Food And Travel TAG

Sheelagh Mairi van sheelaghmairi.nl bedacht deze leuke ‘Food And Travel TAG’, omdat reizen en lekker eten twee van haar allerlievelingsdingen op de hele wereld zijn. En gelijk heeft ze! Het liefst zou ik niets anders doen dan reizen en eten, maarja wie wel? Wil je de tag ook invullen? Onderaan dit blog staan de vragen nog eens op een rijtje.

1. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?
Ehm. Ehm. Vorig jaar heb ik de allerlekkerste pizza ooit gegeten bij Pan Pizza & Cucina in Marina di Pietrasanta, Toscane. Maar bij Gigi Trattoria hebben ze zelfgmaakte en de allerlekkerste pasta van de hele wereld. In Hammamet, Tunesië at ik heerlijke Lablabi en in Nizwa, Oman heb ik de lekkerste Hummus ooit gegeten. Oh, en in Viareggio eet je de allerlekkerste gefrituurde zeevruchten, vers van een bootje in de haven. Je ziet veel Italiaans eten, maar ik ben dan ook een groot liefhebber van de Italiaanse keuken: simpel, vers en lekker. Maar sowieso vind ik klassieke gerechten, zoals bijvoorbeeld een pizza of hummus, het lekkerste uit de regio van oorsprong en maak je me daar gelukkiger mee dan een of ander exquisite gerecht waarvan ik de naam bij thuiskomst alweer bent vergeten, aha.

En het lekkerste drankje?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk alleen maar water drink en bij hoge uitzondering iets anders. Dit is dan vaak gewoon cola, haha. Maar de lekkerste huisgemaakte wijn wordt geserveerd in Pan Pizza & Cucina in Marina di Pietrasanta, Toscane. Zelfs mijn broer die helemaal niet van wijn houdt heeft hier een 1/2 liter kan wijn besteld, dus dat zegt wel iets toch? In Istanbul hebben ze bij Vitam Saray trouwens de allerlekkerste citroenlimonade. Helaas kan ik dit niet meer drinken door mijn problemen met drinkwater, want anders.. Heerlijk!

2. Wat is het gekste of bijzonderste (of het meest vieze) dat je ooit hebt gegeten op reis?
Ik ben niet zo van het gekke eten. Het smerigste vond ik het ontbijt in Oman, maar ik heb werkelijk geen idee waar dat allemaal uit bestond. Het was in ieder geval niet zo fijn op mijn nuchtere maag. Alhoewel, op enig ander moment van de dag hoef ik het ook niet te eten hoor. Kamelenmelk vind ik ook echt niet lekker. En toen ik in Italië woonde heb ik een keer zelfgebrouwde en illegale grappa van Luciano gedronken. Ik dacht serieus dat het mijn dood werd, alles stond in de fik en nu ik eraan terugdenk voel ik het gewoon weer branden. Nee, dat was niet lekker.

3. Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?
Nou, dit komt waarschijnlijk niet bepaald als een verrassing, haha. Uiteraard ga ik dan naar Italië. Daar zou ik ook heen gaan alleen maar voor de koffie of alleen maar om te winkelen om alleen maar om naar het strand te gaan of om alleen maar even rond te dwalen. Intense heimwee heb ik. De vis, de kaas, de wijn, het brood, pizza, pasta, tomaten, citroenen, ijs, limoncello, grappa, koffie.. moet ik nog even doorgaan? Okay; de mensen, de mentaliteit, de sfeer, de kunst, de stranden, de steden, de dorpjes, de natuur, de winkels, de mode, het geschreeuw, de chaotische manier van doen en laten, zelfs een dagje postkantoor mis ik. Maar goed, ik dwaal geloof ik een beetje af..

4. Wat is het beste toetje dat je at op reis?
Je me altijd wakker maken voor een ijsje van Grom!

5. Welk gerecht dat jezelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel?
Eerlijk is eerlijk: helemaal niets! Niets smaakt zo lekker als daar waar je het gegeten hebt. Het lukt me nooit om iets goed na te maken en de smaak is altijd anders. Helaas bezorgd geen enkel gerecht mij een vakantiegevoel.

6. In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday-food gevoel?
Sorry, maar ook hier kan ik geen fatsoenlijk antwoord op geven. Ik ben al jaren niet uit eten geweest in Nederland en ik heb nog nooit iets zo lekker gegeten zoals in het buitenland.

De vragen:
Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis? En het lekkerste drankje?
Wat is het gekste of bijzonderste (of het meest vieze) dat je ooit hebt gegeten op reis?
Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?
Wat is het beste toetje dat je at op reis?
Welk gerecht dat jezelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel
In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday-food gevoel?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.