I promise you I haven’t sabotage the sound system because of my aversion to your karaoke inclinations

Over de film

Trip to Italy is een dramafilm uit 2014. De film is een vervolg op de film The Trip, een oorspronkelijk een Britse tv-serie, maar werd uiteindelijk vertaald naar film. In de hoofdrollen spelen Steve Coogan en Rob Brydon.

Samenvatting van Trip to Italy

In Trip to Italy zijn Rob en Steve op een road-trip door Italië. Ze verkennen culinair eten en reizen van Ligurië naar Capri. Ondertussen bespreken de heren de vragen des levens. Het gaat over de liefde, het versieren van vrouwen, dichters, muziek, carrière en andere aspecten van het leven. De gehele reis zijn ze aan het eten en kibbelen, terwijl ze heel veel bekende acteurs imiteren en elkaar de loef af te steken.

Mening over Trip to Italy

Persoonlijk vind ik dit een heerlijke film. Het Italiaans vliegt je om de oren, de lekkerste gerechten komen voorbij om je te laten watertanden en de Italiaanse landschappen zijn zo mooi in beeld gebracht dat je het liefst linea directa op het vliegtuig stap. Toch gebeurt er verder niet veel. In de film zit geen verhaal, er is geen plot en ook geen doel. Het is niets meer dan een reis, vol eten en dialogen. Het is niets meer en niets minder dan dat. Dat klinkt heel saai, maar ik heb ontzettend gelachen!

Rob en Steve spelen zichzelf, maar dan uitvergroot. Ze doen niets anders dan slap ouwehoeren, op niveau. En daar blijken ze heel goed in! Ze imiteren verschillende bekende acteurs, steken de draak met dichters en geven commentuur op muziek. Het is daarom handig als je een beetje thuis ben in de wereld van kunst en cultuur en sowieso moet je van Engelse humor houden! Anders is het soms moeilijk om de grappen te begrijpen en wordt het een lange, nietszeggende, saaie film.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.