Drinkwater filteren en minder plastic verbruiken met de Water-to-Go fles

Iedereen weet wel dat het niet vanzelfsprekend is om toegang te hebben tot veilig drinkwater. In veel landen moet de bevolking dagelijks kilometers lopen om water te halen voor hun gezin. En wereldwijd zijn er ruim twee miljard mensen die gebruik maken van vervuilde waterbronnen. Dit leidt tot ziektes als diarree, cholera, dysenterie, hepatitis A, polio en tyfus. Maar ook darmwormen en bacteriële ooginfecties komen veel voor in landen met weinig toegang tot schoon water. Elk jaar sterven er hierdoor nog miljoenen mensen door vervuild drinkwater. In Europese landen hebben we gelukkig water van goede kwaliteit, maar als we op reis zijn is dit helaas niet altijd het geval. Ook wij lopen daardoor het risico op een infectie of om ziek te worden. En dat is vanzelfsprekend niet prettig. Het is daarom verstandig om een waterfles met filter mee te nemen. Met een waterfilter kun je namelijk makkelijk, snel en goedkoop aan gezond drinkwater komen, waar ter wereld je ook bent. In dit blog laat ik je daarom graag kennis maken met de Water-to-Go fles met geïntegreerd filter en geef ik ook een kortingscode weg waarmee je vijftien procent korting krijgt bij aankoop van een drinkfles.

Water-to-Go fles

Schadelijke stoffen in het water

Het water in Europa wordt gezuiverd en dit proces wordt streng gecontroleerd om aan de Europese normen te voldoen. In sommige landen, zoals Italië en Griekenland, wordt in dit zuiveringsproces chloor aan het water toegevoegd. Ook in de Verenigde Staten en Canada wordt chloor aan het gezuiverde water toegevoegd. Zo worden bacteriën en virussen gedood en voorkomen dat vervuiling terugkeert. Hierdoor is het mogelijk om kraanwater veilig te drinken, maar heel gezond en lekker is het natuurlijk niet. In Nederland is dit daarom sinds 2005 verboden en gebruiken wij met name ultraviolet licht en ozon als zuiveringsproduct. Toch bevat ook ons water toch nog een behoorlijke hoeveelheid chloor. Gelukkig is dit niet schadelijk voor onze gezondheid, maar een fijn idee vind ik het persoonlijk niet. 

Daarnaast bevat (ook ons) drinkwater vaak ook andere schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld zware metalen, resten van medicijnen en giftige bestrijdingsmiddelen. De meeste van deze stoffen komen in het water terecht door lozingen vanuit de industrie en door het gebruik van chemicaliën in de landbouw. Maar wij hebben zelf ook een groot aandeel in de vervuiling van het drinkwater. Onder andere medicatie komt in het water terecht, doordat de bestandsdelen niet geheel door het lichaam worden opgenomen en omdat we overgebleven medicijnen weggooien of door het toilet spoelen. Ook komt er bijvoorbeeld een deel van de chemische middelen die we gebruiken om schoon te maken en te tuinieren terecht in het milieu.

Water-to-Go Fles met filter
Water-to-Go Drinkfles

Plastics in ons drinkwater

En dan hebben we het nog niet eens over plastics gehad. Want hoewel er nog niet veel bekend over is, blijkt uit onderzoek dat er wereldwijd kleine concentraties microplastics en nandodeeltjes in ons drinkwater voorkomen. We kennen deze microplastics en nanodeeltjes van de plastic soep; de grote hoeveelheid plastic afval dat ronddrijft in de oceanen en zeeen. Hier wordt het plastic opgesplitst in minuscule deeltjes om vervolgens in het milieu en onze voedselketen terecht te komen. We ademen, eten en drinken dus plastic. Het schijnt nog geen bedreiging voor onze gezondheid te vormen, maar hoelang zal dat nog duren? De hoeveelheid plastics in het milieu zal blijven toenemen, dus we kunnen ons alleen maar bedenken wat voor impact dit heeft. Toch is de oplossing simpel. Als we allemaal een beetje bewuster met onze omgeving omgaan, heeft dit een grote invloed. Wat niet in het mileu terecht komt, hoeven we er immers ook niet uit te halen! 

Water-to-Go fles met geïntegreerd filter
Water-to-Go drinkfles met geïntegreerd filter
Water-to-Go drinkfles filters

Water-to-Go drinkfles met geïntegreerd filter

Een simpele manier om bewust bezig te zijn is door het besparen van plastic. Vooral op reis is de hoeveelheid plastic die we verbruiken aanzienlijk. Denk maar eens aan al die plastic flessen water die dagelijks worden geconsumeerd omdat we niet overal uit de kraan kunnen drinken. Een herbruikbare fles is een goed begin en helpt om plastic verbruik te verminderen. Maar daarmee kun je nog niet overal ter wereld veilig water drinken en dat is toch wel een heel fijne bijkomstigheid. Kies daarom voor een herbruikbare drinkfles met geïntegreerd filter. Bij voorkeur de Water-to-Go fles die over een uniek 3 in 1 filter beschikt waarmee 99.99% van alle verontreinigingen in water worden gezuiverd. 

De Water-to-Go fles heeft een mechanisch, elektrisch en carbonfilter. Hierdoor worden niet alleen metalen en chemicaliën, maar ook bacteriën, virussen en parasieten en zelfs microplastics gefilterd. Het maakt niet uit of je de fles thuis met leidingwater, of in de jungle met water uit een modderplas vult. Met de Water-to-Go kun je namelijk drinken uit sloten, plassen, vijvers, kanalen, meren, beekjes en rivieren. Je hebt dus werkelijk overal ter wereld toegang tot schoon en veilig drinkwater. Als het echt moet zou je zelfs je eigen urine kunnen filteren, al is dit niet iets wat het bedrijf je aanraadt. 

Water-to-Go drinkfles met korting

Eigenschappen van de Water-to-Go drinkfles

De Water-to-Go fles is compact en snel in gebruik. Wel is het belangrijk om de filter, voor het eerste gebruik, ten minste vijftien minuten onder water te dompelen en te spoelen. Bijvoorbeeld door de fles te vullen en op de kop te zetten. Daarna kun je overal schoon en veilig drinken. Het filter en de dop moet je goed schoonhouden en mogen absoluut niet in de vaatwasser. Fijne bijkomstigheid is dat de flessen BPA-vrij zijn, voor langere tijd hergebruikt kunnen worden en geen schade aan het milieu brengen. Alle materialen zijn 100% recyclebaar (ook de filters) en kunnen duurzaam worden ingeleverd.

De flessen zijn er in verschillende kleuren en twee maten (50 cl en 75 cl). Met de kleinste fles kun je bij normaal, dagelijks gebruik ongeveer honderddertig liter water (twee maanden) filteren. De grootste fles is geschikt om tweehonderd liter (drie maanden) water te filteren. Mocht je de fles een tijdje niet gebruiken dan is dit geen probleem. Je kunt de filter gewoon opnieuw activeren als de deze nodig hebt. Het enige nadeel is dan wel dat je niet kunt zien wanneer je de filter moet vervangen. Dit moet je dus even goed bijhouden. Al merk je het in principe ook vanzelf als het gefilterde water vreemd begint te ruiken of smaken.

Bestel een Water-to-Go fles met 15% korting!

Het water smaakt door de filter namelijk heel anders dan dat het zo uit de kraan komt. Vanuit Turkije ben ik gewend om bronwater te drinken en dronk ik vrijwel niets anders. Ik had altijd een flesje water bij me, maar sinds we in Nederland wonen is dat wel anders. Het lijkt misschien snobistisch, maar ik vind het kraanwater gewoon echt niet lekker. Water kopen vind ik wat overdreven, maar eigenlijk heb ik daardoor nooit meer een flesje water mee. Sinds ik de Water-to-Go fles in gebruik heb is daar direct verandering ingekomen. Ik drink eindelijk weer water en daar ben ik echt blij om. Ons lichaam bestaat namelijk vooral uit water dus het is gewoon ontzettend belangrijk om voldoende te drinken. Jij moet natuurlijk zelf weten of je thuis water wilt filteren, maar voor onderweg en op reis kan ik je de Water-to-Go van harte aanraden.

Als je via deze link de Water-to-Go filterfles bestelt (affl) en de code BOHALISTA15 gebruikt, krijg je een korting van vijftien procent. Dat is toch mooi meegenomen! Laat je me in de comments weten hoe jij over het filteren van water denkt en eventueel ook wat jij hiervoor gebruikt?

6 thoughts on “Drinkwater filteren en minder plastic verbruiken met de Water-to-Go fles

  1. Pingback: Met deze tips voor huidverzorging in het vliegtuig stap je fris en stralend uit!

  2. Pingback: Met deze handige afkoeltips voor de zomer kom je de warme dagen door!

  3. Pingback: Sparen voor een reis of vakantie? Met deze acht tips doe je dat ongemerkt!

  4. Pingback: Besparen op reis doe je met deze handige tips!

  5. Pingback: Minder plastic gebruiken als je op vakantie bent doe je zo!

  6. Pingback: Venetië verkennen op een duurzame en minder toeristische manier

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.