It’s a coffee tag!

Een paar weken geleden was mijn koffie op en was ik intens verdrietig. Koffie hoort bij mijn ochtend! Wij hebben thuis een moka waarmee ik iedere ochtend heerlijke verse, echte Italiaanse koffie zet. Er kan niets op tegen de geur van pruttelende koffie. En dus was ik verdrietig toen ik mijn dag ineens niet meer met koffie kon beginnen. Ik besefte me ineens hoeveel ik eigenlijk van koffie houd, dus toen ik de It’s a coffee tag dan ook tegenkwam, kon ik het niet laten om deze leuke en lekkere tag in te vullen!

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Ik kan me herinneren dat ik op een zondag samen met mijn ouders naar -ik denk- Xena: Warrior Princess op televisie keek. Mijn ouders dronken koffie en ik voelde me natuurlijk zo al zo groot en volwassen, ik was denk ik een jaar of twaalf, dat ik ook een kopje koffie wilde drinken. Ik vond het niet te zuipen, maar dronk het trots op.

2. Met wie drink je graag koffie?
Met iedereen! Ik houd van koffie. Ik drink iedere ochtend een kopje koffie, maar meestal drink ik op dinsdag en woensdagochtend samen met Nevzat cafè latte voordat we aan het werk gaan. Dat is echt een beetje ons ding geworden en zonder koffie begin ik deze dagen dan ook niet goed!

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?
Het liefst de hele dag door, maar goede koffie is zeer schaars in Turkije en ik moet erg zuinig aan doen. Daarom beperk ik het tot een kopje koffie bij het ontbijt en soms drinken we `s avonds na het eten nog wel eens een kopje.

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?
Ik drink het meeste gewoon espresso, maar ik vind alle koffievariaties wel erg lekker en wissel dan ook regelmatig af. Alhoewel, het allerlekkerste vind ik cafè ginseng, maar dat ben ik nog nooit buiten Italië tegengekomen.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Gewoon Lavazza, maar ik vind Illy, Mocca d`Or en Kimdo ook erg lekker!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik probeer van alles uit!

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?
Ha, ja! Ik geef Turks bezoek gewoon een zakje nespresso. Hoe slecht..

8. Waar koop jij je koffie?
Nou, ehh niet. Meestal neemt ons bezoek een paar pakken mee, haha.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Thuis drink ik meestal gewoon espresso, maar ook vaak cafè latte of cappuccino.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Ik hoef er niet persè iets bij, maar een onbijt dat bestaat uit een kopje espresso en een crossaintje gevuld met chocolade, daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk!

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Dat is simpel: nooit meer thee!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.