Ik had nog meer bezoek en kreeg nog meer lekkers uit Nederland..

Mijn ouders waren de deur nog niet uit of vriendinnetje Petra stond al op Turkse bodem. Petra bleef vier nachtjes slapen en had alleen een koffer handbagage mee. Ik weet niet hoe ze het heeft gedaan, want naast haar eigen spullen wist ze er ook nog heel veel lekkere dingen in te stoppen. Wat een feestje: ik had nog meer bezoek en kreeg nog meer lekkers uit Nederland!

Bezoek Istanbul

People, ik kreeg drie (!) pakken koek en van ellende durf ik ze niet open te maken. Ik heb de afgelopen weken mezelf zo misselijk gegeten en ik ben zeker ook een kilootje of vijf aangekomen denk ik zo. Ik kan mezelf amper beheersen. Ik geloof dat ik op het punt ben gekomen waar ik binnen vijf minuten een pak roze koeken kan wegwerken zonder misselijk te worden. Dus nu ben ik strijd met mezelf.

Ik las op een of andere wetenschappelijke website dat je impulsen en zelfbeheersing in de voorste hersenkwabben (wat een ranzig woord eigenlijk?) worden gereguleerd. En dus nu praat ik met mijn voorste hersenkwabben en dat gaat heel goed eigenlijk. Zolang ik niets openmaak dan.

Naast roze koeken, echte stroopwafels en gevulde koeken, nam Petra ook nog een hele grote zak borrelnootjes, drie zakjes Chili con Carna kruiden, Melba toast (dat is echt zo duur hier, dat slaat echt totaal nergens op), echte kauwgom, honing, poedersuiker (ja, dat hebben ze hier heus wel), tampons en een hele zak vol kadetjes mee. Geplet en wel, maar dat maakt helemaal niets uit. Ik heb ze in de vriezer gelegd en af en toe mag ik er eentje eten. Weet iemand of je koek ook kunt invriezen?

Lekkers uit Nederland

Ook nam ze een hele stapel tijdschriften mee en kaarsen. Echte kaarsen. Zonder diamanten. Zonder dierenprintjes. Zonder glitters. Zonder vreemde kleuren. Zonder stoffen. En niet hol van binnen. Gewoon, echte kaarsen. Nevzat sprong uiteraard meteen in de verdediging, want “We hebben hier ook kaarsen hoor” en “Je kan ook gewoon even naar de Ikea anders” aldus vriendlief.

“Ja lief, we hebben hier ook kaarsen. Met diamanten, glitters, printen stoffen en allerlei andere ondenkbare lelijke dingen. En ze zijn hol van binnen en dus binnen een uur opgebrand. En ja lief, we hebben hier inderdaad ook normale kaarsen, maar vind je een zeven euro voor een kaars zelf ook niet iets aan de dure kant? Ja lief, ik kan inderdaad `even` naar Ikea. Maar Ikea is ruim 2,5 uur reizen en mijn inziens kan ik dan net zo goed naar Amsterdam. Dus lief, ik ben gewoon bizar blij met deze kaarsen in mooie kleuren die ruim 26 uur kunnen branden”. Discussie gesloten.

Een tas vol lekkers uit Nederland

Volgens Nevzat hebben we hier alles, maar moet je alleen gewoon `even` goed zoeken. Maar tot op de dag van vandaag heb ik bepaalde producten niet gevonden. En de producten die ik wel vind kosten gewoon serieus een godsvermogen. Hij vind het maar gek dat ik me niet schaam en zelfs dingen durf te vragen aan bezoek. Toen hij van de week de koelkast opendeed zei hij: “Er is al twee weken geen boodschappen gedaan, maar er is nog nooit zoveel eten in huis geweest”. Tja..

Ik ben gewoon heel blij met al dat lekkers uit Nederland!

Facebook Comments

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.