trouwens ook deze zes tips voor Varna, als je benieuwd bent wat er nog meer te beleven is in deze havenstad.

Flora en Fauna in Bulgarije

De natuur in Bulgarije

Ecotoerisme in Bulgarije

Tip: lees over de vijf leukste hotspots om te loungen in Varna

Eten en drinken

Vrijwel alle restaurants en cafes zijn gelegen aan de boulevard onder het park, of bij de hoofdingang in het centrum. Bij het openluchttheather wel is een cafe waar je bijvoorbeeld iets te drinken kunt halen of pizza kunt bestellen, maar ik kan je dit niet aanraden. Helaas is er verder niets verkrijgbaar, op hier en daar een mais-, of ijsverkoper na. Dit is echt een minpuntje en ik raad je daarom aan om zelf iets mee te nemen. Een ander nadeel is dat er nergens een routebeschrijving naar de attracties binnen het park is. Dit zou voor toeristen wel degelijk handig zijn!

Sea Garden Primorski Park

Het Sea Garden Primorski Park in Varna

Natuur in Varna

Het park in de winter

Helaas is er in de winter vrijwel niets te doen in het Sea Garden Primorski Park. Toch is het juist dan mijn favoriete plek in Varna. De natuur neemt het dan namelijk over van het zomerse leven en bedolven onder de witte sneeuw is het verlaten zeepark in Varna werkelijk prachtig mooi. De woeste zee met haar wild slaande golven staat in sterk contrast met het stille park en terwijl je de sneeuw onder je voeten hoort kraken besef je hoe bijzonder de wereld is. Als je in de winter op vakantie bent in Varna raad ik je dan ook aan om een lange wandeling te maken. Ongeacht hoe koud het is! Je kunt naderhand beneden een kop warme chocolademelk drinken in een van de strandtentjes die dan nog geopend zijn.

Wildlife in Bulgarije

Duurzaam reizen naar Bulgarije

Duurzaam op reis in Bulgarije

Paddenstoelen in Bulgarije

Geschiedenis van het zeepark

Het Sea Garden Primorski Park is in het jaar 1862 onder gezag van de Ottomanen aangelegd. Het was oorspronkelijk maar een klein tuintje. Maar na de Bevrijding van Bulgarije in 1878, liet de toenmalige burgemeester Mihail Koloni er in het jaar 1881 een stadstuin van maken. Inmiddels is het park een lange strook langs een groot deel van de kust van Varna. Het beslaat maar liefst 26.0000 m² hectare en is ontworpen door de Franse ingeieur Martinice. Er staan overal bankjes waar je even kunt rusten, maar het is ook fijn om even in het gras neer te ploffen. Drink uit een van de fonteintjes met bronwater, loop over houten bruggetjes of neem deel aan een van de culturele activiteiten. Ook zijn er aangelegde tuintjes, beeldenparken en vind je er een rijke flora en fauna.

Wildelife en natuur in Bulgarije

Uitzicht in het Sea Garden Primorski Park in Varna

Bezoekersinformatie

Het park is een fijne plek om te wandelen, sporten of gewoon te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je kunt prima de hele dag spenderen in het Sea Garden Primorski Park. Er is namelijk geen betere plek om te genieten van de groene natuur en zoute zeelucht tegelijkertijd. Het Zeepark is dan ook absoluut mijn favoriete hotspot en de plek waar ik het liefste kom in Varna. Je komt de toegangspoorten vanzelf tegen als je naar het einde van het centrum loopt. Het parkt strekt zich namelijk uit langs de kust. Kijk voor meer informatie op de website van Varna.

Varna, Bulgarije
Telefoon: +359 52 330 730

Klik hier voor een routebeschrijving met Google Maps.

1 thoughts on “Het Sea Garden Primorski Park: mijn favoriete hotspot in Varna

  1. Pingback: Petting Zoo & Terrarium: leuk met kinderen tijdens je vakantie in Varna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.