The Travel TAG: Persoonlijke vragen over reizen

Travelbysan, inmiddels travelgirls.nl, bedacht een paar jaar geleden de ‘The Travel Tag’ als reisversie op de, vooral onder bloggers, alom bekende ‘The Boyfriend Tag’. Het is een super leuke en lange tag over reizen en een leuke manier om op eerder gemaakte reizen terug te kijken. Ik had ontzettend veel plezier tijdens het invullen en ondanks dat de tag al wat ouder is, vond ik het de moeite waar om `m te plaatsen. Zo leren jullie mij ook weer wat beter kennen. Wil jij de vragen ook invullen? Onderaan heb ik ze nog eens overzichtelijk op een rijtje gezet.

Aan welk land heb jij je hart verloren?

Dat is geen moeilijke vraag, haha. Mijn hart ligt namelijk al mijn hele leven Italië. Dat is dan wel om er te wonen en niet perse om te reizen. Ik heb een paar jaar in Italië gewoond, maar dat pakte helaas niet uit zoals ik had gehoopt. Toch zou ik ooit wel terug willen. Of een vakantiehuis willen aanschaffen.. Als de vraag echt op reizen is gericht, dan kies ik voor  Oman. Dit is een prachtig land, dat nog zo ongerept en puur is. De natuur is er geweldig mooi, de mensen zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk en de reis naar Oman is een van mijn mooiste verre reizen ooit geweest. Ik zou heel graag nog eens terug willen, maar ja er zijn nog zoveel bijzondere bestemmingen..

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Ik reis het liefst met een vliegtuig. Het is zo snel en fijn, binnen een dag ben je op plaats van bestemming en tijdens het reizen zelf kan ik lekker slapen. In een land zelf reis ik het liefst met de auto, dan heb je veel vrijheid, kun je meer kanten op en onbekende bestemmingen ontdekken. En je hebt nooit gezeur met een bus die niet komt opdagen of een trein die in the middle of nowhere stopt om daar de rest van de dag te blijven staan, true story.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen.

Ik kan hier serieus geen antwoord op bedenken. Ik zou alle landen wel graag willen bezoeken en het liefst zou ik voor onbepaalde tijd de wereld rondreizen. Nog liever was ik al zigeuner op de wereld gekomen en zou ik m`n hele leven de wereld rondreizen.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Wadi Shab in Oman. Dit was zo indrukwekkend en ik voelde me er zo ontzettend klein. Een wadi is een rivierdal in droge gebieden zoals een woestijn en staat bijna het hele jaar droog, maar als er regen valt ontstaat hier een grote rivier. Ik was in de Wadi Shabi in Oman toen de wadi droog stond en heb een prachtige wandeling door de kloof kunnen maken om uiteindelijk bij een azuurblauw meertje aan te komen waar je heerlijk kunt zwemmen. Maar er zijn ook periodes dat dit azuurblauwe meertje tot aan de zee reikt en je met een bootje de kloof in moet. Het is werkelijk prachtig en laat je op een mooie manier beseffen hoe bijzonder de wereld eigenlijk wel niet is.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?

Ik denk een combinatie van de laatste drie. Ik vind het heerlijk om een paar dagen op het strand te liggen en letterlijk niets te doen, maar ik houd er ook ontzettend van om onbekende paden te begaan en van alles te ontdekken. Het is een van de dingen waarom ik zo van reizen houd: het ontdekken van het onbekende. Maar dit alles wel graag in combinatie met de nodige luxe. Dit betekent niet dat ik alleen maar in vijfsterren hotels verblijf, absoluut niet. Maar een douche (zelfs al is er alleen maar koud water zoals we in Afrika hadden), de nodige hygiëne (geen ongedierte) en een fatsoenlijk bed vind ik toch wel erg belangrijk. Al zeg ik tegen een super luxe hotel zo nu en dan absoluut geen nee, haha. Het ligt er eigenlijk ook een beetje aan wat voor reis ik maak. Als ik bijvoorbeeld op strandvakantie ga, dan geef ik ook voorkeur aan een mooi hotel dat van alle gemakken voorzien is, maar reis ik door een onbekend land op een verre bestemming, dan neem ik genoegen met een simpele slaapplaats. Het beste is een combinatie van alles tegelijk. Ik houd van afwisseling.

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Dit verschilt van week tot week bij mij, haha. Maar landen waar ik sowieso ooit heel graag naartoe wil zijn: Thailand, Maleisië, Peru, Chili, Slovenië, Jamaica, Cuba, de Malediven, Haïti, Iran, Yemen, Burma, Burkina Faso, Madagascar, Mozambique en Las Vegas, al is dat geen land. Oh, en Portugal, IJsland, Ecuador, de Filipijnen en Argentinië wil ik ook graag bezoeken. En de Turks en Caicoseilanden. Het maakt me alleen helemaal niets uit naar welk land ik als eerst ga, haha.

Wie is je favoriete reisgenootje?

M`n broertje. Wij zijn net een tweeling en kennen elkaar door en door. Daarbij houden we ook van dezelfde dingen. Hierdoor zijn we gewoon perfect op elkaar afgestemd, zeker op reis.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Een beetje van beide. Ik vind het fijn om alles in grote lijnen gepland te hebben, maar verder is het vooral ‘go with the flow’ en we zien wel waar `t schip strandt. Dan maak je ook de meeste bijzondere dingen mee vind ik.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

Ik zou ooit nog wel eens naar Kaapverdië willen, ik heb daar veel te weinig gezien en het is er zo mooi en de sfeer is zo goed.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Tja, dat blijft Italië, daar hebben ze nu eenmaal heerlijk eten. Ik heb tijdens mijn vorige reis voor het eerst ‘Fiori di zucca’ (courgettebloemen) en ‘Pasta caccio e pepe‘ (pasta met kaas en peper) gegeten en dat zijn misschien wel de lekkerste dingen die ik ooit heb gegeten. Oh, en ik heb afgelopen vakantie ook de lekkerste mosselen ooit gegeten, kijk dan! Man, ik heb honger.

Wat is je favoriete stad?

Istanbul is natuurlijk de stad die ik het mooist vind, daar is geen twijfel over maken. Het is een van de bijzonderste steden ter wereld en ik toen ik er woonde genoot ik er serieus elke dag weer van hoe de stad is. Het is jammer dat het nu zo verpest is allemaal, maar het blijft absoluut mijn favoriete stad. Qua sfeer vind ik Bologna in Italië echt een super fijne stad en qua ‘thuisgevoel’ Amsterdam natuurlijk.

Noem je mooiste reismoment.

Oh, dat weet ik echt niet hoor. Er zijn zoveel mooie en bijzondere momenten geweest dat als ik die hier allemaal ga beschrijven, ik beter een boek kan publiceren. Ik heb prachtige dingen gezien, maar ook heel speciale mensen mogen ontmoeten die voor bijzondere momenten hebben gezorgd. Het is geweldig hoe gastvrij en vriendelijk mensen zijn als ze zien dat je oprecht interesse hebt in hun cultuur.

Hmm, er schiet me ineens iets te binnen. Rally racen in de woestijn van Oman was toch wel heel erg gaaf. Echt super vond ik het. De zonsondergang daar was trouwens ook bizar mooi. Maar dat was niet mijn mooiste reismoment denk ik. Misschien snorkelen met schildpadden? Of zeeschildpadden eieren zien liggen. Het bezoek aan een school in Afrika?

Nee, laat maar.. ik kan echt niet kiezen.

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Mijn camera. Ik ben ooit eens een dag mijn camera vergeten (of mijn batterij, ik weet het niet meer precies) en ik kon de hele dag geen foto’s maken. En ik was me toch de hele dag een partijtje chagrijnig joh. Zonder camera kan ik echt niet op reis!

Wat is je favoriete werelddeel?

Het Midden-Oosten is natuurlijk niet echt een werelddeel, maar wel het gebied wat mij het meest aantrekt om te reizen. Ook Afrika en Oceanië trekken me ontzettend aan.

Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

To my mind, the greatest reward and luxury of travel is to be able to experience everyday things as if for the first time, to be in a position in which almost nothing is so familiar it is taken for granted.

Deze mooie quote van Bill Bryson geeft precies weer waarom ik reizen zo geweldig vind. De kleine alledaagse dingen uit een andere cultuur leren kennen, de normen en waarden, het voedsel, de manier van leven. Ik kan er echt intens van genieten om andere culturen te leren kennen.

Wat is je minst leuke reiservaring?

Toen we werden uitgenodigd bij een Afrikaans gezin vond ik dat echt moeilijk. Het huis bestond uit een lege kamer met een betonnen vloer, afgebladderde verf, matrassen en lakens waar vier kinderen sliepen en verder niets, een keukentje en een woon/slaapkamer waar de ouders, een baby en de broer van de man des huizes in een bed sliepen. Er was verder letterlijk niets en alles was zo ranzig dat ik bang was niet meer op te kunnen staan omdat ik vastgeplakt zou zitten. Dit heeft zo`n diepe indruk gemaakt en ik heb er nog weken last van gehad. Foto`s durfde ik niet te maken, maar de beelden staan letterlijk voor de rest van mijn leven op mijn netvlies gebrand.

And last bot not least: wat is je gaafste reiservaring?

Oh, dat was dan het rally racen in de woestijn! Dat was echt gaaf! Echt gaaf! Wat een adrealine, wat een kick.

De vragen
Aan welk land heb jij je hart verloren?
Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?
Noem een land waar je nooit naar toe zou willen.
Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?
Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?
Welk land staat bovenaan je wishlist?
Wie is je favoriete reisgenootje?
Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?
Naar welke plek wil je zeker een keer terug?
Waar heb je het lekkerste gegeten?
Wat is je favoriete stad?
Noem je mooiste reismoment.
Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?
Wat is je favoriete werelddeel?
Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?
Wat is je minst leuke reiservaring?
And last bot not least: wat is je gaafste reiservaring?

Wat is jouw mooiste reiservaring?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.