Tien dingen waar ik dankbaar voor ben tijdens deze feestmaand

10 Things I`m thankful for

De maand december is maar bijzonder vind ik. Magisch bijna. December is voor mij samenzijn met de mensen van wie ik hou, lekker eten, je best doen op cadeautjes, verwend worden, sneeuw en warme chocolademelk, eindeloos snoepen aan sinterklaas- en kerstsnoepgoed, terugkijken op afgelopen jaar, toekomstplannen maken voor het volgende jaar en stilstaan bij wat ik heb. En dat klinkt misschien allemaal maar een beetje zweverig, maar ik ontzettend dankbaar voor het leven dat ik heb. Maar ook voor alles wat ik niet heb, voor alles wat ik meemaak en voor alles wat ik kan dromen. Ik ben dankbaar dat ik alle feestdagen kan vieren en kan doorbrengen met de mensen om wie ik geef. En daarom vond ik het een goed idee om tien dingen waar ik dankbaar voor ben tijdens deze feestmaand te benoemen.

Het is belangrijk om te kijken naar de dingen die het leven mooi maken en onthouden dat het de kleine dingen zijn die ertoe doen. We mogen af en toe best even stil staan bij deze dingen die ons gelukkig en blij maken. Van positief denken wordt je een gelukkiger mens. En als je jezelf blij en positief voelt, wordt je leven ook leuker en fijner. Dus als je even niet zo lekker in je vel zit, of het eventjes allemaal niet meer ziet zitten, probeer dan eens te bedenken waar je blij en gelukkig van wordt. Maak even vijf minuten tijd en ga rustig zitten. Schrijf vervolgens op waar je dankbaar voor bent of maak een lijstje van positieve dingen. Denk aan gebeurtenissen die jouw een fijn gevoel geven of waar je van geniet. Maak een lijst zolang als je wilt, hoe meer hoe beter. Ik snap dat niet iedereen dat even makkelijk vind om te doen, zeker niet als je last van een dipje hebt. ,aar probeer om in ieder geval tien dingen te bedenken. Je zult zien dat je daar vanzelf van opvrolijkt!

Een vraag die zo makkelijk lijkt, maar toch best wel moeilijk is. Stilstaan bij wat je hebt en daar dankbaar voor zijn, maakt je energieker, liefdevoller, optimistischer en succesvoller. Waar ben jij dankbaar voor deze maand?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.