Dit is mijn verlanglijstje voor bezoek dat uit Nederland komt

Heel mijn leven lang klaag ik over Nederlandse supermarkten. Blikvoeding, potvoeding, tomaten en komkommers die naar water smaken. En ik mis altijd ontzettend veel producten. Ik weet nooit wat ik wil eten en dit en dat en zus en zo. En nu zit ik in Turkije. In een land waar de groenten lelijk, maar vers zijn. Een land waar de lekkerste zoetigheden ter wereld worden gemaakt. Een land waar nog iedere dag vers gekookt wordt. Een land met een eigen, lekkere keuken. Maar.. en nu komt het hoor, maar ik mis de Nederlandse supermarkt! Het is zelfs zo erg dat ik van de week droomde op zoek te zijn naar een supermarkt en toen zomaar uit het niets een AH tegenkwam; midden in Istanbul. Ik was zo ongelofelijk gelukkig.

In mijn droom ben ik tien keer door de AH gelopen en uiteindelijk kocht ik pindakaas, hagelslag, zalm, frituur (helaas werd de laatste zak bitterballen voor mijn neus weggegrist en toen stond ik serieus te huilen), witte bonen in tomatensaus, toffifee, chili con carne kruiden, cracotte crackers, heel veel vleeswaren en vlees, Heineken bier, bullet energiedrank, muisjes (die ik helemaal niet lust eigenlijk), drop, snoepjes, kerstomaatjes, rucola, afbakbroodjes, van alle kazen die er waren nam ik er een, roze koeken, gevulde koeken, vla (die ik ook helemaal niet lekker vind), beschuit, bevroren spinazie (geen idee waarom) en allerlei potjes met sausen voor pasta. Zien jullie hoe wanhopig ik ben? Ik heb dit verlanglijstje niet verzonnen, ik heb serieus de hele nacht in de AH rondgelopen en een paar keer mijn winkelwagen doorgenomen.

Verlanglijstje voor bezoek uit Nederland

Heel veel mensen willen bij me langskomen in Istanbul. En dat vind ik helemaal leuk en gezellig en ik hoop dat iedereen die dit heeft gezegd ook echt komt. En aangezien ik een beleefd meisje ben wil ik niet meteen met een lang verlanglijstje aankomen, dus schrijf ik deze blog. Grapje. Ik ben niet beleefd. Ik ga jullie chanteren. Ik ga namelijk bijna dood zonder pindakaas en goede wijn. En Beemsterkaas en brie. En hagelslag. En drop. Dat willen we natuurlijk niet.

Dus jongens en meisjes, als jullie echt van me houden, als jullie echt om me geven, als jullie echt deze kant op komen, als jullie me echt belangrijk vinden, als jullie echt iets voor me willen doen, dan zullen jullie je best doen om mij te verwennen met alles waar ik nu om ga vragen op dit verlanglijstje. Ik zal het waarderen en ik zal je nooit vergeten. Je mag dan op mijn verjaardagspartijtje komen en je bent mijn beste vriend. Ik zal je echt heel lief vinden. Als jullie je best niet willen doen, dan hoeven jullie niet te komen. Dan wil ik jullie nooit meer zien. Dan zal ik nooit meer met jullie praten. En als jullie toch komen, dan zal ik jullie niet meenemen naar de mooiste plekjes en ik zal jullie niet trakteren op de lekkerste chocolade taart ter wereld, maar ik zal jullie achter laten in het bos (ja, dat hebben we hier in Istanbul).

Mensen, dit mijn verlanglijstje voor bezoek uit Nederland. Als je komt vergeet dan niet een aantal (zo veel mogelijk) producten voor mij mee te nemen, anders weet je wat je te wachten staat..

 • Beemsterkaas (niet te vinden hier)
 • Brie (onbetaalbaar hier)
 • Pindakaas met nootjes (Het liefst van de aldi, maar sowieso niet van calve want die kan ik hier ook kopen, maar lust ik helemaal niet).
 • Pure hagelslag (Venzzzzz).
 • Goede wijn (Echt niet te hachelen hier, ik wil graag meteen twintig flessen.. Of dertig).
 • Paradontax whitening tandpasta (Echt niet te betalen hier).
 • Colgate max whitening tandpasta (Niet te vinden hier en als ik het uberhaupt kon vinden zou het waarschijnlijk net zo duur zijn als een nieuw horloge ofzo).
 • Shampoo en conditioner van ieder willekeurig merk (Beauty-producten zijn vrij duur. Alles kost ongeveer het dubbele van wat het in Nederland kost).
 • Pindakaas met nootjes (Ik mis het echt heel erg).
 • Mosterd (Ok, ik kan het wel kopen hier, maar het is belachelijk duur.)
 • Zongedroogde tomaatjes (Al mijn hele leven lang klaag ik over tomaten in Nederland en dit is het moment om mijn excuses aan te bieden. Hoewel er hier tenminste smaak aan de tomaten zit, word ik ziek van die ene soort tomaten die dit land heeft. Waar zijn de cherrytomaten? Gele tomaten? Zongedroogde tomaatjes?).
 • Kauwgom (Het maakt hier niet uit of ik een stuk rubber of kauwgom koop. Ik weet dat Turken het niet met me eens zijn, maar kom op jongens; dit is echt, echt geen kauwgom).
 • Chocolade met rozijnen en nootjes (Daar heb ik gewoon ongelofelijk veel trek in).
 • Pesto (Ik kan maar een soort vinden en die is niet zo heel lekker).
 • Afbakbroodjes (Hier zou ik zelfs een moord voor overhebben).
 • Emping (Mijn nummer een verslaving).
 • Gerookte plakjes zalm. (Als je dat mee kunt nemen dan own ik je big time).
 • Kaarsen (Kaarsen hier zijn echt serieus spuuglelijk hier met diamantjes en glitters en kralen en roze en bah. En dan zijn ze ook nog eens ongelofelijk duur. En zei ik al dat ze echt lelijk zijn? En vaak zijn ze ook nog een hol van binnen, dus binnen twee of drie uur uitgebrand. Er zijn wel mooie kaarsen, maar tien euro voor een simpele kaars neerleggen die in Nederland twee euro kost vind ik ietwat overdreven).
 • Frituur! (Kroketten, kaassoufflés, bitterballen, bamischijven, nasischijven, kom maar op!).
 • Pindakaas met nootjes (Ik ga bijna dood zonder..people. Ik wil pindakaas!).
 • Kokkindjes (En muntdrop en autodrop en ander lekker snoep zoals kersen en, en, en..).
 • Vleeswaren zoals runderlever, rundersalami en filet american. En runderrookvlees. En pekelvlees. En carpaccio. (Salami is hier wel verkrijgbaar trouwens hoor. Maar ik wil gewoon lekkere salami in dunne plakjes met een randje peper.)
 • Koek zoals gevulde koek, roze koek, chocolade koek, iedere koek die er bestaat. (Jongens, in woon in het land van de zoetigheden en bij de bakker hebben ze zo ongeveer de lekkerste koekjes die er bestaan. Maar ik wil ook wel eens gewoon, normaal supermarkt koek. En dat hebben ze dus niet hier!).
 • Flippen oftewel kadetjes. Van die echte lekkere van de bakker. (Want zoveel broodsoorten zijn hier niet)
 • Spekkoek (Het liefst zelfgemaakt).

Ok, sorry people. Ik zie dat je om aan mijn behoeften te voldoen minimaal een extra koffer nodig hebt. Ik zal maar niet verwachten dat jullie mijn hele verlanglijstje mee zullen nemen. Maar, ik wacht op jullie hoor. En ook minimaal een aantal producten van mijn verlanglijstje.. Tot snel!

Zijn er producten uit het buitenland die jij mist? Of als je in het buitenland woont/hebt gewoond, welke producten mis(tte) jij?

Toevoeging 1: Ik heb vannacht over croissantjes gedroomd. Met kaas. Gesmolten kaas. Uit de oven.
Toevoeging 2: Ik mag niet meer nutteloos surfen op het internet van mezelf, anders komt er nooit een einde aan deze post. Ik zag net namelijk een foto van een insalata caprese. En nu wil ik ook nog mozzarella.
Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.