Over reisblog Bohalista

We noemen de aarde ‘green earth’, maar dromen in kleuren geleend uit de zee. Persoonlijk vind ik ‘planet blue’ daarom een betere benaming voor deze planeet, die grotendeels uit water bestaat. Bovendien is water de bron van al het leven én de bron van materie. Ons lichaam bevat  bijvoorbeeld opvallend veel water. Maar vanuit dezelfde levenscyclus bestaat ook onze voedselketen en het ecologisch systeem dat deze planeet in balans houdt. Wellicht is de zuiverende werking van water daarom immens en de helende kracht piramidaal. Weet je bijvoorbeeld dat er twee barrières zijn op het punt waar de zee en lucht elkaar ontmoeten? 

De zichtbare barrière zijn de golven die het strand opslaan. De onzichtbare barrière zorgt ervoor dat negatieve energie wordt omgezet in positieve energie en andersom.  Dit proces zorgt ervoor dat alles wat wij kennen altijd perfect in balans is en zal zijn, zelfs al lijkt dat soms even niet zo. Denk maar eens aan de druppels water die zich afzonderlijk van elkaar ook samen vormen tot zichtbare entiteit, zoals bijvoorbeeld rivieren, meren of ijs. We zijn ons er niet altijd van bewust, maar dit is precies de reden waarom we zo graag aan zee vertoeven. Deze onzichtbare barrière op het strand, laat je namelijk kennis maken met de magische dimensie van stilte. Het is daarom de ultieme plek om in redelijk meditatieve staat te komen, zonder dat we daar echt iets voor hoeven doen. 

De dimensie waarin ruimte en tijd niet bestaan is te groot voor ons menselijk brein om werkelijk te begrijpen of continue bij stil te staan. Maar ironisch genoeg is deze dimensie tegelijkertijd ook de plek waar onze ziel de ruimte heeft om vrij te zijn. Dualiteit wordt non-dualiteit en non-dualiteit wordt dualiteit. Je komt hier door het beoefenen van bijvoorbeeld meditatie, maar de eindeloze horizon in combinatie met de zilte zeelucht en het geluid van de golven hebben dezelfde ontspannende werking. Net als het geluid van de golven en het zand tussen onze tenen. Fysiek en energetisch hebben we bovendien de kans om te herstellen en genezen, of simpelweg weer in balans te komen. Maar niet alleen het strand heeft een positieve werking op ons welzijn, ook andere vormen van wellness staan meestal in het teken van water. 

Het warme water van de jacuzzi zorgt bijvoorbeeld voor minder stress en na een half uurtje floaten, voel je jezelf weer als herboren. Ook kabbelende beekjes en klaterende watervallen zijn een bron van energie, zeker in combinatie met de groene natuur. En minstens net zo interessant is de vorming van waterkristallen, het belang van water voor onze gezondheid en de toekomst van wateroorlogen. Over water valt dus veel te ontdekken, leren en schrijven en daarom vormt het de leidende draad op deze persoonlijke reisblog. Verder vind je hier ook artikelen over bewust reizen, bijzondere strandvakanties en activiteiten in en rondom het water. Maar ook andere onderwerpen (en plaatsen) zoals mindfulness, wellness en een bewuste lifestyle komen aan bod.

In one drop of water are found all the secrets of the universe. And thus also, inside of you
I’m in love with the ocean and feel a meditative tie with it

One could say that I am a dreamer and wanderer, pretending to be a gypsy mermaid.

Hoewel ik in Nederland ben geboren, heb ik mezelf daar nooit echt thuis gevoeld. Ik dacht dat het kwam door mijn afkomst want met zeven culturen door mijn bloed is het soms best chaos. Maar gelukkig ontstaat er uit chaos altijd orde en leerde ik dat dit juist een verrijking is. Het zijn namelijk precies de verschillen die het mogelijk maken dat we bestaan, maar ook wie en wat we zijn.

Tegelijkertijd hebben we ook verbinding en eenheid nodig om te kunnen bewegen, vormen en transformeren; net zoals de druppels water in onze oceanen. Ik denk daarom dat de aantrekkingskracht van water op iedereen bijzonder groot is, maar de liefde die ik voel is niet te beschrijven. Voor mij gaat er een magische wereld schuil achter de blauwe horizon; de zee is de plek waar ik echt thuis ben.

We dromen allemaal in kleuren geleend van de oceanen. Dit is de plek waar ik mijn inkt gebruik.

Contact

Wil je contact opnemen? Stuur een e-mail naar een e-mail naar  info@bohalista.com  of vul het formulier op de contactpagina in. Ben je op zoek naar mogelijkheden om samen te werken? Je vind op deze pagina ook mogelijkheden, statistieken en de mediakit. 

Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen en doe mijn best om zo snel mogelijk te antwoorden!

You create your own reality

The world is a mirror and reflects back your expectations,
what you get is what you see