15 Reisdilemma’s

Blogger Chantal van REISDOC.NL plaatste een tijdlang iedere zondag een nieuw reisdilemma in haar rubriek ‘zondag dilemmadag’ op Facebook. Ze kreeg hier veel enthousiaste reacties op en besloot om 15 Reisdilemma’s, een ‘keuzetag’ te maken. De tag is inmiddels alweer bijna twee jaar oud, maar ik kende `m nog niet. Het is een tag vol lastige keuzes uit twee opties en het schrijven van deze post heeft iets langer geduurd dan nog was omdat ik af en toe echt niet kon kiezen. Onderaan staan alle vragen nog eens overzichtelijk op een rijtje, zodat je de tag ook zelf makkelijk kunt invullen.

Zonvakantie / Wintersport

Easy Peasy. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en hoewel het me hartstikke leuk lijkt zie ik het meer als iets extra`s. Nooit, maar dan ook nooit zal ik sneeuw boven zon verkiezen.

Vakantie aan de kust/Vakantie in het binnenland

Dit is een moeilijke! Ik weet het niet. Ik heb het liefst een combinatie van beide. Ik houd ontzettend veel van de zee en zou het liefst op een onbewoond eiland wonen waar ik zelf mijn vis moet vangen om van te leven.. maar reizen door het binnenland is zo bijzonder en zo mooi. Je kunt dan op zoveel bijzondere plaatsen waar je zoveel bijzondere mensen ontmoet en dingen meemaakt.. Aarrgh. Oh, wacht, er staat vakantie. Ik kies voor een vakantie aan de kust en een reis door het binnenland!

Europees eten / Aziatisch eten

Pizza is absoluut mijn lievelingseten en ik ben dan ook voor pizza als ontbijt, lunch, avondeten en dessert. En als het even kan ook als tussendoortje. Eerlijk gezegd ben ik er niet helemaal van overtuigd dat ik het met een leven zonder pizza kan doen. Maar uiteraard kies ik wel voor Aziatisch eten, want wat eten betreft ben ik voor de volle honderd procent een Aziaat. Een toko is dan ook wat ik het allermeest mis hier en bij elk bezoek uit Nederland worden mijn kasten gevuld met voornamelijk Aziatische producten. Boemboes vind ik werkelijk de beste uitvinding ooit.

Weg met vriendinnen/Weg met partner

Nevzat en ik zitten qua reizen vrijwel altijd op één lijn en willen nog veel dezelfde bestemmingen bezoeken en dingen ondernemen.

5. Actieve vakantie / Luiervakantie

Ik kan maar moeilijk stilzitten als ik op reis ben. Ik heb altijd het gevoel dat ik tijd te kort heb en heb serieus last van ‘FOMO’. Ik wil alles zien, beleven en proeven in een ander land. Al vind ik wel dat er regelmatig een stranddagje moet worden ingepland, dat dan weer wel. Voor mij is er een groot verschil tussen reizen en vakantie. Bij reizen denk ik meer aan op reis gaan naar een onbekende bestemming, rondtrekken, een nieuwe cultuur leren kennen en zien waar het schip strand. Ik kies dus voor een actieve reis.

Bij vakantie denk aan een paar dagen/weken op eenzelfde bestemming blijven, een paar uitstapjes maken, regelmatig terrasjes pakken en uit eten gaan, een paar attracties bezichtigen en vooral even lekker genieten van het ertussenuit zijn. Dus als we over vakantie spreken, dan ga ik graag op een luiervakantie. Het liefst in de buurt van het strand, waar alles mag en niets moet.

Azië / Afrika

Hoewel er ontzettend veel landen in Azië zijn die ik wil bezoeken, heeft Afrika absoluut mijn hart gestolen. Afrika is prachtig en ik zou graag het hele continent willen bereizen.

7. Barcelona / Rome

Ehm.. ik ben in beide steden nog nooit geweest en zou ze allebei heel graag ooit eens willen bezoeken. Maar als ik dan moet kiezen, dan ga ik voor Barcelona. Puur omdat ik in Italië gewoond heb en daar dus veel meer heb gezien dan in Spanje. Barcelona lijkt me ook een fijne, knusse en gezellige stad en ligt nog aan het strand ook.

Hotel / Camping

Ik ben niet gemaakt om te kamperen. Echt niet.

Citytrip / Natuurvakantie

Wat is een natuurvakantie? Ik zie een tentje in het bos voor me. Bos, bos, bos. Of van die trektochten in het bos. Bos, bos, bos. Nee, ik kies een citytrip. Lekkere eten, shoppen, terrasje pakken, luieren in de sauna van het hotel.. Heerlijk!

Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

Als het zou kunnen dan zou ik nu meteen mijn koffer pakken en om het vliegtuig stappen om een wereldreis te maken. Een wereldreis van minimaal vijf jaar lijkt me echt geweldig. Continue naar een andere bestemming reizen, nieuwe mensen, culturen, normen en waarden leren kennen, steeds van plek veranderen, andere eten proberen, leven als een nomad.. Echt, ik zou zo vertrekken en liever vandaag dan morgen.

Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Nooit meer kunnen reizen lijkt me echt vreselijk. My wanderlust will never be satisfied en vriendschappen zijn nu eenmaal snel gemaakt op reis.

Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

Ik heb een obsessie voor alles wat met vliegen te maken heeft. Ik houd van vliegen.

Backpacken / Cruisen

Kanonne, wat een vragen.. Ik wil beide heel graag eens toe, maar ik denk ook dat ik voor beide niet geschikt ben. Ik houd van rondreizen, maar ook van luxe en ik denk dat een backpack niet aan mij besteed is. Je kunt dan zo weinig mee en je moet de hele tijd met zo`n zware tas sjouwen.. Met mijn liefde voor varen lijkt een cruise daarom een voor de hand liggende keuze, maar ik zie cruisen als de westerse variant van met bussen vol Japanners: van bestemming naar bestemming om daar alleen van de grootste bezienswaardigheden foto`s te kunnen maken wegens tijdgebrek. Nee, ik ga wel backpacken. Met twee sterke kerels die mijn tassen kunnen dragen.

Alles regelen / Op de bonnefooi

Vervoer naar het land van bestemming en overnachtingen of in ieder geval de eerste nacht wil ik wel geregeld hebben, maar verder graag alles op de bonnefooi. Zo kom je op de leukste en mooiste plaatsen en maak je de meest bijzondere dingen mee.

Roadtrip / Op één plek blijven

Absoluut een roadtrip. Ik wil graag zoveel mogelijk zien en dat kan perfect met een auto. Ik zou ook graag samen met Nevzat, Nando en zijn vriendin een paar weken met een camper door de VS of Australië willen rondreizen, dat lijkt me zo ontzettend gaaf.

De vragen
1. Zonvakantie / Wintersport
2. Vakantie aan de kust/Vakantie in het binnenland
3. Europees eten / Aziatisch eten
4. Weg met vriendinnen/Weg met partner
5. Actieve vakantie / Luiervakantie
6. Azië / Afrika
7. Barcelona / Rome
8. Hotel / Camping
9. Citytrip / Natuurvakantie
10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren
11. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien
12. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig
13. Backpacken / Cruisen
14. Alles regelen / Op de bonnefooi
15. Roadtrip / Op één plek blijven

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.