I’m in love with the ocean and feel a meditative tie with it

In one drop of water are found all the secrets of our universe

and thus inside of you


We noemen de wereld ‘green earth’, maar beseffen vaak niet dat we dromen in kleuren geleend van de zee. Persoonlijk vind ik ‘planet blue’ daarom veel passender. Immers bestaat de aarde (net als ons en al het groen) grotendeels uit water. Het is een van de meest kostbare elementen; de bron van al het leven zoals wij dat kennen en de basis van materie. Om nog preciezer te zijn: de samenstelling van ons lichaam vertoont opmerkelijk veel gelijkenissen met zeewater. Vanuit dezelfde levenscyslus bestaat ook onze voedselketen en het ecologisch systeem dat deze planeet in balans houdt.

Daarnaast is de zuiverende werking van water immens, maar zijn ook de helende krachten piramidaal. Waar de zee en lucht elkaar ontmoeten bevinden zich namelijk twee barrières. De barrière die we kunnen zien zijn de golven die het strand opslaan. Wat we echter niet zien is dat de zee negatieve energie omzet in positieve energie en andersom. We zien ook niet hoe de druppels water zich afzonderlijk van elkaar vormen tot een zichtbare etniteit, zoals bijvoorbeeld rivieren, meren of ijs. En juist datgene zorgt ervoor dat alles wat wij kennen perfect in balans is en zal zijn, ook al lijkt dat misschien niet altijd zo.

Diezelfde barrière laat je touwens ook kennis maken met een magische dimensie waarin ruimte noch tijd bestaan. Het is de plek waar onze ziel de ruimte heeft om vrij te zijn. Dualiteit wordt non-dualiteit en non-dualiteit wordt dualiteit. Eindeloos starend naar de horizon is er niets anders dan kalmte en rust. Fysiek en energetisch hebben we daarom de kans om te herstellen en genezen, of simpelweg weer in balans te komen. En hoewel we ons er niet altijd bewust van zijn is dit precies de reden waarom we zo graag aan zee vertoeven. Alles wat je van buiten ervaart, ervaar je namelijk ook innerlijk.

as above so below as within so without as the universe so the soul

Contact

Wil je contact opnemen of meer informatie over samenwerken? Je kunt een e-mail sturen naar [email protected] of een van de pagina’s hieronder bekijken. Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen en doe mijn best om zo snel mogelijk te antwoorden.

Samenwerken | Over Bohalista

over mij

One could say that I am a dreamer and wanderer, pretending to be a gypsy mermaid.

Hoewel ik in Nederland ben geboren, heb ik mezelf hier nooit echt thuis gevoeld. Ik dacht dat het kwam door mijn afkomst want met zeven culturen door mijn bloed is het soms best chaos. Maar gelukkig ontstaat er uit chaos altijd orde en leerde ik dat dit juist een verrijking is. Het zijn namelijk juist de verschillende elementen die het mogelijk maken dat we kunnen zijn en bestaan.

Tegelijkertijd hebben we ook verbinding en eenheid nodig; net zoals de druppels water in onze oceanen. Ik denk daarom dat de aantrekkingskracht van water op iedereen bijzonder groot is, maar de liefde die ik voel is met geen woorden te beschrijven. Voor mij gaat er een magische wereld schuil achter blauwe horizon die alle kanten oprrijkt; de zee is de plek waar ik echt thuis ben.

  • The ocean stirs the heart, inspires the imagination, and brings eternal joy to the soul in short. But above all, I feel comfortable and my purest self at sea. It is part of my identity and it is part of my answer to the questions ‘where I belong to’ and ‘who I am’.

Over Bohalista

Ik begon Bohalista in 2013 als een lifestyleblog, gericht op reizen en het leven van een expat. Destijds woonde ik in de hoofdstad van Turkije, nadat ik eerst in Firenze en Viareggio in Italië heb gewoond. Zoals je hierboven kunt lezen heb ik mezelf in Nederland nooit echt thuisgevoeld. Dat kwam voornamelijk omdat ik het moeilijk vond om binnen de lijntjes te kleuren en ook nog eens in unicorns geloofde. In Istanbul leerde ik dat unicorns wel degelijk bestaan en diende mijn blog voornamelijk als uitlaatklep. Het was namelijk niet makkelijk om dit feit te accepteren en ik leek maar niemand te kunnen vinden die dat begreep. Na de staatgreep kwam helaas een einde aan mijn tijd in de mooiste stad ter wereld. Ik ruilde de metropool in voor het havenplaatsje Varna in buurland Bulgarije en bracht mijn dagen door aan het strand.

LEES MEER

Varna is niet heel druk en buiten het seizoen lijkt de kust wel verlaten. Ik maakte iedere dag een strandwandeling, maar ging ook regelmatig zwemmen. Omdat ik vrijwel de helft van mijn jeugd heb doorgebracht op de bodem van het zwembad, vind ik zwemmen niet eng. Ik heb een redelijk aantal diploma’s behaald en voel me serieus meer zeemeermin dan mens. Het is echter een andere ervaring om alleen in zee te zijn. Toch werd het stukje zee, dat Azië en Europa met elkaar verbindt en van elkaar scheidt, mijn nieuwe uitlaatklep. Ironisch genoeg beseft ik namelijk precies daar hoe is als om niets anders dan eindeloze ruimte om je heen te ervaren, terwijl de effecten van zwaartekracht verschillende vormen aannemen.

Omgeven door water heb je nergens meer controle over en kun je niet anders dan meebewegen met de golven, terwijl er niets of niemand is om op terug te vallen. Hoewel dit het ultieme gevoel van vrijheid geeft, brengt het ook veel innerlijke reflectie met zich mee. Je kunt steeds verder blijven zwemmen, maar waar is de grens? Het is net als met freediving, maar dan in een andere richting en minder extreem. Het lijkt me trouwens geweldig een cursus freediving te volgen, maar dat terzijde. Wat deze vrijheid je leert is dat een grens inderdaad geen eindpunt is. Een grens dient ter bescherming, om uit je comfortzone te stappen en jezelf te leren kennen. Groei gaat stap voor stap, op basis van vertrouwen en liefde.

Die basis zorgt ervoor dat je steeds verder kunt zwemmen, zelfs tot de kust uit het zicht is. Of ben jij alleen maar uit het zicht van de kust? Hoe dan ook, inmiddels ben ik aardig met twee voeten op aarde belandt. Als je ver genoeg zwemt, spoel je namelijk vanzelf wel ergens aan. Toch heb ik slechts een rondje gezwommen en woon ik nu weer gewoon in Nederland. Je zou denken dat de cirkel rond is, maar niemand weet voor hoelang. Zoals ik al zei zijn grenzen te verruimen en is mijn liefde voor water is groter dan ik zelf dacht. Ik heb iedere dag heimwee en voel me nog steeds niet helemaal thuis.

Dat komt voornamelijk omdat ik weet dat er nog zoveel meer te ontdekken valt, maar ook omdat ik het gewoon moeilijk vind om lang stil te zitten. Bohalista staat daarom niet meer alleen in het teken van lifestyle, maar is nu een duurzame reisblog met water als leidende draad. Daarnaast vind je ook onderwerpen zoals mindfulness, wellness en persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen omdat ik zelf nog veel wil ontdekken, maar ook omdat ik mijn ervaringen wil delen. We dromen namelijk allemaal in kleuren geleend van onze oceanen en dit is de plek waar ik mijn inkt gebruik.

Het is mijn schatkist vol verhalen, maar ook een stukje hoop. Hoop op meer liefde, respect en vertrouwen op de bron van ons leven en de basis van ons bestaan. Er is genoeg water voor ons allemaal om van te leven en te consumeren, als we samen eerlijk delen. Het is daarom belangrijk om vervuiling van onze oceanen tegen te gaan, maar ook om bewuster in het leven te staan. Als we samen onze grenzen weten te verruimen, hoeven we ook geen lijntjes meer te tekenen om binnen te kleuren. Er ontstaat dan namelijk plaats voor alle kleuren van de regenbogen, in meer vormen dan je ooit had kunnen bedenken. Het is de universele waarheid die de tinten blauw van de oceaan ons leren en dat ieder druppeltje afzonderlijk bij zich draagt.

LEER MINDER

THE WORLD IS A MIRROR AND REFLECTS BACK YOUR EXPECTATIONS. WHAT YOU GET IS WHAT YOU SEE;

YOU CREATE YOUR OWN REALITY