Persoonlijk breng ik liever geen producten aan op mijn huid die ik ook niet kan eten. Toch ben ik niet iemand alleen maar eigengemaakte, natuurlijke producten gebruikt. Ik heb hier namelijk helemaal geen geduld voor. Bovendien is het tegenwoordig zo eenvoudig om natuurlijk huidverzorging te kopen, dat ik het de moeite niet waar vind om zelf aan de slag te gaan. Desondanks is er een product dat ik wel regelmatig zelf maak. Er kan namelijk niets op tegen een zelfgemaakte koffie scrub. Dit is zo eenvoudig en snel te maken! Binnen vijf minuten en met slechts enkele ingrediënten kun je zelf een koffie scrub maken. Wat ik vooral fijn vind aan deze scrub is de geur. Dit is ‘s ochtends fijn wakker worden vanwege het oppeppende effect! Bovendien heb je slechts enkele ingrediënten nodig voor deze zelfgemaakte koffie scrub. 

Daarnaast vind ik het prettig dat de ingrediënten in deze scrub werken tegen cellulitis, maar je ook eenvoudig de bestandsdelen kunt aanpassen naar de wensen van de huid. Heb je bijvoorbeeld een milde scrub nodig? Dan gebruik je alleen suiker. Voor een iets grover resultaat, voeg je simpelweg enkele zoutkorrels toe. Hetzelfde geldt voor de olie die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld last hebt van een droge huid, kan het geen kwaad om een extra scheutje olie toe te voegen! Zelf gebruik ik bij voorkeur olijfolie, maar je kunt ook amandelolie, kokosolie of een andere olie gebruikt. Het maakt helemaal niets uit, zolang het maar olie is waar jij je fijn bij voelt! 

Het effect van wekelijks scrubben

Wekelijks scrubben is goed! Je reinigt hiermee het bovenste laagje huidcellen, waardoor de huid zachter en gladder wordt. Tegelijkertijd stimuleer je de huid tot vernieuwing en verbeter je de bloedsomloop. Daarnaast zorgt wekelijks scrubben ervoor dat verzorgingsproducten sneller worden opgenomen, je sneller en egaler bruin wordt en de huid meer glans krijgt. 

Natuurlijke en zelfgemaakte koffie scrub

Voordelen van zelfgemaakte koffie scrub

De meeste scrubs bevatten veel schadelijke ingrediënten. Dit zijn niet alleen chemische bestandsdelen, maar ook minuscule deeltjes plastic. Deze plastic microbeads bevatten nanoplastics en kunnen onze lichaamsdelen beschadigen. Bovendien komt dit plastic terecht in de zee, waardoor het uiteindelijk deel gaat uitmaken van het ecosysteem en onze voedselketen. Met een zelfgemaakte scrub, of een scrub gemaakt van natuurlijke ingrediënten, voorkom je dit en draag je bij tegen de plastic soep! 

Deze zelfgemaakte koffie scrub helpt tegen cellulites. De koffie en de suiker zorgen ervoor dat dode huidcellen verdwijnen. Cafeïne heeft bovendien een antioxidante werking. Kaneel gaat bacteriën tegen en door gebruik van de olijfolie wordt de huid gehydrateert en voelt deze minder ruw en droog aan. Deze scrub is mild, maar niet geschikt voor de gevoelige delen zoals het gezicht en de hals. De srub blijft ongeveer drie weken houdbaar en is daarom ook perfect om cadeau te geven! 

Recept om zelf koffie scrub te maken

Het recept voor zelfgemaakte koffie scrub

[item title=”ingrediënten”]
 • 2 eetlepels koffie
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 vanillestokje
 • Scheutje olijfolie
[/item]

Bereiding

 1. Doe twee eetlepels koffie in een bakje.
 2. Voeg hier gelijke delen bruine suiker aan toe. Gebruik je dus vier eetlepels koffie, voeg dan vier eetlepels suiker toe.
 3. Voeg een theelepel kaneel toe.
 4. Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe.
 5. Voeg olijfolie toe toe je de gewenste substantie hebt bereikt.
 6. Doe de zelfgemaakte koffie scrub in een potje. 
 7. En scrubben maar!

Voordelen van zelfgemaakte koffie scrub

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.