Steden top tien: waar ik op een dag naartoe wil reizen

New York

Heel New York wil ik zien en ontdekken, van Manhattan tot Staten Island. En ik wil winkelen, heel veel winkelen. En eten, heel veel eten. Uiteraard zal ik ook een dag doorbrengen in Central Park. En een weekendje naar Long Island. New York zal geen stedentrip voor mij zijn, eerder een volledige vakantie.

Venetië

Volgens mij is dit de meest Romantische stad op aarde. Bruggetjes, kanalen, bootjes en nauwe straatjes. Grote pleinen, statige gebouwen, middeleeuwse kastelen. Het lijkt me een betoverend plaatje.

Singapore

Alweer winkelen, heel veel winkelen. Als ik toch eens een rijke voetballer aan de haak had geslagen, dan had ik het wel geweten. En ik wil Clarke Quay bezoeken, om te eten. Alweer eten ja. Sentosa Island lijkt me geweldig om naartoe te gaan, maar dan wel met de kabelbaan. Ok, als ik dat durf dan. Net als de Singapore Flyer, het grootste reuzenrad ter wereld. Ik heb hoogtevrees, maar het lijkt me geweldig.

Rio de Janeiro

De reden waarom ik voornamelijk naar Rio de Janeiro wil zijn Lapa en Santa Teresa, twee naast elkaar gelegen wijken vol met kunstenaars, bohemiens en samba. Ik heb hier ooit ergens een stukje over gelezen en ik moet hier gewoon op een dag zijn geweest. Volgens mij is Rio de Janeiro een stad van uitersten; strand, bergen, sloppenwijken en luxe wolkenkrabbers, het lijkt me allemaal even prachtig.

Miami

Miami beach met met haar witte stranden, heldere zee en beach-cruisers everywhere. Little Havana, het hart van Cubaans Miami. Zoo Miami, vol exotische dieren. Het luxe Bal Harbour, waar we geen geld voor hebben. Shoppen in de outlets, waar we wel geld voor hebben. Everglades, Coconut Grove, Coral Gables, Midtown en vooral Wynwood lijk me geweldige wijken. Het typische sfeertje wat ik associeer met Miami lijkt me gewoon geweldig.

Doha

Volgens mij is Qatar een van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten en ik wil dus heel graag eens op stedentrip naar Doha. Weer eens iets anders dan Dubai, waar de halve wereld inmiddels is geweest.

Siem Reap

Siem Reap is een stad in Cambodja. En hoewel Cambodja mij maar weinig trekt om rond te reizen (het lijkt me er gewoon ontzettend vies), wil ik heel graag eens naar Siem Reap. Vanwege de mooie tempels, de gebakken insecten op de markt, het drijvende dorpje Chong Kneas en de Crocodile Farm.

Izmir

Vroeger stond Istanbul altijd om mijn lijstje van steden die ik wil bezoeken, dat leek me altijd zo`n magische stad. En zelfs nu ik er woon, is het nog steeds een magische stad. Maar het is niet spannend meer, niet nieuw. Dus nu heeft Izmir een plaatsje verworven. Ik hou nu eenmaal van Turkije.

Kopenhagen

Kopenhagen lijkt me zo`n gezellige stad. Al die gekleurde huizen, nauwe straatjes, omringd door parken en water. En ja, je schijnt er geweldig te kunnen shoppen in Strøget. Lekker genieten op een terrasje in de Nyhavn, een bezoekje aan Hippiedorp Cristiana en een dagje naar pretpark Tivoli. Kopenhagen lijkt mij het ideale (lang) weekendje weg.

Seattle

Volgens mij is er in Seattle niet zo heel veel te beleven in vergelijking met andere grote steden, omdat Seattle toch wel vooral een economische stad is. Maar de foto`s zien er altijd zo mooi uit, dat ik er gewoon ooit eens heen wil. Uiteraard om onder andere de Space Needle, het museum of flight, Dainbridge Island, de originele Starbucks en de veerboten te bezoeken.

Tips voor bezienswaardigheden zijn meer dan welkom! En welke steden wil jij nog allemaal bezoeken? Lees hier ook mijn top tien van landen die ik graag nog eens wil aandoen.

Facebook Comments

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.