Perfect Weekend Get-Away bij Complex Barite in Chernevo

Hotel Complex Barite

Hoewel Complex Barite op nog geen dertig kilometer afstand van mijn woonplaats is gelegen, is het de ideale plek om een weekendje te ontspannen en jezelf terug te trekken uit het alledaagse leven. Maar ook als je op reis bent in Bulgarije kan ik je van harte aanraden om hier een of twee dagen te verblijven. Het complex is namelijk gelegen in de binnenlanden en je komt hier heerlijk tot rust terwijl je wordt ondergedompeld in leven op het Bulgaarse platteland. De weg ernaar toe brengt je langs mooie uitzichtpunten, uitgestrekte boomgaarden en historische dorpjes. Bij aankomst wordt je hartelijk ontvangen door de eigenaresse (die vrijwel geen Engels spreekt). Gelukkig is er voldoende personeel aanwezig dat wel de Engelse taal beheerst, waardoor je altijd goed geholpen kunt worden mocht dat nodig zijn.

Tuin bij Complex Barite

De was doen bij Complex Barite

Moestuin bij Complex Barite

Genieten van de prachtige omgeving

Die kans is echter maar klein, want je zult druk bezig zijn met genieten en ontspannen. Er is zoveel op het terrein te doen en beleven dat je hier prima een lang weekend of zelfs langer kunt verblijven. Het kleine meer leent zich uitstekend om te vissen, maar ook om gewoon lekker te zitten met een koud biertje of flesje wijn. De zonsopgang en de zonsondergang zijn prachtig vanaf hier, maar ook ‘s nachts is het uitzicht prachtig. Mijn balkon had uitzicht op het meer en de sterrenhemel was vanaf daar echt adembenemend.

Perfect Weekend Get-Away bij Complex Barite in Bulgarije

Fruit, groente en kruiden uit eigen tuin

Als het je lukt om vis uit het meer te vangen, heb je de mogelijkheid om deze ‘s avonds te laten bereiden. In het bijhorende restauren kun je namelijk heerlijk eten en in het hoogseizoen ook genieten van folkore dans en live-optredens. Er staan veel lekkere, typische Bulgaarse gerechten op de kaart. Bovendien komden de groente, het fruit en de kruiden allemaal uit eigen moestuin. Deze is naast het restaurant gelegen en je kunt hier zo inlopen om een appeltje of enkele tomaatjes te plukken. Leuk is ook dat overal kaartjes met benaming staan, waardoor je ook kunt zien wat alles precies is. Het zal me trouwens niets verbazen als het wild dat op de kaart staat, ook zelf wordt geschoten in het bos hier.

Tuindecoratie bij Complex Barite in Bulgarije

Schaken bij Complex Barite

Tuindecoratie bij Complex Barite

Vermaak voor jong en oud

Tenminste, dat hoop ik. Op Complex Barite vind je namelijk ook een mini-kinderboerderij waar konijnen, kippen en verschillende andere soorten vogels rondlopen. Hun verblijf staat prachtig in het midden van het complex. De dieren worden iedere ochtend en avond gevoerd en kinderen mogen hierbij helpen. Ik hoop niet dat deze dieren in het restaurant geserveerd worden, maar je weet natuurlijk maar nooit. Behalve een mini-kinderboerderij, is er ook een speeltuin aanwezig. Deze is leuk voor jong en oud; vooral de kabelbaan zorgt voor veel plezier. Daarnaast is er ook een levensgroot schaakbord voor de slimmeriken onder ons. Bovendien staan er op verschillende plekken bankjes, schommels en andere leuke zitjes. Zo kun je even genieten in de schaduw of jezelf gewoon even terugtrekken in de natuur.

Tuin bij Complex Barite in Bulgarije

Een zwembad en verschillende activiteiten

Achter het restaurant is een soort mini-openluchtmuseum te vinden. Hier kun je bekijken en beleven hoe het Bulgaarse leven vroeger op het platteland is geweest. Er staan veel hulpmiddelen die wij ook kennen, maar er zijn ook veel onbekende apparaten. Het is leuk om te zien hoe verschillend dit is in andere landen! Heb je hier echt totaal geen interesse is? Neem dan een duik in het zwembad, of blijf lekker luieren aan de rand. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zijn er ook tal van activiteiten tegen extra betaling te doen. Wat denk je bijvoorbeeld van boogschieten of paintballen in het bos?

Hotel Complex Barite

Complex Barite

Slapen in houten cabines

Ook de verblijven zelf zijn prima in orde. De kamers zijn simpel, schoon en je vindt er alles wat je nodig hebt zoals airconditioning, WiFi, een kleine tv en fris ruikend beddengoed. Daarnaast zijn er badproducten zoals douchegel en shampoo aanwezig. Het is niet luxe, want je gaat echt ‘back to basic’. Hier ben je echt op vakantie en een met de natuur. De kamers zijn zelfs van hout! Gelukkig heb je ook niet veel nodig, het buitenleven is meer dan voldoende. Je bent hier echt op vakantie en kunt zorgeloos genieten en ontspannen.

Bezoekersinformatie

Complex Barite is een ecologische accomodatie gericht op duurzaam toerisme. Het is gelegen op ongeveer vijfentwintig kilometer rijden vanaf Varna en de ideale plek om te genieten van de natuur en het leven, zoals dat zou moeten zijn. Het enige minpuntje is dat het ontbijt bestaat uit een vette tosti (typisch Bulgaars) en koffie of thee ietwat karig is. Verder heb ik absoluut niets op deze accommodatie aan te merken en kan ik je garanderen dat je hier een ontzettend fijne tijd zult hebben!

Village of Chernevo, Bulgarije
Telefoon: +359 885 141 953
E-mail: barite_k@abv.bg

Boek via booking.com(affl) of kijk op de website van Complex Barite voor meer informatie.

2 thoughts on “Perfect Weekend Get-Away bij Complex Barite in Chernevo

  1. Pingback: Bezoek Kalimanski Han en proef authentiek Bulgarije

  2. Pingback: Village getaway: relaxen in een dorpje nabij Sjoemen in Bulgarije

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.