Terugblikken op een goed 2015!

December is de maand van Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling. Het is de maand waarin we meer aan de mensen om ons heen denken en meer bezig zijn met de gebeurtenissen in de wereld. Het is de maand van gezelligheid, samenzijn, met vrienden en familie. December is de reden dat we in januari allemaal een dieet moeten volgen en het is een maand vol cadeautjes en verwennerij. Maar het is ook een maand van evaluatie en bezinning, de tijd van het jaar waarin we terug, en vooruit kijken, op onze algemene ontwikkeling, onze dromen en doelen en veranderingen in het leven. Het jaar 2014 is absoluut geen fijn jaar geweest en mijn streven was dan ook naar een succesvol en gelukkig 2015.

Je kunt opgeven bij iedere tegenslag, of je kunt doorzetten en misschien nog wel iets mooiers bereiken dan je dacht.

De realiteit is echter altijd anders dan verwachtingen of een plan en dat is iets wat ik absoluut geleerd heb dit jaar. Het leven heeft nu eenmaal up`s en down`s en het is aan jou hoe je daarmee omgaat. Je kunt opgeven bij iedere tegenslag, of je kunt doorzetten en misschien nog wel iets mooiers bereiken dan je dacht. Geduld hebben is niet iets wat ik goed beheers en opgeven was iets waar ik heel vaak aan heb gedacht, maar dat heb ik niet gedaan en kijk nu eens waar ik ben. Ik weet niet of ik op een dag bij de finishlijn aan zal komen, ik hoop van niet. Dat betekent namelijk alleen maar dat ik andere, misschien wel betere, wegen zal bewandelen. En wie weet wat die zullen brengen?

2016.

May this new year bring many opportunities your way to explore every joy of life

Ik denk dat er geen enkel jaar alleen maar goed kan zijn. Er zullen nu eenmaal altijd tegenslagen zijn. Dat betekent niet dat er ook heel veel leuke, goede dingen gebeuren. Zo hebben wij een prachtige reis door Turkije gemaakt en heb ik ontzettend genoten van de zee. Het lijkt me zo heerlijk om aan zee te wonen. Dit is echt een van mijn dromen. En dromen kun je soms, met een beetje hulp, waarmaken. Zo ben ik eindelijk mijn webshop gestart, iets waar ik al jaren van droomde maar wat ik steeds maar voor me uitstelde. En nu, met een alles behalve gunstige omstandigheden, heb ik dat toch maar mooi even gedaan. Ik ben ondernemer en heb een eigen webshop! Ontzettend trots ben ik op mezelf. En ontzettend dankbaar voor de mensen die mij hierbij hebben geholpen. Ook mijn blog wordt steeds succesvoller, zijn we in de lente een maand in Nederland geweest en hee, we zijn er nu gewoon weer! We hebben de salon deels opgeknapt en stapje voor stapje gaan we steeds een beetje meer vooruit. Ik ben niet meer zo vaak ziek als vorig jaar en als ik goed op mijn eten let en mijn medicijnen gebruik, gaat het allemaal hartstikke prima.

plan-vs-reality

De tijd lijkt zo snel voorbij te gaan en soms ben ik me totaal niet bewust van alles wat er in mijn leven gebeurt. Soms slaat de werkelijkheid dan ineens als een bom in en ben je verplicht om te reflecteren. Dan kom je er wel eens achter dat het soms nodig is veranderingen aan te brengen en vooral voor jezelf te kiezen. Zeg ja tegen dingen, mar ook vooral nee. Een van mijn doelen voor 2015 was bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling op het gebied van relaties en dat gaat nu, een jaar later, absoluut veel beter. Ik durf nu nee te zeggen en ik wil geen mensen met een negatieve invloed meer in mijn leven. Ik houd afstand en heb een aantal banden verbroken. Ik vond dit heel moeilijk, maar ik realiseer me nu ook dat er voor deze mensen in de plaats een aantal fantastische andere mensen zijn die ik graag in mijn leven wil houden. Het is zo belangrijk om door de juiste mensen omringd te zijn, om positiviteit om je heen te hebben en om vrienden en familie te hebben die het beste uit je naar boven halen. Het is zo belangrijk om gelukkig te zijn, om te kunnen genieten en lekker in je vel te zitten. Twee jonge mannen die ik heb gekend hebben dit jaar zelfmoord gepleegd. Allebei hadden ze nog een heel leven voor zich kunnen hebben, maar ze konden het leven niet meer aan. Het lijkt me zo erg als je het leven niet meer ziet zitten, als je niet meer gelukkig kunt zijn. Je leeft maar een leven en dat is jouw leven. Verspil het niet aan dingen die je niet leuk vind en aan mensen die niet het beste met je voor hebben. Het is zo gemakkelijk om jezelf te laten meeslepen door negativiteit en tegenslagen, vaak onbewust, maar als je jezelf niet meer herkent, dan is het toch belangrijk om eens goed na te denken. Het is aan jou om iets veranderen en dat kan helaas niemand anders voor je doen. En als je denkt dat je het zelf niet aankunt, vraag dan om hulp. Het is echt niet erg als je hulp nodig hebt, we kunnen nu eenmaal niet altijd alles alleen.

Het jaar 2015 was een hectisch, verdrietig, gezellig, liefdevol, verwarrend, mooi, gek, onvoorspelbaar en speciaal jaar en ik wens een net zo bijzonder 2016. Happy New Year!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.