Bed & Breakfast Villa degli Olmi is een bad van Italiaanse gastvrijheid

Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Vanaf het havenplaatsje Civitavecchia rijd ik de heuvels in. Het is vanaf hier ongeveer vijftien minuten rijden naar Bed & Breakfast Villa degli Olmi. Al een tijdje voel ik me ontspannen, een met de natuur en overheerst er een gevoel van rust. Ik geniet ontzettend van het heuvelachtige, Italiaanse landschap en passeer onderweg niets anders dan mooie uitzichtpunten en twee restaurants, waarbij het ontzettend druk lijkt te zijn. Het is rond lunchtijd en het staat letterlijk en figuurlijk bomvol met auto’s.  Even na het tweede restaurant sla ik een ongeasfalteerde zijweg in en volg de bordjes. Na enkele minuten rijden kom ik aan bij een groot, ijzeren hek en word ik verwelkomd door vrolijk hondengeblaf.

Typisch Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Typisch Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere - Italie

Een hartelijk ontvangst door de familie

De hele familie loopt richting het hek om deze te openen. Het is zondag en volgens traditie wordt er samen geluncht. Hoewel ik deze mensen niet ken, heb ik het idee een ver familielid te zijn dat eindelijk weer eens op bezoek kom. Het welkom is hartelijk en ik word meteen uitgenodigd om een hapje mee te eten. De sfeer is zo fijn en gemoedelijk! Villa degli Olmi is dan ook echt een familiehuis. Het is een komen en gaan van mensen die allemaal aanschuiven, of alleen maar even komen om te kletsen. De familie, die Villa degli Olmi beheert, woont hier zelf namelijk ook. Oma, de eigenaresse, woont op de onderse verdieping en haar dochter woont samen met haar gezin op de bovenste etage.

Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Een typisch Italiaans verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Verblijf bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Groepsaccomodatie voor een weekend Italie

De middelste verdieping wordt als bed & breakfast verhuurd. Er zijn drie verschillende kamers beschikbaar die samen een grote gezamenlijke ruimte, twee badkamers, een keuken en een balkon delen. De slaapkamers zijn allemaal gelegen aan een lange gang, waaraan een badkamer met een fijn ligbad en een badkamer met alleen een douche grenzen. Vanuit deze gang kom je in de grote woonkamer, waarin een heel grote en zachte bank staat. Deze is ideaal om neer te ploffen met een goed boek en een wijntje, of zet een leuke film aan. In de boekenkast is volop keuze in verschillende talen, maar er zijn ook veel leuke spelletjes aanwezig. Zonder je jezelf liever even af? Dat is geen enkel probleem. De badkamer met ligbad is de perfecte plaats om even tot rust te komen, maar ook het balkon zo groot als een tweede woonkamer is hiervoor uitermate geschikt.

Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Fijne Italiaanse, huiselijke sfeer

Het is mogelijk om alleen een kamer te huren, of de hele verdieping zodat je een heel appartement tot je beschikking hebt. Deze accommodatie is daarom absoluut aan te raden voor grotere groepen. Als je alleen een kamer huurt, deel je de gezamenlijke ruimtes namelijk met andere gasten en persoonlijk vind ik dit niet zo prettig. Toch denk ik dat het zeker wel gezellig kan zijn. Zeker als je ervoor openstaat mensen uit andere landen te ontmoeten. Hoe dan ook, Bed & Breakfast Villa degli Olmi is een fijne plek om enkele dagen te genieten. De accommodatie is luxe en van alle gemakken voorzien, maar tegelijkertijd ook zo ingericht dat je het gevoel hebt thuis te komen. Er is veel gebruik gemaakt van prachtig kersenhout en ieder accessoire is neergezet met liefde. Bovendien is het er ontzettend schoon en ruiken het beddengoed en de handdoeken zo heerlijk fris.

Badkamer bij bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Details bij Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere - Italie

Genieten van het landschap

Zelfs s’ochtends vroeg werd de badkamer schoongemaakt terwijl ik nog lag te slapen. De service is dan ook echt uitmuntend. Er wordt werkelijk alles aan gedaan om het je naar de zin te maken. Het verblijf voelde eigenlijk net een beetje als een vier sterren hotel, maar dan alsof ik thuis was. In de tuin is het heerlijk genieten van de ruimte, rust en stilte. Je hebt een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap. Dit is echt de ideale plek om te ontspannen. Doordat de omgeving zo groen is, voel je jezelf hier echt een met de natuur. .  Het enige dat ontbreekt is een zwembad, maar eigenlijk zou dat alleen extra luxe zijn. Bij Villa degli Omli komt het je namelijk aan niets tekort en heb ik persoonlijk een heel fijn verblijf gehad. s’ Ochtends wordt je wakker door het gefluit van vogels en kun je, na een wandeling in de tuin, kiezen om te ontbijten in de keuken of op het balkon.

Ontbijt Bed & Breakfast Villa degli Olmi in Allumiere

Eten tussen de lokale bevolking

Het ontbijt is typisch Italiaans, maar verschilt iedere dag en is voor Italiaanse begrippen echt uitstekend. Zo zijn er afwisselend verse eitjes, kaas, vleeswaren en yoghurt. Ook de keuze uit de soorten gebak en brood is iedere dag anders. Standaard staan er koffie, thee, melk, vruchtensap, koekjes, cornflakes en zoet beleg in de keuken. Je hebt de mogelijkheid om zelf te koken, maar buiten in de prachtige tuin staat ook een barbecue. Daarnaast kun je voor lunch of diner ook terecht bij het nabijgelegen Ristorante Tramontana. Dit is een plek waar het constant heel druk je, je tussen de lokale bevolking zit en eet wat de pot schaft. Absoluut een aanrader. Je kunt hier namelijk niet alleen heerlijk eten, het is er ook nog eens ontzettend gezellig!

Bezoekersinformatie

Het hotel is gelegen aan een zijweg van de Strada Provinciale A8 richting Allumiere. De plaats is heerlijk rustig, te midden van de bergen en toch de ideale uitvalbasis voor de regio Lazio. Rome is gelegen op 88 kilometer afstand.

località Zanfone snc,
00051 Allumiere RM
Italië

Telefoon: +39 329 841 3108
E-mail: info@hotelborgoantico.it

Boek via: Booking.com(affl) of kijk voor meer informatie op deze pagina.

1 thoughts on “Bed & Breakfast Villa degli Olmi is een bad van Italiaanse gastvrijheid

  1. Pingback: Ontdek Viterbo: een van de mooist bewaard gebleven stadjes van Italië

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.