Persoonlijke update: werken en ziek in Istanbul zijn

Hey you, it has been a while! Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik een laatste update heb geschreven. Al maanden staat het in de planning om een blog te posten en te vertellen hoe het nu allemaal gaat, maar ik kom er maar niet aan toe. Tegen Ruta zei ik laatst: “I think I`m overworked and have a burn-out. But how can I be overworked and having a burn-out if I`m not even making any money”? Nou, het kan prima. En hoewel Ruta het een geweldige quote vond, vind ik er eigenlijk weinig grappigs aan. Ik heb ook weinig up-te-daten. Ik ben vooral bezig met werken en ziek zijn in Istanbul.

Werken en ziek in Istanbul zijn

Ziek in Istanbul

Alles is nog precies hetzelfde als maanden geleden. Op de momenten dat ik niet aan het werk ben, breng ik een bezoek aan het ziekenhuis, de apotheek of lig ik vaak ziek in bed. Koorts, zweten, overgeven en diarree, pijn in mijn maag en oprispingen, het houdt niet op. Inmiddels geloof ik ook niet meer in een zogenaamde ‘waterallergie’ want ik drink -behalve cola of ijsthee- niets anders meer buiten de deur. De artsen in het ziekenhuis willen nu verder onderzoek doen, maar aangezien ik al maanden met deze klachten rondloop en er telkens iets anders gezegd of aangeraden wordt ben ik mijn vertrouwen kwijt. Ik ben het zat om ziek in Istanbul te zijn en heb besloten om in Nederland onderzoek te laten verrichten.

Nog steeds niet zwanger

Hier in Turkije is alles nog even Turks als altijd. De buren (die tevens denken dat we getrouwd zijn) vragen nog steeds ‘waarom we in hemelsnaam nog steeds niet zwanger zijn’ en ‘of het misschien een idee is om een arts te bezoeken voor dit probleem’. Dat sommige mensen geen geld, geen tijd of gewoon geen zin in kinderen hebben blijkt hier gewoon niet van toepassing. Dus antwoord ik standaard: “ik wil graag eerst zelf goed geintregeerd zijn, zodat mijn kinderen goed kunnen opgroeien in dit prachtige land”. Dat lijkt tot nu toe goed te werken. Ik vraag me alleen af hoelang ik er nog mee wegkom, maar dat terzijde.

Een kip op straat slachten

Daarnaast hebben we thuis soms wel en soms geen elektriciteit. Hetzelfde geldt voor het water. En het gas. En ja, ook internet en tv. Eten is en blijft een probleem en ik verbaas mezelf nog iedere dag over van alles. Bijvoorbeeld als iemand midden op straat een kip slacht of als iemand besluit zijn relatie van ruim een jaar te beëindigen omdat zijn moeder een vrouw voor hem gevonden heeft.

Veel contacten verloren

Veel contacten in Nederland ben ik inmiddels verloren. Iets waar ik veel moeite mee heb gehad, maar inmiddels ben ik tot het besluit gekomen dat het eigenlijk niet mijn, maar hun verlies is. And I don`t give a f*ck. Ik heb namelijk geen zin meer om energie en tijd in oppervlakkige mensen te steken. Mensen die er alleen zijn als je interessant bent of als ze iets van je nodig hebben.. nee dankjewel, daar pas ik voor.

Positief blijven

Zo, dit was even mijn moment van klagen. Let`s be positive. Overigens, sorry voor mijn veelvuldige Engelse taalgebruik. Ik spreek en denk minimaal drie verschillende talen op een dag, het is soms niet anders dat ik ze door elkaar gebruik. Het blijkt af en toe echt onmogelijk om een simpel woord in het Nederlands (of een andere taal) te vinden.

Zin in de toekomst

Ondanks het vele werken heb ik er ontzettend veel plezier in. Ik ben met een paar hele leuke projecten bezig en je weet maar nooit wat de toekomst brengt. Ik hoop dat er mooie deuren zullen worden geopend, maar zolang ik plezier heb ik wat ik doe en zolang het mogelijk is dat ik dit doe vind ik alles prima. Ik doe veel ervaring op, ik leer ontzettend veel en ik leer veel nieuwe mensen kennen. De bezoekersaantallen op mijn blog stijgen enorm de laatste tijd en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik ben in contact met een aantal leuke merken, bezig met het opzetten van een webshop, draai telefoondiensten, design websites, help mee in de salon.. Ik vind het heerlijk en hoop dat er straks het een en ander van de grond komt en ons leven weer enigszins normaal zal worden.

Dankbaar zijn

Ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik in Istanbul woon. Ondanks alles voor dat we de laatste tijd meegemaakt hebben, heb ik veel mogen leren en een heleboel geweldige mensen leren kennen. Ik geniet weer van de kleine dingen en kan geleerde lessen gaan toepassen in het dagelijks leven. Af en toe zit ik er een beetje doorheen zoals blijkt uit bovenstaande en ik vind het fijn om een en ander van mezelf af te kunnen afschrijven. Gooi al het negatieve eruit en er is weer ruimte voor positiviteit. Daar kom je veel verder mee, dus dat probeer ik dan ook goed vast te houden. Maar af en toe is het best okè om te klagen.

Op bezoek in Nederland

Oh, wij zijn gisteravond in Nederland aangekomen. Ik schreef bovenstaand stuk al eerder, maar had het nog niet geplaatst. Waarschijnlijk omdat er weinig zinnigs in staat, maar zoals ik al zei: “het leven is inmiddels zo gewoon in Istanbul, dat ik nog maar weinig waardevols heb up-te-daten. Ondanks dat ik niet veel te melden had is dit blog tot best lang geworden, haha. Nevzat zegt altijd: “Op jouw mond zit geen stop, noch een pauzeknop”. En dat klopt wel een beetje.

Anyway, we zijn op bezoek in Nederland en we gaan even lekker genieten. Hoop ik dan, want de meeste van onze tijd is al helemaal volgepland. Vandaag begint met een bezoek aan de dokter en gaan we verder onderzoek doen. Ik wil niet langer ziek in Istanbul zijn en ik hoop dat we in Nederland tot een oplossing komen. En daarna ga ik eten. Heel veel eten.

Byeee!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.