De prachtige boekverfilming Wild (2014) over de zoektocht naar jezelf

Wild

Wild is een biografische dramafilm, gebaseerd op het boek Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail van Cheryl Strayed. De film is genomineerd voor verschillende prijzen. Hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski en Michiel Huisman.

Samenvatting van Wild

In Wild zien we hoe Cheryl Strayed in een persoonlijke crisis terecht komt. Ze zoekt afleiding in seks met vreemde mannen en het gebruik van drugs, maar als alles op een dag totaal uit de hand is gelopen besluit Cheryl het anders aan te pakken.

Ze gaat hiken. Helemaal alleen en zonder ervaring of plan. Ze besluit om de Pacific Crest Trail te volgen. Dit is een langeafstandspad dat over een afstand van 4286 kilometer vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden, langs de Amerikaanse westkust loopt.

Mening over Wild

Wild is een mooie en rauwe film vol met emoties. Het draait om verwerking, zelf therapie en jezelf vinden. Het is geen zweverige film, maar gewoon lekker realistisch. Soms komen we op een punt in ons leven dat we het allemaal niet meer zien zitten en niets anders willen dan weg zijn van de realiteit. Afstand nemen van je leven, reflecteren en overnieuw beginnen.

Niet iedereen kan dit zomaar, maar Cheryl besluit om de stap te wagen. Omdat ze totaal geen ervaring heeft met hiken, is het niet altijd even makkelijk. Ze worstelt zowel met het hiken als met haarzelf. Elke dag wilt ze ermee stoppen, maar ze geeft niet op. Door middel van flashbacks zien we waarom Cheryl aan deze tocht is begonnen. En hoewel het een groot deel van het verhaal omvat, ligt de nadruk vooral op het heden. Prachtig gedaan.

Het is een mooi en persoonlijk verhaal. Ook het acteerwerk is erg goed, maar Wild heeft dan ook een goede cast. Het visuele werk en de muziek zijn super. Er is goed op de details en sfeer gelet en hoewel Wild als een ontzettend drama klinkt, bevat de film ook de nodige grappige scenes.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.