Bezoek uit Nederland

Het is weer stil in huis. Petra en de baby zijn terug naar Nederland. Petra is vijf dagen bij ons op bezoek geweest. Zondagavond kwam ze aan. Dit was nog even paniek want omdat wij nog aan het werk waren konden we haar niet ophalen vanaf het vliegveld en moest ze voor het eerst alleen komen met de shutllebus. Haar telefoon deed het niet en we konden haar op geen enkele manier bereiken. Ik had haar goed uitgelegd hoe ze met de bus kon komen en verwachtte haar rond een uur of 21.30 in Taksim. En dus ging ik nog even douchen, maar Nevzat vond dat alles behalve grappig en ging dus gewoon in zijn eentje de deur uit om haar op te halen. Omdat haar telefoon het niet deed was ook haar vriend ongerust en terwijl ik nog even wilde bloggen tijdens het eten koken werd ik dus constant gebeld door de twee mannen. Jongens, jongens, voordat we jullie in ons leven hadden deden we ook alles gewoon helemaal alleen hoor ;-) Al is die bezorgdheid natuurlijk ook ergens wel erg lief, haha.

Zoek Petra
Rara, waar is Petra?

We hebben niet veel gedaan de afgelopen dagen. De vorige keer dat ze hier was hebben we natuurlijk de meeste belangrijke dingen bezocht en nu wilden we vooral lekker van het zonnetje genieten. En ik moest Petra ook van hot naar her slepen omdat ik gisteren een afspraak bij de vreemdelingenpolitie had en daar van alles -lees; een stempel van de notaris moest hebben- voor moest regelen. En we waren gewoon een beetje lui doordat we laat naar bed gingen en laat opstonden. Een dag heeft het geregend, maar de andere dagen was het gelukkig heel lekker weer. We hebben vooral veel gekletst, gelachen, gelopen en geluierd.

Zonnetje

Behalve de boodschappen van mijn boodschappenlijstje had Petra ook heel veel cadeautjes meegenomen! Brie, mozzerella (!), chocolade, dropjes, kerstspulletjes, twee mooie schilderijtjes, een stapel tijdschriften, pistoletjes en crossaintjes kreeg ik van haar. Vooral met de schilderijtjes en tijdschriften ben ik heel erg blij, ons huis begint zo echt een thuis te worden.

Eten

Petra is nu zes maanden zwanger en omdat wij op een heuvel wonen was Nevzat heel bang dat ze hier ter plekke op de trap zou bevallen. Ondertussen hebben wij volgens mij alle zeven heuvels van Istanbul beklommen, haha. Ze is lekker nuchter zwanger en ze heeft ook nog maar een heel klein buikje. Wel een hele actieve baby! Dat kind is alvast aan het oefenen voor zijn auditie bij het circus volgens mij. De hele dag kun je hem/haar voelen. Een kleine acrobaat! Ik ben zo benieuwd of het een jongentje of meisje wordt en hoe het eruit komt te zien. Het was zo leuk dat ik nu eindelijk haar buik kon zien en de baby kon voelen.

Petra koken

Het waren vijf leuke dagen. Het was fijn om weer lekker Nederlands te kunnen praten en iemand om je heen te hebben die je `Nederlandsheid` begrijpt. Ik ben superblij met mijn boodschappen en alle cadeautjes en ik vond het superleuk om een paar dagen van Petra haar zwangerschap te kunnen meemaken. En uiteraard heeft Petra lekker Nederlands gekookt voor ons! Ik hoop dat ze als de baby er straks is ook nog eens op bezoek komt!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.