Tip: exotische Waterpijpen van het merk Premium Hookahs

Het roken van een waterpijp, ook wel nargile of shisha genoemd, is een eeuwenoude traditie die oorspronkelijk uit India komt. Tegenwoordig wordt een waterpijp vooral geassocieerd wordt met het Midden-Oosten en in het bijzonder Turkije. En dat is niet zo gek ook. Het is nog steeds traditie en onderdeel van de cultuur. Je hebt in Istanbul in iedere buurt wel een nargile cafe waar je waterpijp kunt roken. En er zijn ook talloze ‘verborgen’ theetuinen. Hier kun je aan de drukte en hectiek van de stad ontsnappen om te relaxen met Turkse thee en een waterpijp. De beste plek is echter in de wijk Tophane, welke bekend staat om haar nargile. Je kunt hier tot diep in de nacht wegzakken in een van de kleurrijke zitkussens en genieten van de vele soorten waterpijpen en het Turkse leven. Als we in Turkije zijn gaan we dan ook regelmatig met een klein groepje vrienden naar een nargile cafe om een avondje te ontspannen.

Waterpijpen van Premium Hookahs

Waterpijpen Premium Hookahs

Onderdeel van de cultuur

Waterpijp is ook echt een stukje cultuur dat onderdeel is geworden van mijn dagelijks leven. En net zoals ik altijd belegen kaas mis als ik in Turkije ben, mis ik het om een waterpijp te roken als we in Nederland zijn. Niets fijner om een avondje ontspannen en relaxen samen met vrienden, lekkere drankjes, kleine hapjes en fijne muziek op de achtergrond. Dus toen ik onlangs van Premium Hookahs een waterpijp mocht uitkiezen sprong ik natuurlijk een gat in de lucht. Nu kunnen we ook als we in Nederland zijn genieten van deze Turkse traditie.

IMG_0038

Waterpijpen  Premium Hookahs

Premium Hookahs Waterpijpen

Verschillende soorten waterpijp

Het uitkiezen van de waterpijp was alleen wel iets moeilijker dan ik dacht. Toen ik een kijkje op de site nam werd ik al snel overspoeld door de vele verschillende waterpijpen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten, kleuren en prijsklassen. Er zijn zoveel verschillende soorten waterpijpen; van plastic Chinese fabriekswaterpijpen tot traditionele en met de hand gemaakte waterpijpen uit landen zoals Egypte en Turkije. Ik zag door de bomen het bos niet meer.

Premium Hookahs

Gelukkig heeft Premium Hookahs een handige pagina op de website waar het verschil duidelijk wordt uitgelegd en waarbij je goed geholpen wordt tijdens het uitkiezen van een geschikte waterpijp. Aangezien ik nog nooit een waterpijp heb klaargemaakt en geen idee heb hoe ik dit moet doen, in Istanbul wordt het immers voor je gedaan, viel mijn keuze al snel op een kleinere waterpijp. Okay, en stiekem misschien een beetje omdat ik een roze waterpijp wel heel leuk vind.

Perfect voor onderweg

Ik heb gekozen voor de MYA Saray – QT. Dit is weliswaar een waterpijp van Chinese afkomst, maar toch van zeer goede kwaliteit volgens Premium Hookahs. En dat kan ik alleen maar bevestigen. MYA Saray maakt gebruik van Boheems kristalwerk. De waterpijp is ontzettend zwaar en het is meteen duidelijk dat dit een kwaliteitswerk is. Ik ben er zo blij mee! Je kunt deze waterpijp vrij makkelijk meenemen naar het park of strand (kampvuur erbij en je hebt een perfecte avond), maar het is ook echt een mooie eye catcher voor in huis of op zomerse dagen in de tuin.

Waterpijp van Premium Hookahs

Geen echte tabak

Waterpijpen zijn meestal gevuld met tabak voorzien van een fruitige smaak zoals appel, mint, aardbei of watermeloen. Maar ook chocolade, honing en druif zijn vaak geziene smaken. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Ik ontving van Premium Hookahs een pakketje Blueberry tabak; een heerlijke licht, zoete bosbessen smaak. Gezond is het natuurlijk niet, je rookt namelijk gewoon schadelijke stoffen als je tabak rookt, maar gelukkig zijn er tegenwoordig diverse alternatieven beschikbaar zoals bijvoorbeeld herbal tabak, waterpijp steentjes en smaakpasta’s waardoor je geen echte tabak hoeft te roken.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.