Turkije: mijn reis bucket-list voor deze zomer!

Hoewel ik al best een aantal jaar in Istanbul woon, heb ik nog maar weinig van Turkije zelf gezien. Dat is ook niet zo heel gek eigenlijk, want met een oppervlakte van 783.562 km² is het bijna negentien keer groter dan Nederland. Toch wil ik natuurlijk wel wat meer zien van het land waarin ik nu woon. Gelukkig is het deze zomer eindelijk zo ver! Volgende week komen mijn ouders naar Istanbul en vertrekken we met de auto voor een korte, mini rondreis door Turkije. Door een stukje van de binnenlanden zullen we naar Dalyan, een stadje aan de zuidwest kust van Turkije, reizen. Hier verblijven we het langst en is het vooral een paar dagen genieten van de zee. Daarna rijden we via de kust weer terug naar Istanbul. Ik ben zo toe aan deze vakantie en heb er zo ontzettend veel zin in. En hoewel het voornamelijk een weerzien met mijn familie is en veel relaxen en ontspannen, heb ik uiteraard ook een reis bucket-list samengesteld. Er zijn namelijk toch wel veel dingen die ik wil doen en zien tijdens deze vakantie. Kijk mee naar mijn Turkije reis bucket-list voor voor deze zomer! En laat me in de comments vooral ook even weten wat er op jouw reis bucket-list staat dit jaar, ik ben super benieuwd!

Gulf of Gocek Boottrip Dalyan

Een boottrip (of twee) maken

Ik houd van varen en de kust van Turkije is hier natuurlijk perfect voor. Turkije heeft namelijk een prachtige kust met heel veel eilanden en baaien waar je kunt zwemmen of snorkelen in helderblauw water of gewoon lekker relaxen op de boot of een wit zandstrand. En vanaf een boot is het natuurlijk heerlijk genieten en prachtige dingen ontdekken die je anders niet zo zien. De wereld is zo anders vanaf het water. Ik hoop echt op een of meerdere boottochtjes!

Rotswoningen en rotsker in Afyonkarahisar

De eerste nacht verblijven we in Afyon, een vrij onbekende stad gelegen tussen Konya en Izmir. Midden in de stad staat een grote rots met daarop een kasteel en in de omgeving zijn vele rotswoningen en een rotskerk te vinden die ik heel graag zou willen zien.

Yuvarlakcay

Schommelen boven een waterval

Dit kan in Yuvarlakcay en stiekem wil ik dit alleen maar omdat ik er een foto van wil, haha. Dat lijkt me gewoon mooi (en dat is het ook, want ik heb het gedaan)! Yuvarlakcay zelf lijkt me trouwens ook heel mooi, het schijnt dat je er heerlijke forel kunt eten en er theehuisjes boven de rivier zijn waar je lekker kunt relaxen in de schaduw.

Caretta Caretta Dalyan

De Caretta Caretta schildpad spotten

Het İztuzu-strand is een 4,5 km lang zandstrand nabij Dalyan en staat bekend als een van de belangrijkste nestplaatsen van de onechte karetschildpad. In Oman heb ik zeeschildpadden eieren zien leggen, maar ook eieren zien uitkomen en gesnorkeld met de schildpadden. Dit zijn echt een aantal van mijn mooiste ervaringen ooit geweest. Echt waar, zo bijzonder. Ik vind schildpadden echt prachtig en hoop dat ik er een aantal kan spotten. Ik zal wel hard moeten duimen, want het broedseizoen zal net afgelopen zijn als wij daar zijn.

Raften

Totaal iets anders haha, maar ik heb het nog nooit gedaan! Turkije heeft heel veel goede locaties om te raften en de Çoruh-rivier staat zelfs in de top tien van beste rivieren om te raften. Hier ga ik heus niet zelf raften hoor, het is namelijk ook een van de snelst stromende rivieren ter wereld en voor iemand die nog nooit geraft(?) heeft, denk ik dat ik al bang ben zodra ik de boot zie, haha. Maar toch lijkt het me super om te doen en ik zou het graag willen proberen als dat tijdens deze zomer mogelijk is.

Strand Turkije

Naar het strand

Hier kijk ik misschien wel het meest naar uit: lekker zonnen slapen, relaxen, lezen en muziek luisteren op het strand. En zwemmen in de zee! Er is niets fijner dan dat. Hierboven zie je het strand van Dalyan. Dat ziet er toch prachtig uit? Echt waar, ik kan niet wachten tot ik daar lig!

Pamukkale

Baden in Pamukkale

Pamukkale is een klein plaatsje dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Twee miljoen jaar geleden werden er door een vulkanisch verschijnsel terrassen gevormd. Door het kalkhoudende calciumrijke bronwater dat via de terrassen naar beneden stroomt zijn de witte kalkterrassen ontstaan, waardoor het verschijnsel vanuit de verte lijkt op een kasteel van katoen (echt zo, kijk maar), de vertaling van Pamukkale. Het water heeft een temperatuur van ongeveer 35 graden Celsius en staat bekend om haar genezende krachten en schijnt goed te zijn voor de huid. Alle reden dus om hier te baden!

Een bezoek aan de hammam

Een bezoek aan de hamam is niet iets wat ik regelmatig doe. Eigenlijk helemaal nooit. Maar een bezoek aan Turkije is niet compleet zonder een bezoek aan een hamam, dus deze vakantie wil ik dat heel graag doen!

Ik heb zo`n zin om te gaan, volgens mij wordt het super! Wat ga jij deze zomer doen?
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.