Tip: Bloemen laten bezorgen bij vrienden of familie in het buitenland!

Toen ik in Istanbul woonde heb ik serieus jarenlang bijna geen natuur gezien. Ik overdrijf echt niet en het is echt heel treurig eigenlijk, maar het is simpelweg gewoon zo; in het Europese deel van de stad zijn haast geen parken noch bomen te bekennen. Okay, ze zijn er wel, maar ze staan niet bepaald in verhouding met het aantal mensen dat er wonen. Vooral in de zomer ondervonden we daar last van, want wat was het dan af en toe moeilijk ademhalen zeg. De natuur is zo ontzettend belangrijk! Niet alleen voor onze gezondheid, maar ook gewoon omdat we er blij en ontspannen van worden. Regelmatig bracht ik dan ook een bezoekje aan het bos om onder andere dennenappels en kastanjes te rapen. Zo was een boswandeling niet alleen een manier om in contact met de natuur te komen, maar ook om de natuur in huis te halen. Dat was namelijk nog best lastig in Istanbul; niet alleen bomen en parken zijn schaars, maar ook bloemisten en vanzelfsprekend dus ook een gezellig bloemetje in huis.

Maar natuurlijk is dat niet alleen in Turkije zo: een echt mooi boeket bloemen zoals wij dat kennen is in het buitenland gewoon moeilijk verkrijgbaar en vaak ook nog eens onbetaalbaar. En het klinkt misschien heel gek, maar als mij de vraag wordt gesteld wat ik het meest mis uit Nederland, noem ik niet alleen alle voor de hand liggende dingen, zoals familie, vrienden, de supermarkten, ziekenhuizen, onderwijs en sociale activiteiten op, maar ook een vers bosje bloemen! Gewoon van de markt of zo. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben die mooie bloemen mist. Uiteraard koop ik af en toe heus wel een bos bloemen voor in huis hoor, maar het is toch anders. Hier in Bulgarije hebben ze bijvoorbeeld op loopafstand van ons huis een heuse bloemenmarkt, maar de boeketten die ze maken zijn simpelweg gewoon niet zo mooi en bijzonder. Daarbij geven wij Nederlanders natuurlijk ook te pas en te onpas een bloemetje cadeau: voor verjaardagen, bruiloften, een nieuwe baan, om iemand beterschap te wensen of gewoon zomaar. Vaak zelfs de mooiste boeketten waarin exotische en geurige bloemen worden geschikt op kleur en soort. En dat is dus wat ik zo mis; het krijgen van de mooie, exotische en geurige boeketten om zowel je huis als je humeur op te fleuren! Bloemen verbinden ons met elkaar en met de natuur en het geven van een mooi boeket is echt een beetje onderdeel van onze cultuur volgens mij.

Een paar weken geleden keek ik samen met Nevzat naar een film waarin een Duitse jongen werd uitgenodigd om bij een Turks gezin te komen eten. Hij kwam keurig met een mooi boeket bloemen aan, maar zowel de Turkse familie in de film als Nevzat op de bank reageerden daar met luid gelach op en begrepen er niets van!

Ik bedoel, we laten zelfs bloemen bezorgen via het internet. Het is geheel vanzelfsprekend om online een boeket voor bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid, als bedankje of voor een uitvaart te bestellen. Voor iedere gelegenheid is er wel iets te vinden! Maar wist je dat je ook bloemen buiten Nederland kunt laten bezorgen? Via debloemist.nl kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk bloemen in het buitenland laten bezorgen. Nu denk je misschien dat zoiets helemaal niet kan omdat de bloemen tegen de tijd van bezorging al dood zijn, maar niets is minder waar! Er wordt namelijk samengewerkt met geselecteerde partners in het buitenland om de bestelling goed te laten verlopen. Het voordeel hiervan in dat je gemakkelijk en in een vertrouwde omgeving bloemen kunt bestellen en zeker weet dat de bestelling goed wordt afgehandeld. Zo kun je gewoon lekker op z`n Nederlands bloemen laten bezorgen bij vrienden of familie in het buitenland, misschien wel een beetje net zoals de Duitse jongen uit de film, haha.

Het fijne van debloemist.nl is dat je boeket (mits voor 15.00 uur besteld) dezelfde dag nog wordt bezorgd, maar je ook gewoon zelf je favoriete bos bloemen in de webshop kunt uitzoeken en een kaartje met persoonlijke boodschap kunt toevoegen. Wel zo leuk natuurlijk! Ik weet zeker dat Nederlandse expats, maar ook buitenlandse vrienden, de bezorging van een bosje bloemen absoluut kunnen waarderen. Tenminste, ik zou er persoonlijk heel blij van worden als de postbode met een bloemetje voor de deur staat en kan me niet voorstellen dat iemand dat niet is. Dus mis je iemand in het buitenland of is er een feestelijke gelegenheid waar je helaas niet bij kunt zijn? Stuur dan een bloemetje en laat diegene weten dat je aan hem of haar denkt. Absoluut een grote en bijzondere verrassing!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.