I’m a free spirit who never had the balls to be free

Over de film

Wild is een biografische dramafilm, gebaseerd op het boek Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail van Cheryl Strayed. De film is genomineerd voor verschillende prijzen. Hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski en Michiel Huisman.

Samenvatting van Wild

Cheryl Strayed komt in een persoonlijke crisis terecht. Hierdoor zoekt ze afleiding in seks met vreemde mannen en het gebruik van drugs, maar als alles op een dag totaal uit de hand is gelopen besluit ze om het anders aan te pakken. Ze gaat hiken, helemaal alleen en zonder ervaring of plan. Haar plan is om de Pacific Crest Trail te volgen. Dit is een pad dat over een afstand van 4286 kilometer vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden, langs de Amerikaanse westkust loopt.

Wild

Mening over Wild

Wild is een mooie en rauwe film vol met emoties. Het draait om verwerking, zelftherapie en het vinden van jezelf. Hierdoor wordt een een mooi en persoonlijk verhaal neergezet. Met deze geweldige cast is het acteerwerk goed, maar ook het visuele werk en de muziek zijn super. Er is goed op de details en sfeer gelet. En hoewel Wild ontzettend dramatisch lijkt, bevat de film nodige grappige, maar bovenal inspirerende scenes. Het is echt absoluut geen zweverige film, maar gewoon lekker realistisch. Soms komen we namelijk op een punt in ons leven dat we het allemaal niet meer zien zitten en niets anders willen dan weg zijn van de realiteit.

We hebben allemaal wel eens de behoefte om afstand van het leven te nemen, om te reflecteren en overnieuw te beginnen. Niet iedereen kan dit zomaar, maar Cheryl besluit om de stap te wagen. Door middel van flashbacks zien we waarom Cheryl aan deze tocht is begonnen. En hoewel dit een groot deel van het verhaal omvat, ligt de nadruk vooral op het heden. Omdat ze totaal geen ervaring heeft met hiken, is het niet altijd even makkelijk. Ze worstelt zowel met het hiken als met haarzelf. Elke dag wilt ze ermee stoppen, maar ze geeft niet op. Dit zorgt voor herkenbare gevoelens die je aan het denken zetten over je eigen leven.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.