Traveltag: Top drie bestemmingen onderaan mijn bucketlist

Voor alle landen die ik absoluut ooit eens wil bezoeken, heb ik aan een mensenleven niet genoeg. Met een niet te stillen reislust en 196 internationaal erkende onafhankelijke staten is dat dan ook niet zo gek. Mijn bucketlist is lang, heel lang. Al moet ik eerlijk toegeven dat deze lijst nogal eens veranderd. Vooral omdat ik al een tijdje niet ‘echt’ gereisd heb, vind ik het moeilijk om een duidelijke keuze te maken van landen die ik al eerst wil bezoeken. En zoals ik al zei is een mensenleven niet genoeg om alle landen überhaupt te kunnen bezoeken, haha. Ik denk dat iedereen wel zo`n bucketlist heeft. Maar heb je er ook wel eens over nagedacht welke landen je niet wilt bezoeken? Karin van Hoorn, Traveladdict.nl in ieder geval wel. Zij bedacht dan ook de “traveltag: 3 bestemmingen onder aan mijn bucketlist”, die ik nu met jullie deel. Naar welke landen zou ik als laatste toegaan? Je leest het hieronder! En laat me in de comments vooral ook weten naar welke landen jij niet heen wilt, ik ben benieuwd!

P.S. Landen die op die moment gevaarlijk zijn, zoals bijvoorbeeld Somalië, Syrië en Irak heb ik sowieso buiten beschouwing gelaten. Niet alleen omdat het voor de hand ligt om voor deze landen te kiezen, maar ook omdat ik veel van deze landen op een dag juist wel hoop te kunnen bezoeken

Bangladesh

Heel eerlijk gezegd weet ik dat ik dit niet aankan. Ik had in Kaapverdië al ontzettend veel moeite met de armoede, maar Bangladesh is andere koek. Het is één van de armste (en minst ontwikkelde) landen ter wereld. Het lijkt me zo heftig om dit land te bezoeken! Niet alleen de armoede, maar ook de vuiligheid en het gevaar.

Polen

Polen heeft me nooit aan getrokken en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen. Wij brachten vroeger het grootste deel van onze zomer in Italië door en ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader eens voorstelde om iets anders te doen. Polen hoorde toen pas net, of stop op het punt om toe te treden, bij de Europese Unie. Verschrikkelijk vond ik het en ik heb echt gehuild uit angst dat we echt zouden gaan. Let wel, ik was toen een jaar of twaalf/dertien en nogal bevoordeeld. Mijn grootste angst was dat ik s`nachts zou moeten poepen in het bos, haha. Daar komt ook nog eens bij dat ik ooit een Pools huisgenootje heb gehad die ik echt niet kon uitstaan. En geloof me, ik heb niet snel een hekel aan iemand.  En ze heeft ook nog eens mijn etenslust betreffende de Poolse keuken verpest. Ik weet heus wel dat zij niet heel Polen representeert hoor, en Inmiddels ben ik ook mijn kinderangsten wel voorbij, maar Polen trekt me gewoon echt niet, op geen enkel vlak!  Al zal het vast wel een mooi, bijzonder land zijn en kun je er waarschijnlijk ook gewoon lekker eten.

Alles wat eindigt op ‘stan’.

Afghanistan, Kazachstan, Oezbekistan, Pakistan, Tadzjikistan en Turkmenistan zijn dat volgens mij. Heel lang heb ik een fotografiereis door Kazachstan, Oezbekistan en/of Turkmenistan willen maken, maar die interesse ben ik al een tijdje geleden verloren. Mijn schoonzusje komt uit Turkmenistan en dankzij haar heb ik best een grote ‘community ‘ met mensen uit Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan ontmoet. Deze mensen zijn absoluut allemaal heel vriendelijk en gastvrij. Ze hebben de meest bijzondere, emotionele verhalen, voornamelijk door de turbulente geschiedenis van deze landen. En dat is precies waarom het me niet meer trekt.  Inperking van godsdienst, mensenrechten en democratie zijn reden dat veel van de mensen die ik heb leren kennen illegaal in Istanbul verblijven, vaak zonder vaste verblijfplaats. Vrouwen worden veelal gelokt met mooie beloftes, laten hun gezin achter en worden niets anders dan (seksueel) misbruikt en uitgebuit.  Natuurlijk zijn er ook veel mensen, zoals bijvoorbeeld mijn schoonzusje, die wel gewoon een verblijfsvergunning hebben en een degelijk bestaan hebben weten op te bouwen, maar ik heb aan twee handen niet genoeg om te tellen hoeveel mensen ik heb ontmoet zijn letterlijk en figuurlijk zijn gevlucht in de hoop op eten en nu nog in vreselijke omstandigheden leven en eigenlijk geen kant op kunnen. Waarom zou ik in hun geboorteland vakantie willen vieren? En voor het gemak noem ik maar meteen even alle landen die eindigen op ‘stan’. Ja, ik dacht: “ach, dat is allemaal een pot nat, ik tel deze landen gewoon mee als een”, haha. Nee hoor, maar geen van deze landen trekt mij echt.

Welke landen staan bij jou onderaan de bucketlist?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.