Snel, makkelijk en lekker: een recept voor spring rolls van rijstpapier

ingrediënten
  • rijstvellen
  • eiwitten zoals bijvoorbeeld rundvlees, bacon, kip, omelet, garnalen, makreel of zalm
  • groenten zoals bijvoorbeeld taugé, wortel, komkommer, sla, paprika, kool
  • kruiden zoals bijvoorbeeld basilicum, peterselie, koriander, munt, peper
  • noedels zoals bijvoorbeeld glasnoedels of rijstvermicelli
  • melk
  • kerrie
  • peper

Bereiding

Zorg dat alle ingrediënten gesneden en gaar zijn. Laat de vellen één voor één ongeveer 10 tot 40 seconden in een platte schaal met handwarm water weken. De vellen moeten zacht zijn, maar niet te zacht. Leg een rijstvel op een bord en beleg deze net onder het midden met een eiwit, groenten, kruiden en noedels. De spring rolls op de foto heb ik gevuld met gerookte zalm, komkommer, wortel, peterselie, sesamzaad, chilipeper en glasnoedels en zijn echt favoriet. Ik vind een vulling van garnalen, komkommer, wortel, Chinese kool, glasnoedels, koriander, munt en basilicum of bijvoorbeeld een vulling van makreel, avocado, wortel, bosui, sla ook heel lekker. Je kunt echt eindeloos variëren met alles wat je lekker vindt. Leg de vulling net onder het midden van het rijstvel, vouw de onderkant over de vulling, de zijkanten naar binnen en rol het vel dan strak op.

Nu het zomer is, de zon schijnt en het steeds warmer wordt, kun je mij niet gelukkiger maken. Heerlijk vind ik het! Echter, als gevolg van de warme zonnestralen verlies ik mijn eetlust echt totaal. Ik denk dat veel mensen dit wel zullen herkennen. Ieder warm gerecht is een grote ‘turn-off’ en dus is het tijd voor koele en frisse gerechten waarbij we geen fornuis hoeven te gebruiken. We willen snel, makkelijk en lekker eten, zodat we extra lang kunnen genieten van deze warme zomeravonden. Mijn recept voor spring rolls van rijstpapier, is hier een goed voorbeeld van. Deze rijstvel loempia`s zijn eenvoudig samen te stellen met oneindig veel verschillende ingrediënten. In principe eigenlijk gewoon met alles wat je lekker vindt. Ideaal voor een frisse maaltijd, zomerse snack of exotisch voorgerecht. Je kunt de spring rolls van te voren klaar maken of serveer alle ingrediënten los op tafel en laat iedereen zijn of haar eigen springrolletjes vouwen.

Je kunt de spring rolls meteen eten of bewaren onder plastic folie. Houdt er wel rekening mee dat ze plakkerig zijn en dus ook snel aan elkaar zullen plakken. Serveer de rijstrolletjes met hoisindipsaus, chilisaus, vissaus of bijvoorbeeld een zelfgemaakt sausje van sojasaus, limoensap, gember, chilipeper en een beetjes suiker en zout.

Eet smakelijk!
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.