Tien redenen waarom ik blij word van de lente!

Tien redenen waarom ik blij word van de lente!

Hoe fijn is het om s`ochtends uitgeslapen wakker te worden van de zonnestralen die door je raam schijnen en de vogels die fluiten? Heel fijn! Dit is echt het ultieme lentegevoel voor mij. Als het niet te koud is slaap ik het liefst met mijn ramen open, maar anders kan ik er echt van genieten om s`ochtends de ramen te openen en de zon op mijn gezicht te voelen. Eigenlijk heb ik de ramen het liefst de hele dag open in de lente. Er hangt altijd een bepaalde lentegeur in de lucht en ik vind het heerlijk hoe de zon af en toe heel warm naar binnen kan schijnen en even later weer afkoelt door de wolken.

Lente is afscheid doen van truien, vesten, winterjassen, sjawls, uggs, dikke sokken, bont, handschoenen en zestig laagjes kleding over elkaar heen. In de lente verwelkomen we de zon, lammetjes en een nieuwe garderobe.

Iedereen is ineens vrolijk. Ineens is het onderwerp van de dag geen Wilders, geen Syrie of Rusland meer. Niemand klaagt nog over de kou of de crisi. Nee, ineens draait het allemaal om de zon, lammetjes, Pasen en naar welk land we deze zomer op vakantie gaan. De ramen en deuren gaan open en mensen gaan de straat op.

‘t Is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente
‘t Is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente
Voor de patiënten van d’assistente is het altijd lente .

Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit liedje al eeuwenlang leuk. Altijd als ik iets vrolijks meemaak hoor ik dit liedje in mijn hoofd. In de winter een beetje gek en beschamend, maar in de lente mag ik die liedje te pas en te onpas zingen van mezelf (de gehele lente is nu eenmaal vrolijk).

Lammetje in de Lente

De kinderboerderij. Of de gewone boerderij. Of gewoon het weiland en de sloot achter m`n huis. Overal waar het maar even kan wil ik pasgeboren babies bekijken. Eendjes die voor het eerst zwemmen, onnozele lammetjes die springen in de wei, kalveren die melk drinken. Mijn moedergevoelens lijken bijna echt. Het enige waar ik dan weet niet zo`n fan van ben zijn al die miljoenen, triljoenen insecten die uit de grond vandaan komen. Daarentegen vind de al die opgewonden, blije bijen wel heel mooi om te zien. Ineens lijken overal bloemen vandaan te groeien en vinden de bijtjes hun buzzzzing way van bloem naar bloem. That`s the cirkel of life people!

Het is eindelijk weer bijna zomer. Dit is toch waar we voor leven, people? Ok, ik overdrijf. Een klein beetje. Maar ik kan niet wachten tot ik met m`n witte bips op het strand lig, de golven van de zee hoor en van de warmte in slaap doezel.

Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zo aan het eind van de winter ben ik echt een onverzorgd monster. Waar ik in november vol goede voornemens om mezelf goed te verzorgen -lees: smeren, scheren en zonnebanken– de winter tegemoet ga ben ik dit halverwege februari allang vergeten. Benen scheren? Creme smeren? Say whuttt? Niemand ziet het toch? Dit resulteert alleen wel in een droge, schilferige huid. Ik ben zo bleek als een geisha en het wordt echt tijd voor een waxbeurt. En o ja, mijn haar is ontzettend slap en futloos. Het lijkt wel of mijn haar in de zomer veel mooier, dikker en glanzender is. Hebben jullie dit ook? Nu de dagen weer langer worden, is het tijd voor pampering. En dat betekent niet alleen een excuus om te shoppen voor maskers, bruisballen en lekkere lotions, maar ook even heerlijk tijd voor mezelf en lekker relaxen.

Over onverzorgde monsters gesproken.. mijn huis is ook niet in al te beste staat. Het is dan ook weer tijd voor een grondige lenteschoonmaak. Eigenlijk heb ik hier wel een beetje een haat/liefde verhouding mee. Ik bedoel: Hoezo gaan we ineens massaal aan de schoonmaak zodra de zon schijnt? Wat is dat voor iets geks? Wil je niet altijd in een lekker fris huis leven? Maar ja, ik heb net bekend dat ik tijdens de winter zelf een beetje verstoft ben en dus kun je zeker zelf wel bedenken hoe mijn huis eruit ziet. En dus ook ik houd een lenteschoonmaak als de eerste zonnestralen doorbreken.

Wat is er fijner dan met je lief of je vriendinnen en een mand lekker hapjes te genieten van de zon? Ok, er zijn vast heel veel dingen fijner dan dat, maar toch. Er is altijd die periode in het jaar waarin iedereen weer kind wordt en zich verplicht voelt om buiten te eten. En die periode in het jaar, dat is picknick tijd! Lekker naar het bos of park en genieten van de buitenlucht. That`s spring!

De lente staat voor een nieuw begin, een nieuw leven; eieren komen uit, dieren worden geboren, insecten komen uit de grond, de bomen staan in bloesem en overal lijken bloemen uit de grond te schieten. Na de grijze, grauwe winter wordt er langzaam weer kleur over de wereld verspreid. Je ziet mama eend haar baby`s leren zwemmen, lammetjes springen in de wei, bijen vliegen van bloem naar bloem en overal hoor je vogels fluiten. Het meisje achter de kassa blijkt ineens wel te kunnen lachen, die leuke man geeft je eindelijk een compliment en de mensen die hun hond uitlaten maken ineens een gezellig praatje met elkaar. De wereld komt weer tot leven.

Wat vind jij van de lente? Wordt je er ook altijd zo vrolijk van? Of kruip je liever onder de dekens tot de zon weer weg is en je de sneeuw in kunt rollen?

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.