The Watch Now is een horloge dat je helpt om te leven in het ‘hier en nu’

Laatst plaatste ik foto’s van mijn bezoek aan de de grotten van Postojna in Slovenië op Instagram. Grotten laten ons onder andere een stukje van het ontstaan van de aarde zien en herbergen een mysterieuze en magische wereld. Maar bij een van de captions schreef ik over het begrip tijd. Want vooral de vorming van grotten, welke miljoenen jaren duurt, vind ik fascinerend. Dit is een tijdschaal die ons begrip ver te boven gaat. Tijd is immers een relatief iets dat wij mensen gecreëerd hebben en waaraan wij zelf betekenis geven. En terwijl wij tijd meten in seconden, minuten, uren, weken, maanden, jaren en decennia, heeft het leven zelf daar geen boodschap aan en gaat gewoon haar eigen weg. Iets dat waarneembaar is onder de grond, waar je weg bent van de hectiek van het dagelijks leven en vooral geconfronteerd wordt met stilte, ruimte, rust en leegheid. 

Het horloge The Watch Now

The Watch Now

Horloge als reminder om te leven in het nu

Tijd is een relatief begrip

Dit staat zo in contrast met het dagelijks leven waarin we onszelf graag laten opjagen door dit relatieve begrip. We zijn constant bezig met dat wat er nog komen gaat en laten de klok bepalen hoe ons ritme gedurende de dag verloopt. Hierdoor leven we niet meer van moment tot moment en zijn we grotendeels de verbinding met de natuur en onze intuïtie kwijt. Het resultaat is dat we vaak opgejaagd en gestrest zijn. Sommige van ons, zoals ikzelf, raken er uiteindelijk zelfs burn-out van. Maar de tijd is nu; in het heden. En leven in het moment is ontzettend belangrijk om je natuurlijke ritme te kunnen volgen, je bewustzijn te vergroten en kwaliteit van het leven te verbeteren. Toch is dit ontzettend moeilijk toe te passen. En dat terwijl het ‘hier en nu’ eigenlijk het enige is wat we echt hebben, en het enige is waar we echt over beschikken. Immers, is het verleden al geweest en moet de toekomst nog komen.

The Watch Now Horloges

Het ‘hier en nu’ toepassen

Zelf werd ik hier, tijdens mijn burn-out, ontzettend mee geconfronteerd. Het heeft namelijk totaal geen zin om jezelf druk te maken over iets waar je geen controle over hebt. Het enige wat je hiermee bereikt is het verliezen van jezelf en, hoe ironisch, waardevolle tijd. Sterker nog, hoe minder je probeert om alles meetbaar te maken, hoe beter je de regie over je eigen leven zult hebben en hoe vrijer je zult zijn. Hierdoor zul je juist de balans vinden tussen lichaam en geest en beter kunnen meedraaien in de hectiek van de maatschappij. Dit is alleen veel makkelijker gezegd dan gedaan. We vinden het namelijk vooral als we in de natuur zijn, meestal tijdens een dagje uit, of op reis. Bijvoorbeeld in een grot, maar ook in het bos, dicht bij de zee of tijdens een bezoek aan de spa. Zolang we maar even weg zijn uit onze dagelijkse setting. Maar de kunst is natuurlijk om het ‘nu’ als belangrijkste leidraad in je dagelijks leven te kunnen toepassen. 

Watch Now Horloge

Horloge Watch Now

The Watch Now: een betekenisvol horloge

In feite draait het allemaal om bewustzijn. Het is belangrijk om stil te staan bij je gedrag en de keuze’s die je maakt. Als je jezelf hiervan bewust bent is het namelijk mogelijk om te veranderen en aanwezig te zijn in het nu, ongeacht waar je bent. Om jezelf hier gedurende de dag aan te herinneren is er ‘The Watch Now’. Dit horloge is een betekenisvol accessoire om ons bewust te maken van het moment, in plaats van tijd. Deze reminder is fijn. Heel fijn zelfs! Het ‘The Watch Now’ horloge heeft geen wijzerplaat om minuten en uren aan te geven, maar herinnert je alleen maar aan de tijd die ècht telt: het ‘hier en nu’. En het toevallige is dat het ‘The Watch Now’ horloge ongeveer zes jaar geleden is bedacht vanuit een burn-out, als een meer stijlvolle en betekenisvolle versie van een armband. Thijs & Bieke, de bedenkers en oprichters, willen hiermee proberen om nog meer mensen rust te brengen en minder met tijd bezig te laten zijn. 

Maak het beste van je leven

Het is helaas niet altijd mogelijk om te ontsnappen aan de hectiek en chaos van het dagelijks leven. We kunnen nu eenmaal niet constant op reis, of dagjes erop uit om te genieten van de natuur. Gelukkig herinner je jezelf er met dit steuntje om de pols aan om aanwezig te zijn in het moment en stil te staan bij het ‘hier en nu’. Je hoeft nu eenmaal niet constant te weten hoe laat het precies is. En elke keer als je op dit horloge kijkt, zul je eraan denken om rustig aan te doen en een stapje terug te nemen. Dit in tegenstelling tot klassieke horloges die je telkens het idee geven dat je iets moet doen en ervoor zorgt dat je gehaast bent. Met dit mindfulness horloge aan je arm kun je dat loslaten en je intuïtie volgen. Zo kun je het beste van je leven maken, op elk moment. Just Breath! Want geloof me, dat is het enige dat je echt moet doen.

Je shopt het ‘The Watch Now’ horloge hier. Er zijn verschillende designs beschikbaar vanaf €49.95.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.