Trip to Italy (2014) is een lange dialoog!

Trip to Italy

Trip to Italy is een dramafilm uit 2014. De film is een vervolg op de film The Trip, een oorspronkelijk een Britse tv-serie, maar uiteindelijk vertaald naar film. In de hoofdrollen spelen Steve Coogan en Rob Brydon.

Samenvatting van Trip to Italy

In Trip to Italy zijn Rob en Steve op een road-trip door Italië. Ze verkennen culinair eten en reizen van Ligurië naar Capri. Ondertussen bespreken de heren de vragen des levens. Het gaat over de liefde, het versieren van vrouwen, dichters, muziek, carrière en andere aspecten van het leven. De gehele reis zijn ze aan het eten en kibbelen terwijl ze heel veel bekende acteurs imiteren en elkaar de loef af te steken.

Dit is pretty much alles wat ik over de inhoud van de film kan zeggen. In de film zit geen verhaal.  Er is geen plot, er is geen doel. En er is een reis. Een reis vol eten en dialogen. Meer niet. En dat klinkt heel saai, maar dat is wel wat de film tot een succes maakt.

Mening over Trip to Italy

Ik vond het een heerlijke film, letterlijk en figuurlijk. Maar ik had ook ontzettend last van heimwee bij het zien van hete prachtige Italië. De landschappen zijn prachtig weergegeven en heel goed tot hun recht. Het Italiaans vliegt je om de oren en het eten maakte me heimelijk verlangen naar `huis`. De lekkerste gerechten komen voorbij en je krijgt er ontzettend veel zin in om linea directa naar Italië te reizen.

Rob en Steve spelen zichzelf, maar dan uitvergroot. Ze zijn goed. De gehele film is slap ouwehoeren, maar dan op niveau. Er zit heel veel droge Engelse humor in, ze imiteren diverse sterren, steken de draak met dichters en geven hun commentaar op muziek. Je moet wel je geschiedenis kennen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet altijd alle grappen begreep. Het is een genre waar je van moet houden, anders is de film een hele lange, nietszeggende, saaie film.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.