Op mijn bucketlist: Rainbow Mountain in Peru

Mijn juf (juf Nan) uit groep zes vertelde altijd prachtige verhalen over haar reizen. In het bijzonder weet ik nog goed wat een indruk het op mij maakte als ze vertelde over Peru. Ze vertelde alles zo boeiend en fascinerend, dat het voor mij leek alsof ik er zelf bij was. Over de bevolking, de natuur, de reis er naartoe en de Inca’s.. ik kon er geen genoeg van krijgen! Het zal je dan ook niet verbazen dat ik op zevenjarige leeftijd heb besloten dat ik ooit op reis naar Peru ga. Helaas is die dag er nog steeds niet van gekomen en zal dat op korte termijn waarschijnlijk ook niet gebeuren. Maar als het zover is, dan is mijn bucketlist alvast klaar. Want ik heb al een hele lijst met dingen die ik graag wil zien. Een daarvan is het nog niet zo bekende Vinicunca, oftewel ‘Rainbow Mountain’.

Rainbow Mountain komt aan zijn prachtige (regenboog) kleuren door het eroderen van afzettingsgesteentezoals koper, ijzer en malachiet dat hier in de grond zit. Hierdoor zijn de schilderachtige bergtoppen bedekt met bonte kleuren van onder andere blauw, rood, geel en groen. Op bewolkte dagen zijn de kleuren donker, maar op zonnige dagen zijn de regenboogbanen helder en licht van kleur.

Gelegen in het Peruaanse Andesgebergte vind je dit natuurfenomeen, op slechts drie uur rijden van de plaats Cusco. Al kun je Rainbow Mountain niet zomaar even bezoeken: er gaat een hiking van zo`n vijftien kilometer (drie à vier uur) aan vooraf. Naar het schijnt is deze bergwandeling best pittig. Door de hoogte (de start van de wandeling ligt op zo’n 4300 meter) kun je maar moeilijk ademhalen en last krijgen van hoofdpijn en hoogteziekte. Maar volgens mij is dit het absoluut waard! De wandeling brengt je door prachtige landschappen waarbij je onder andere lama’s en alpaca’s tegenkomt. Ook kom je langs kleine nederzettingen van de lokale bevolking die nog in de bergen werken en wonen. In dit gebied staat ook de Ausangate berg. Dit is een heilige berg: al voor de Inca’s werd deze plek voor verering en aanbidding gebruikt. Deze traditie is wordt nog steeds in stand gehouden door de lokale bevolking en er wordt geloofd dat de bergen voor voor-, en tegenspoed zorgen.

Je kunt trouwens ook een paard huren, zodat je af en toe kunt rusten als je het moeilijk krijgt tijdens de bergwandeling. Dat is toch super gaaf; als een local op een paard door het Apu Ausangate gebied? Als ik ga wil ik sowieso wel een paard huren hoor, al is het maar om een paar gave foto’s te kunnen maken!

Wat zet jij op jouw bucketlist deze maand?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.