Als je het mij vraagt is een notitieboekje de ultieme gadget voor op reis. Je kunt er bijzondere verhalen en leuke anekdotes in op schrijven, maar ook fijne adresjes en tips van de lokale bevolking in kwijt. Maar ook speciale ontmoetingen, leuke uitjes en alle lekkere gerechten kun je zo vastleggen. Daarnaast is het handig om bijvoorbeeld je reisplanning en uitgaven in bij te houden. Op deze manier maak je een reis onvergetelijk en heb je altijd iets tastbaars om op terug te kijken. Geuren, kleuren en smaken komen zo weer tot leven want tijdens het lezen waant je jezelf echt even terug naar die ene reis. Tussen de pagina’s in kun je entreebewijzen, bonnetjes, filters, foto’s en al meer dat je verzamelt kwijt. Voor mij is dit iets vanzelfsprekends. Ik vind het heerlijk om te schrijven en zo mijn belevenissen vast te leggen, maar ook mijn gedachten te kunnen ordenen. Thuis werk aan de hand van mijn notities alles netjes, snel en overzichtelijk uit. 

MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier

MOYU notitieboek van steenpapier review

MOYU uitwisbaar notitieboek van steenpapier review

Verspilling van papier en CO2 uitstoot 

Als ik er echter aan denk hoeveel papier ik op deze manier verspild heb, schaam ik me ergens wel een beetje. Vooral omdat ik echt alleen notities, aantekeningen en lijstjes maak. Als je jezelf bedenkt dat er voor ongeveer 60.000 vellen (honderdtwintig pakken A4 papier) een boom wordt gekapt is dat namelijk best wel schrikbarend en iets om bij stil te staan. Bedenk maar eens wat voor een CO2 uitstoot dit genereert. Natuurlijk kan ik gebruik maken van digitale hulpmiddelen, en dat doe ik ook zeker, maar ik vind het ook heel prettig om te kunnen schrijven met pen en papier. Dit maakt nu eenmaal andere gevoelens los dan typen en vind ik persoonlijk ook een stuk overzichtelijker. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van een duurzaam en uitwisbaar notitieboek.

MOYU herschrijfbaar notitieboek van steenpapier

Herschrijfbaar steenpapier van MOYU

Wat is steenpapier?

Het merk MOYU produceert namelijk notitieboekjes van steenpapier. Dit papier wordt gemaakt uit gemalen steen (een afvalproduct) dat wordt gemengd met 20% gerecycled HDPE (een kunststof bestaande uit koolstof en waterstof).  Hierdoor ontstaat een textuur die lijkt op papier. Tijdens de productie hiervan wordt er geen water en bleekmiddelen gebruikt. Dit zorgt voor minder energie-, en water gebruik en ook wordt er veel minder CO2 uitgestoten. Bovendien hoeven er dus helemaal geen bomen te worden gekapt voor de productie van steenpapier. Een nadeel blijft natuurlijk het gebruik van plastic, maar hopelijk komt hier ook een oplossing voor in de toekomst. MOYU doet in ieder geval haar uiterste best om het productieproces te verduurzamen. 

Bossen en hun eco-systemen redden

Zo zijn ze bijvoorbeeld van plan om het steenpapier te recyclen en er weer nieuw steenpapier van te maken. Helaas is dat op dit moment nog niet lokaal mogelijk omdat er nog te weinig afval van steenpapier is. MOYU is op een missie om bossen en hun eco-systemen te redden. Voor elk verkocht uitwisbaar notitieboek planten zijn samen met Trees for Kenya een boom. Ook nemen zij de notitieboekjes terug in ruil voor tien procent korting op je volgende aankoop. Een duurzaam en uitwisbaar notitieboek is namelijk tot meer dan vijfhonderd keer te beschrijven, maar niet eindeloos. Alhoewel, vijfhonderd keer op een pagina kunnen schrijven is natuurlijk best wel heel veel. Je kunt dus wel degelijk jarenlang met een exemplaar doen.

Review van steenpapieren notitieboek

Review van herschrijfbaar notitieboek

Een uitwisbaar notitieboek

Een uitwisbaar notitieboek van MOYU bevat namelijk zesendertig steenpapieren pagina`s, waarvan er negentien lijntjes hebben en tien gestippeld zijn. Daarnaast vind je een handige to-do list, een habit tracker, weekplanner, instructiepagina en missiepagina. De ringband versie bevat tweeëndertig  pagina’s waarvan er veertien lijntjes hebben en er veertien gestippeld zijn. Dit maakt de notitieboekjes niet alleen handig voor op reis, maar ook voor op het werk of thuisgebruik. Je kunt er immers alle kanten mee op en echt heel veel in kwijt. Vooral de weekplanner en to-do list zijn echt van toegevoegde waarde vind ik zelf. Ik vind het echt prettig om te organiseren en plannen en afvinken geeft een uiterst voldaan gevoel. Niet alleen omdat ik dan het idee heb om nuttig bezig te zijn geweest, maar vooral ook omdat ik niet meer elke dag een pagina papier verspil. 

Hoe is steenpapier in gebruik

Als je liever aparte notitieboekjes hebt is dat ook geen probleem. Er zijn namelijk verschillende modellen verkrijgbaar, inclusief een speciaal business notitieboek. Of heb je liever een zacht kleurtje zoals mint of roze? Ik vind je allemaal even mooi! Maar uiterlijk vertoon is natuurlijk niet alles. Het belangrijkste is natuurlijk de ervaring van schrijven op steenpapier en vooral ook het gebruik. Eerlijk gezegd is dit best even wennen, want het is allemaal net even anders dan gewoon papier. Maar het is ook heel fijn. Het papier voelt prettig aan en heeft zelfs een lekker geurtje. Bovendien is het echt handig dat je kunt uitwissen en herschrijven. Ik vind het top! 

MOYU in huis of als cadeau

En als je, net als ik, niet genoeg kunt krijgen van een uitwisbaar notitieboek dan heeft MOYU ook nog lifestyle producten te koop. Dit assortiment wordt afgesteld op de feedback van klanten en breidt zich steeds meer uit. Structuurjunkies kunnen bij MOYU echt hun hart ophalen. Vooral met de placemat want dit is echt een handige tool voor op je bureau. Maar ook het handige, herschrijfbare boodschappenlijstje dat je bij iedere bestelling cadeau krijgt is een perfecte gadget! Je vindt er dus niet alleen herschrijfbare notitieboekjes voor op reis, maar ook handige producten voor thuis en leuke cadeaus! Kijk voor meer informatie op de website van MOYU

 

 
 
 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.