Of je nou reist met het vliegtuig, de trein, de auto of de bus, elke reis die een paar uur duurt kan ervoor zorgen dat je last krijgt van vermoeide, pijnlijke benen en/of voeten, in de volksmond ook wel ‘reizigerstrombose’ genoemd. Doordat je lang zit, wordt de bloedsomloop niet gestimuleerd en kunnen er bloedstolsels ontstaan. Er kan zelfs zo’n stolsel in de longen komen, waaraan je kunt overlijden. Gelukkig loopt het niet zo snel en is de kans vooral aanwezig als je wat ouder bent, of er al iets mis iets met je aderen. Dat neemt echter niet weg dat er geen kans op zwellingen en vermoeidheid bestaat.

STOX vliegtuigsokken
STOX vliegtuigsokken

Degressieve compressietechniek

Het beste is daarom om regelmatig te bewegen om de bloedsomloop te stimuleren, en om goede steunkousen te dragen. STOX begrijpen ze dit goed. Maar menig reiziger ziet er graag leuk uit tijdens het reizen en denkt: “wat nou ‘reizigerstrombose’?, wij willen gewone sokken aan”. Gelukkig heeft STOX ook dat goed begrepen! Daarom heeft het merk, samen met vader èn vaatchirug Dr. Disselhoff, speciale vliegtuigsokken ontworpen. Deze sokken zorgen ervoor dat de afvoer van vocht en afvalstoffen wordt bevorderd, door middel van degressieve compressietechniek. De druk bij de voeten en enkels is het hoogst en verminderd van daaruit tot aan het bovenbeen. Hierdoor wordt het bloed als het ware terug naar boven ‘geduwd’ en daardoor heb je geen last van vermoeide benen.

Vliegtuigsokken

Stijlvol en multifunctioneel design

En naast het feit dat de vliegtuigsokken van STOX preventief tegen ‘reizigerstrombose’ werken, en dus zwelling voorkomt, zijn de sokken dus ook nog eens geheel stijlvol. Gewoon zwart, met een paar details in kleur. Niets raars aan en dus niemand die ziet dat je ‘speciale’ sokken draagt. De reizigersokken zitten ook heel lekker en comfortabel. Ze hebben een goede pasvorm en zijn gemaakt van uitstekende kwaliteit. Ook geven ze een stevig gevoel en zijn ze temperatuurregulerend dankzij het materiaal van de Merino Wol Vezels .

Leuk weetje: de sokken van STOX bevatten ook Milk Fiber, waarvan de belangrijkste ingrediënten melk caseïne eiwitten zijn, deze zijn PH-neutraal en daardoor voeden en oliën deze vliegtuigsokken meteen de huid.

Voeten in sokken
De STOX vliegtuigsokken zijn verkrijgbaar voor mannen en voor vrouwen, en kosten vijfendertig euro per paar. Koop de sokken hier via bol.com (affl.) of kijk op de website van STOX zelf voor meer informatie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.