Tien dingen die ik op een dag graag zou willen doen

Zwemmen met Walvishaaien. En zeeleeuwen. En dolfijnen. Echt serieus, het lijkt me zo geweldig. Ik hou van dieren, in het bijzonder van zwemmende dieren. Ik denk omdat ik zelf ook een echte waterrat ben. Er is alleen een probleem. Hoewel deze activiteit absoluut op nummer een staat, wil ik met geen van deze dieren zwemmen als zij in een bassin leven. Nee, ik wil zwemmen in de oceaan, met wilde walvishaaien, zeeleeuwen en dolfijnen.

Ooit, op een dag wil ik het Gingerbread house van Adriano Zumbo maken maken. De deelnemers van Masterchef Australia moesten dit helse recept in 4,5 uur maken als beslissende opdracht voor het behalen van de finale. Deze amateurkoks hadden er de grootste moeite mee, dus het zal mij waarschijnlijk wel drie dagen gaan kosten.

Ik heb ontzettend last van hoogtevrees en word al misselijk als ik over de rand van een balkon kijk, maar parasailing lijkt me zo`n ontzettend kick om ooit eens te parasailen. Twee keer heb ik op het punt gestaan om het te doen, een keer in Cyprus en een keer in Oludeniz. Vooral van die laatste keer heb ik spijt dat ik het niet heb gedaan want Oludeniz is echt prachtig. Maar ik durf het gewoon echt niet. En volgens mij ben ik niet eens zozeer bang voor het parasailing zelf, maar ben ik meer bang voor mijn hoogtevrees en het feit dat als ik me niet goed voel, ik niet zomaar tegen die instructeur kan zeggen: “ He, meneer, ik vind het niet zo leuk. Kun je mij even snel naar de grond brengen?”.
Op een dag wil ik een filmmarathon houden. Van minimaal vierentwintig uur en afgesloten van internet en telefoon. En met van die echte “bioscoopbakken” popcorn in allerlei smaken, heel veel cola, chips en chocolade. En goede films. Hele goede films. Oh, en goed gezelschap zou ook wel fijn zijn natuurlijk.

Ook zou ik wel eens mee willen doen aan een moddergevecht. Een aantal jaar geleden vertelde een collega eens over een vrijgezellenfeest wat zij ooit had meegemaakt. Heel plat gezegd hebben ze zich gewoon als een stel beesten gedragen. Ze zijn ze de weilanden ingegaan, hebben ze slootje gesprongen, in bomen geklommen, moddergevechten gehouden en meer van zulke dingen. En hoewel ik lichtelijk smetvrees heb, de conditie van een vijfenzestig jarige vrouw, en bang ben van het daadwerkelijk in de natuur zijn (omringd met insecten en andere dingen die ik niet ken), lijkt het me heerlijk om eens even ongegeneerd vies te worden. Lekker het kind uithangen en elkaar met modder besmeren. Heerlijk toch?

Waarschijnlijk heel zielig, maar het lijkt me zo gaaf. Zo ontzettend gaaf om eens op een olifant te rijden. Ik wil dat het liefst in Thailand doen, in zo`n ontzettend smerige rivier. Lekker een zijn met de natuur of zo.

Hoewel ik India niet heel aantrekkelijk vind en het misschien vrij ongepast is omdat ik geen Hindoestaanse ben,lijkt Holi mij het allerleukste feest ter wereld. Ik zou dan ook graag ooit het Holifeest vieren in India. Het is een hindoeïstisch feest waar Nieuwjaar, lente en de overwinning van het goede op het slechte worden gevierd. Er vinden vele rituelen plaatsen de knallende afsluiter vind plaats met veel kleur en geur. In Suriname wordt het ook gevierd, maar omdat het Hindoeïsme haar oorsprong in India vindt, lijkt mij dat veel specialer. Ik zou het graag eens meemaken.


Veel dieren komen er in mijn lijstje voor dus ik zal de apen en mijn wens om vrijwilligerswerk met apen te doen maar gewoon achterwege laten, anders had het net zo goed een “10 dieren die ik wil aanraken, knuffelen, berijden, zwemmen, voeren, aaien, zien en verzorgen” lijstje kunnen worden. Dus de babytijger is het laatste dier. Ik heb voor een babytijger gekozen omdat deze me wat schattiger en liever lijken dan een volwassen tijger, haha.

Iets minder spectaculair, maar niet minder leuk lijkt het me om een workshop bonbons maken te volgen. Dit lijkt me zo leuk om te doen. Echte lekkere bonbons maken die er uitzien alsof ze van de chocolaterie afkomen. En het grootste pluspunt van zo`n workshop is dat je de onbeperkt chocolade kunt snoepen, of gewoon tot je misselijk bent.

Ik ben niet heel dol op de kou hoor, maar het lijkt me geweldig romantisch om eens in een iglo te overnachten. En dan wel een echte iglo of een ijshotel. Niet een die van binnen gewoon verwarmd is natuurlijk. Nee, lekker bibberen in de kou, in de avond een kampvuur maken om marshmallows boven te roosteren en warme chocolade melk te maken en in de nacht lekker dicht tegen elkaar aan kruipen. Kan het nog romantischer?

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Facebook Comments

1 Comment

  • een paar veel minder spectaculaire dingen, maar daardoor wel makkelijker te realiseren; een keer skiën, een keer achterop een motor en naar de stad Petra in Jordanië

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.