Foto`s van het interieur van mijn eerste appartement in Istanbul

Ik had het al een tijdje geleden belooft en omdat er zoveel vraag naar is hoe mijn huisje eruit ziet deel ik vandaag eindelijk (!) deze blog met foto’s van mijn eerste appartement in Istanbul. Laat ik nog maar eens voorop stellen dat dit niet bepaald mijn smaak is. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen huur ik een gemeubileerd appartement en is het niet de bedoeling dat ik deze meubels op straat zet (helaas). Maar niet getreurd, voor precies tachtig euro heb ik van dit appartement best een “thuis” kunnen creëren. En ik blijf hier niet bepaald mijn hele leven wonen natuurlijk. Als ik straks “echt” op mezelf/samen ga wonen, dan zal ik foto`s van een echt paleisje plaatsen. Maar voor nu de voor,- en na foto`s van mijn eerste appartement in Istanbul. Kijken jullie mee?

Foto`s van mijn eerste appartement in Istanbul
Natuurlijk ben ik een voor foto vergeten de maken van de hal. Want ja, eh, wie denkt daar nou aan? Eerder stond er een koelkast, twee stoelen, een opgerold tapijt en gelukkig ben ik de rest vergeten. Nu staat alles er wat ik ergens anders niet kwijt kon, maar nu lijkt het geen dumpplaats meer. Nee, nu is het best gezellig eigenlijk.

Mijn eerste appartement in Istanbul
Dit is hoe de keuken was. De kast die nu in de gang staat stond hier (gevuld met rommel die ik dus wel op straat heb gezet), in de keukenkastjes stond het servies. Ik kocht twee mooie mokken, een waterkan, waterglazen, theedoeken en vaatdoekjes.

keuken
Ik heb de deuren uit de kast van de slaapkamer gehaald en deze in de keuken gezet. Hierin staat nu het servies. De keukenkastjes heb ik gevuld met eten. Ik vond ergens een bijzettafeltje waarop ik de prachtige nep-bloemen uit de woonkamer op heb gezet voor wat extra sfeer.

Appartement in Istanbul
Dit was de slaapkamer. Of zoiets. De kast staat nu -zonder deuren, met servies- in de keuken. Het bed heb ik gedraaid. Ik kocht een prachtig dekbedovertrek (vind ik zelf). Verplaatste wat kasten, zette alles wat ik niet wilde hebben in de tweede slaapkamer, zette wat kaarsjes en frutsels neer..

Slaapkamer van mijn eerste appartement in Istanbul
En nu heb ik een redelijke slaapkamer. Prima toch?

Mijn appartement in Istanbul
Zo was de woonkamer. Meer heb ik er niet over te zeggen.

Interieur mijn eerste appartement
Zo is de woonkamer nu. Alles wat ik niet wilde hebben zette ik tevens in de tweede slaapkamer en nee, daar kun je nu je kont niet meer keren. Vriendlief en ik gaan er aankomend weekend -eindelijk, echt, serieus- iets aan doen. Hoewel we de kamer om niet nader te verklaren redenen ontweken, zullen we nu echt aan de slag moeten. Mijn ouders komen volgende week op bezoek en de week daarna komen er twee vriendinnen langs. Jippie!

Hoewel mijn handen jeuken en ik overal van alles tegenkom wat ik eigenlijk echt zou moeten aanschaffen doe ik het niet. Ik heb precies tachtig euro uitgegeven om dit huis redelijk om te knappen en hoewel ik zelf vind dat ik dat erg goed gedaan heb, vind ik dit appartement in Istanbul het niet waard om nog meer geld in te investeren. I ain`t gonna live here forever! Maar zoals jullie zien is het met een beetje creativiteit en weinig geld heel goed mogelijk om iets fatsoenlijks en huiselijk te creëren. Ik denk dat ik nog het meeste geld heb uitgegeven aan kaarsen en ik ben dan ook erg zuinig met aansteken, haha.

Hebben jullie nog goede interieurtips?

Facebook Comments

1 Comment

  • Ik vind dat je het mooi hebt opgepimpt en vooral voor een woning waar je zoals je zegt toch niet forever blijft wonen lijkt het me zeker te doen. Hier wil ik wel langskomen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.