Home » Over Bohalista

In one drop of water are found all the secrets of our universe
And thus also, inside of you

Over reisblog Bohalista

De wereld wordt veelal ‘green earth’ genoemd, maar we lijken vaak niet te beseffen dat we dromen in kleuren die we hebben geleend van de zee. Persoonlijk vind ik ‘planet blue’ daarom veel beter passen. Immers, bestaat de aarde grotendeels uit water, net als onszelf en de groene natuur. Water is daarom ook een van de meest kostbare elementen. Het is de bron van al het leven zoals wij dat kennen én de bron van materie. Ons lichaam vertoont bijvoorbeeld opmerkelijk veel gelijkenissen met zeewater. Maar vanuit dezelfde levenscyclus bestaat ook onze voedselketen en het ecologisch systeem dat deze planeet in balans houdt.

Misschien daarom is de zuiverende werking van water immens en de helende krachten piramidaal. Wist je bijvoorbeeld dat er twee barrières zijn waar de zee en lucht elkaar ontmoeten? De barrière die we kunnen zien zijn de golven die het strand opslaan. Wat we echter niet zien is de barrière die negatieve energie omzet in positieve energie en andersom. Iets dat we eigenlijk ook nooit echt zien is hoe druppels water zich afzonderlijk van elkaar vormen tot een zichtbare entiteit, zoals bijvoorbeeld rivieren, meren of ijs. Dit proces zorgt ervoor dat alles dat wij kennen altijd perfect in balans is en zal zijn, ook al lijkt dat soms misschien even niet zo.

De dimensie waarin ruimte en tijd niet bestaan is te groot voor ons menselijk brein om werkelijk te begrijpen of continue bij stil te staan. Ironisch genoeg is deze dimensie tegelijkertijd ook de plek waar onze ziel de ruimte heeft om vrij te zijn. Dualiteit wordt non-dualiteit en non-dualiteit wordt dualiteit. Je komt hier door het beoefenen van bijvoorbeeld meditatie, maar ook starend naar de horizon. Het is deze onzichtbare barrière op het strand die je kennis laat maken met de magische dimensie waarin niets anders is dan kalmte en rust. Fysiek en energetisch hebben we daarom de kans om te herstellen en genezen, of simpelweg weer in balans te komen.

En hoewel we ons er niet altijd bewust van zijn is dit precies de reden waarom we zo graag aan zee vertoeven. Het is de ultieme plek om in redelijk meditatieve staat te komen, zonder dat we daar echt iets voor hoeven doen. De eindeloze horizon in combinatie met de zilte zeelucht hebben vanzelf een ontspannende werking, net als het geluid van de golven en het zand tussen onze tenen. Maar niet alleen het strand heeft een positieve werking op ons welzijn, ook andere vormen van wellness staan meestal in het teken van water. Het warme water van de jacuzzi zorgt bijvoorbeeld voor minder stress en na een half uurtje floaten, voel je jezelf weer als herboren.

Ook kabbelende beekjes en klaterende watervallen zijn een bron van energie, zeker in combinatie met de groene natuur! Minstens net zo interessant is de vorming van waterkristallen, het belang van water voor onze gezondheid en de toekomst van wateroorlogen. Over water valt dus veel te ontdekken, leren en schrijven en daarom vormt het de leidende draad op deze persoonlijke reisblog. Verder vind je hier ook artikelen over bewust reizen, bijzondere strandvakanties en activiteiten in en rondom het water. Maar ook andere onderwerpen (en plaatsen) zoals mindfulness, wellness en een bewuste lifestyle komen aan bod.

as above so below as within so without as the universe so the soul

I’m in love with the ocean and feel a meditative tie with it

One could say that I am a dreamer and wanderer, pretending to be a gypsy mermaid.

Hoewel ik in Nederland ben geboren, heb ik mezelf daar nooit echt thuis gevoeld. Ik dacht dat het kwam door mijn afkomst want met zeven culturen door mijn bloed is het soms best chaos. Maar gelukkig ontstaat er uit chaos altijd orde en leerde ik dat dit juist een verrijking is. Het zijn namelijk precies de verschillen die het mogelijk maken dat we bestaan, maar ook wie en wat we zijn.

Tegelijkertijd hebben we ook verbinding en eenheid nodig om te kunnen bewegen, vormen en transformeren; net zoals de druppels water in onze oceanen. Ik denk daarom dat de aantrekkingskracht van water op iedereen bijzonder groot is, maar de liefde die ik voel is niet te beschrijven. Voor mij gaat er een magische wereld schuil achter de blauwe horizon; de zee is de plek waar ik echt thuis ben.

  • Bohalista is een duurzame reisblog met water als leidende draad. Daarnaast vind je ook onderwerpen zoals duurzaamheid, mindfulness en wellness. We dromen allemaal in kleuren geleend van de oceanen en dit is de plek waar ik mijn inkt gebruik.

Contact

Wil je contact opnemen of meer informatie over samenwerken? Je kunt een e-mail sturen naar [email protected] of een van de pagina’s hieronder bekijken. Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen en doe mijn best om zo snel mogelijk te antwoorden.

Contact | Samenwerken


The world is a mirror and reflects back your expectations
What you get is what you see
You create your own reality