Via deze websites kun je heerlijk eten bij lokale bevolking thuis!

Via deze websites kun je eten bij lokale bevolking thuis!

Reizen en lekker eten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het ontdekken van lokale gerechten is een goede, leuke en lekkere manier om kennis te maken met een ander land. Uiteraard doe je dit het liefst in een betaalbaar en gezellig restaurant waar het vol zit met lokale bevolking. Maar wist je dat je ook kunt eten bij lokale bevolking thuis? Wie kan er immers beter die lokale gerechten voor je klaarmaken dan de locals zelf? Ga je eten bij lokale bevolking thuis, dan krijg je niet alleen een maaltijd die speciaal voor jou bereidt is, maar het levert je ook leuk contact, plaatselijke tips en mooie verhalen op. Dat is toch helemaal geweldig? Ik heb een aantal keer het geluk gehad om door de bevolking te worden uitgenodigd, maar het blijft natuurlijk iets dat niet vaak voorkomt. Daarom zijn er tegenwoordig enkele websites waarbij je zo’n etentje, vaak heel goedkoop, kunt boeken.

Via deze websites kun je heerlijk eten bij lokale bevolking thuis!

With Locals

De website With Locals (affl) is een Nederlands platform waarbij mensen zich vanuit verschillende steden in Europa en Azië hebben aangemeld als gastheer of gastvrouw. Je schuift aan bij een familie thuis en eet gewoon gezellig een hapje mee. Hartstikke gezellig en vaak ook ontzettend lekker. Je kunt er op deze website ook voor kiezen om diverse andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld kooklessen of een tour, te bij de lokale bevolking te boeken.

Eat With

Deze wereldwijde community Eat With bestaat uit mensen over de hele wereld die zich hebben aangemeld om speciaal voor jou lokale gerechten te koken. Om te zoeken selecteer je de stad en de datum waarop je wilt komen eten. Daarna vul je het aantal personen in en kiest de keuken waar je voorkeur naar uitgaat. Vervolgens klik je op de zoekknop en zie je direct een aantal bijpassende opties die je kunt boeken. Houd je niet van vis, vlees, ben je vegetariër of misschien zelfs wel allergisch voor iets? Dit is geen probleem want je kunt je voorkeuren tijdens de reservering aangeven.

VizEat

In het uitgebreide aanbod van de website VizEat kun je onder andere diners, foodtours en kooklessen bij de lokale bevolking boeken. Je hebt de keuze uit meer dan honderddertig landen ter wereld! Als je wilt kun je zelfs bij een echte chef aan tafel schuiven! Of ga gezellige naar een van de ‘diner parties’ en ontmoet nog meer mensen vanuit de hele wereld! Aanmelden kan eenvoudig via Facebook. Vaak zijn er acties waarbij je een coupon ter waarde van bijvoorbeeld tien dollar krijgt om vrij te besteden. Het loont dus zeker de moeite om dit in de gaten te houden!

Bonappetour

Bij de community Bonappetour (affl.) zijn gastheren en gastvrouwen vanuit de hele wereld aangesloten. Je kunt hier terecht voor unieke ervaringen bij mensen thuis; van simpele en eenvoudige etentjes volgens oma’s recepten bij hobbychefs tot uitgebreide drie-gangen diners bij chef-koks. Fijn is ook dat de host al kan invullen wat er op het menu staat of wat je ongeveer kunt verwachten. Ook zijn er onder andere proeverijen, kooklessen en rondleidingen bij locals te boeken.

Heb jij wel eens bij lokale bevolking thuis gegeten?

2 thoughts on “Via deze websites kun je heerlijk eten bij lokale bevolking thuis!

  1. Pingback: Vijf tips om alleen uit eten te gaan zonder jezelf ongemakkelijk te voelen

  2. Pingback: Besparen op reis doe je met deze handige tips!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.