Wil jij tijdens het reizen geld verdienen? Droom je ervan om de wereld over te vliegen, of wil je juist een extra inkomen tijdens het maken van een wereldreis? Voor veel mensen is dit werkelijkheid en ook voor jou is het mogelijk om op deze manier te leven. Er zijn immers veel manieren waarop je kunt werken en reizen tegelijk. Je kunt bijvoorbeeld stewardess of au pair aan het werk. Maar als je meer vrijheid wilt, kun je voor een van onderstaande methodes kiezen om reizen en werken te combineren!

Volg je droom met deze drie methodes en verdien geld tijdens het reizen!

“Follow your dreams. They know the way”

Geld verdienen met bloggen

Zelf verdien ik zo nu en dan iets extra’s bij met mijn blog. Het is niet veel, maar toch zeker lekker meegenomen. Helaas heb ik op het moment niet de tijd en energie die ik zou willen om mezelf echt 100% in te zetten voor Bohalista. Maar ik weet zeker dat als ik het bloggen professioneler ga aanpakken, ik er genoeg mee kan verdienen om er een redelijke omzet mee te kunnen draaien.

Bloggen kost wel heel veel tijd. Het is hard werken, je zult veel geduld moeten hebben en bovenal moet je het leuk vinden. Houd je niet zo van schrijven? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan vloggen. Ook dit kost veel tijd en is hard werken, maar meer dan een goede camera en vlotte babbel heb je niet nodig!  Begin bijvoorbeeld met het vastleggen van dagjes uit, weekendjes weg en leuke hotspots in Nederland!

Werken voor een online vertaalbureau

Een andere simpele manier om geld te verdienen is door te werken voor een online vertaalbureau of platform. Je hoeft helemaal geen professioneel vertaler te zijn. Het enige wat je nodig hebt is voldoende kennis van twee of meerdere talen, een laptop en een internetverbinding. Wel is, voornamelijk bij vertalingen van of naar het Engels, de concurrentie aanzienlijk groot. Maar als je bijvoorbeeld een taal zoals het Chinees of Frans goed beheerst, is de kans best groot om werk te vinden.

Bij vertaalwerk denk je waarschijnlijk automatisch aan simpelweg (en misschien zelfs wel een beetje saai) een document vertalen, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan brochures, flyers, nieuwsartikelen, maar ook geluidsbestanden en voice-overs. Of bijvoorbeeld aan websites of een webshop vertalen. Zoals je ziet is er echt ontzettend veel mogelijk. Je kunt jezelf onderscheiden door gebruik te maken van andere goede eigenschappen. Dus als je al werkend de wereld rond wilt trekken, is dit misschien wel de manier om jezelf te onderhouden.

Les geven

Een andere veelgebruikte methode waarmee je aardig wat geld kunt verdienen en tegelijkertijd kunt reizen is les geven, bijvoorbeeld in een taal. In landen zoals Zuid-Amerika en Azië is veel vraag naar Engels leraren. Je hoeft een taal echt niet perfect te beheersen om les te kunnen geven. Het belangrijkste is dat je les kunt geven en de grammatica goed kent.  Maar wil je het echt professioneel aanpakken, volg dan een TELF cursus. Hiermee behaal je een internationaal erkend certificaat.

Is je Engels niet bepaald om over naar huis te schrijven, wees dan niet getreurd want er is nog veel meer mogelijk! Misschien ben je wel keigoed in yoga of een andere sport. Of kun je heel goed koken, lekker bakken of mooi schilderen. Allemaal talenten waarin je les kunt geven en misschien zelfs wel zelf een eigen bedrijfje kunt opzetten. Onderzoek wat de mogelijkheden zijn in het land van jouw dromen en ga ervoor!

Heb jij nog meer tips voor geld verdienen op reis? Laat het weten in de comments!

3 thoughts on “Tijdens het reizen geld verdienen? Volg je droom met deze drie methodes!

  1. Pingback: Besparen op reis doe je met deze handige tips!

  2. Pingback: Sparen voor een reis of vakantie? Met deze tien tips doe je dat ongemerkt!

  3. Pingback: Besparen op reis doe je met deze handige tips!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.