Volg je dromen en ga je doelen achterna met de Purpuz Planner

“Heb je ook een droom, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vind je het lastig om je doelen te behalen? En heb je moeite met plannen? Je baalt ervan dat je dit jaar weer niet verder bent gekomen. Dat je nog steeds niet in vorm bent. De Purpuz planner biedt een unieke oplossing. De Purpuz is de eerste agenda die in zijn geheel is ontworpen om jou je doelen te laten behalen”.

Clen Verkleij, bedenker van de Purpuz, had een succesvolle carrière als organisatiesocioloog. Hij was de rechterhand van de directeur in het bedrijf waar hij werkte en openende zelfs een filiaal in de UK. Alles leek op rolletjes te verlopen, maar niets was minder waar. Clen had een burn-out en kwam thuis te zitten. Hij was de balans tussen privé en werk kwijt en besefte dat hij drastische veranderingen zou moeten aanbrengen om weer gelukkig te kunnen zijn. Met behulp van een coach is hij aan de gang gegaan om zijn leven weer op de rails te krijgen. En door middel van het stellen van doelen, plannen en organiseren is hij er uiteindelijk weer bovenop gekomen. Een van deze doelen, was het beschikbaar stellen van de tools van zijn coach, zodat iedereen een gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven kan leiden. En zo ontstond het idee voor de Purpuz planner. Een prachtige agenda voor meer rust, overzicht en grip op het leven.

De agenda is ingebonden in grijs linnen en voorzien van pastel,- en goudkleurige details. Zoals ik al zei is het design prachtig en zo mooi, dat je `m makkelijk tussen de koffieboeken op je salontafel te leggen. Behalve de standaardtools zoals een jaarkalender en een overzicht van de feestdagen, is de agenda ook voorzien van prachtige foto’s, inspirerende quotes en motiverende opdrachtjes. De planner zelf is simpel en strak, lekker overzichtelijk en vooral ook heel praktisch en inspirerend. Echt helemaal mijn smaak!

En tegelijkertijd is deze agenda dus ook een handige planner om je dromen en doelen waar te maken. Aan het begin van de agenda wordt duidelijk uitleg gegeven over de acht tools die je hierbij helpen en achter in de agenda vind je een handig werkboek om je doelen concreet te maken, zodat je ze vervolgens kunt inplannen met behulp van de maand en/of weekplanner. Dagelijks is er ruimte voor reflectie, waarin je kwijt kan wat er goed ging of beter kan! Ook aan het einde van iedere maand zijn er twee pagina’s voor reflectie, door middel van het beantwoorden van ‘vragen aan jezelf’ waarbij je zowel even stil staat bij het heden, als vooruit kijkt naar de toekomst. Deze maandreflectie is zelfs denk ik wel mijn favoriete tool van de Purpoz, want het is heel inspirerend en motiverend om terug te bladeren naar deze pagina’s en te zien hoeveel je al bereikt hebt. Bovendien helpt de planner je echt om je doelen in te delen in een stappenplan en is het hierdoor heel realistisch om je doelen ook daadwerkelijk te behalen.

“A goal without a plan is just a wish”.

Zoals ik wel al eens in eerdere artikelen heb genoemd is, vooral het laatste jaar, mijn leven echt een achtbaan van chaos en emoties. Toen Clen besloot om, na aanleiding van mijn verhaal, een Purpuz naar Bulgarije op te sturen, sprong ik dan ook een gat in de lucht! Ik heb de Purpuz planner nu een tijdje in gebruik en ik moet eerlijk zeggen dat ik `m helemaal geweldig vind. Het is echt een onderdeel van mijn dagelijks leven geworden en helpt niet alleen om mijn doelen te behalen, maar ook echt om order en structuur te creëren. De meeste van mijn doelen vind ik te persoonlijk om te delen, maar een van mijn doelen was/is bijvoorbeeld: ‘gezonder leven’.

Dat betekende vooral meer groente en fruit eten en vooral ook meer bewegen. Ik begon heel simpel met het aanpassen van mijn ontbijt en drie keer per week een uurtje wandelen. Inmiddels eet ik (bijna) weer net zo gezond als een paar jaar geleden, maak ik drie keer per week een stevige wandeling van tien kilometer en zwem ik drie keer per week een uurtje in de zee! Dat laatste is trouwens echt ontzettend zwaar, maar zo heerlijk en ontspannend! En het heeft me ook gemotiveerd om het sporten zelf weer op te pakken. Zodra de zee te koud is om te zwemmen, ga ik mezelf namelijk bij het zwembad inschrijven! Ik zal, dankzij de blessure aan mijn knie, nooit meer zo kunnen zwemmen als ik ooit deed, maar dat betekent niet dat ik het niet als sport kan beoefenen. En bovenal niet dat ik er geen plezier in kan hebben.  Ik heb alleen maar een schop onder mijn kont nodig. En dankzij deze planner, kan ik die bijna aan mezelf geven haha!

En dat heb ik dan ook maar gedaan! De Purpuz planner heeft me namelijk geïnspireerd om mijn ‘lifestyle blog’ om te zetten naar ‘travel blog’, zoals ik Bohalista ooit ben begonnen. Ik heb het al eerder gezegd, maar Bohalista is de laatste maanden ontzettend aan `t groeien. Heel fijn natuurlijk, maar het ging een richting op die ik eigenlijk niet wilde. En dus ben ik terug naar de basis; een persoonlijke reisblog met verhalen en tips over verschillende landen en culturen, maar ook tips en inspiratie op het gebied van reizen en alles wat daarbij komt kijken! Ik vind het nog steeds een beetje eng, maar het is wel wie ik ben en wat bij mij past. Ik ben Clen dan ook ontzettend dankbaar voor deze planner. Het helpt me namelijk echt! En het contact met hem is ook zo leuk! Hij staat volgens mij dan ook zo ontzettend vrolijk en dankbaar in het leven.  Maar goed, Clen maakt alweer een paar jaar gebruik van de methodes in de Purpuz, dus eigenlijk is dat het niet zo heel gek dat hij zo positief is. Ik merk namelijk oprecht dat ik door het gebruik van deze agenda een stuk positiever wordt en het leven zonniger bekijk. Het is een constante herinnering aan jezelf, dat je zelf je eigen leven in de hand hebt en keihard moet werken om je doelen te behalen. En met behulp van deze handige planner (en misschien een lach en een stukje positiviteit), komen je dromen ineens wel een stuk dichterbij!

Wat mij betreft is de Purpuz een agenda waar iedereen gebruik van zou moeten maken. En gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Een van Clen zijn nieuwe doelen is namelijk het wereldwijd bereikbaar maken van de Purpuz. Je kunt daarom gratis(!) een Purpuz downloaden via de website. De Purpuz Agenda 2018 in boekvorm is verkrijgbaar via onder andere bol.com (affl) en de website van Purpuz zelf.
Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.