Hotelbedden zijn meestal veel comfortabeler dan thuis en zorgen er vaak voor dat je niets anders meer wilt dan je leven met Netflix in bed doorbrengen, terwijl je onbeperkt gebruik kunt maken van roomservice. Zeker als je in een luxe hotel overnacht, zoals bijvoorbeeld Hotel New York. Indien mogelijk is het daarom absoluut aan te raden om te vragen voor een late-check out met als reden de comfort van het bed. Het maakt namelijk niet uit hoe goed je thuis je best doet, om de een of andere reden lukt het je waarschijnlijk niet om je bed op te maken zoals in een hotel gedaan wordt. Dat komt omdat de witte, knisperende lakens en fluweelzachte kussens in een hotel vaak net datgene hebben dat je thuis mist. Precies de juiste stevigheid bijvoorbeeld, of het gevoel van comfort en rust. Plus een gehalte ‘fluffiness’ waar je u tegen zegt. Dat zijn de dingen die ervoor zorgen dat je nooit meer wilt opstaan, maar je het idee geven alsof je op een grote wolk zweeft. Toch is het wel degelijk mogelijk om dit gevoel ook thuis te evenaren, eigenlijk zelfs heel simpel. Het begint namelijk (net zoals vrijwel alles in het leven) met een goede basis. Als je thuis wilt slapen zoals in een hotel is het dus belangrijk om allereerst te investeren in een goed matras.

Thuis slapen zoals in een hotel 

Het geheim van een goede nachtrust

Als je rust op een fijn matras dat past bij jouw lichaam, slaap je het best. Het is daarom belangrijk om een matras te vinden dat goed bij je past. Het maakt niet uit wat voor bed je hebt. Als je de ruimte hebt is een extra groot bed natuurlijk de beste optie. Immers, hoe groter het bed hoe beter. Het liefst kies je ook voor een extra hoog hoofdsteun met een luxueuze uitstraling. Op deze manier creëer je eenvoudig de look van een vijfsterrenhotel, maar laat je zeker niet tegenhouden door een kleine slaapkamer. Ook een kleiner eenpersoonsbed of een standaard tweepersoonsbed zijn prima voor een goede nachtrust zoals je dat ervaart in een hotelbed. Je hoeft dus niet meteen een nieuw bed te kopen. Wil je dat wel? Dan kun je het best eerst een matras kiezen. Je slaapt immers niet op de bedbodem. Heb je al een bedbodem die je niet wilt vervangen? Dan is het wel belangrijk om hier enigszins rekening mee te houden als je een nieuw matras gaat kopen. Heb je bijvoorbeeld een verstelbare bedbodem, een spiraalbodem of een lattenbodem? En hoe zit het met de stevigheid?

Matrassen zoals in een hotel

Ook zijn er enkele andere dingen om aan te denken. Welk maat heb je bijvoorbeeld nodig? De meeste matrassen hebben een afmeting van 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200 of 180×200. Er zijn echter ook andere afmetingen. Voor een kleiner een-, of tweepersoonsbed kun je bijvoorbeeld een of twee matrassen 70×200 nodig hebben, of een matras 170×200 voor bijvoorbeeld een grote boxspring. Meet je matras of bed dus goed op alvorens je tot aanschaf van een nieuwe gaat. Het geheim van de goede nachtrust in een hotel is echter niet het formaat, maar de dikte van het matras. Dat komt omdat de matrassen van een hotelbed meestal zijn opgebouwd uit lagen met een stevige vering. Daarop ligt vaak een zacht topdekmatras voor extra comfort. Wil je de aangenaamheid van een hotel thuis nabootsen, kun je dus het best kiezen voor een extra dik matras dat redelijk stevig is. De lagen waaruit het matras is opgebouwd dienen goed gevuld te zijn. Verder is de stevigheid van een fijn matras voornamelijk afhankelijk van je lichaamsgewicht, slaaphouding en persoonlijke voorkeur.

Matrassen zoals in een hotel

Slapen op een wolk

Slapen op een wolk

Bovendien kan het aan te raden zijn om erover na te denken of je een of twee aparte matrassen wilt, zeker als je samen met je partner slaapt. Dat kan namelijk een groot verschil maken als je een verschillende lichaamsbouw en gewicht hebt. Je partner en jij kunnen bovendien ook een ongelijk slaapritme hebben (veel beweging) en sowieso heeft ieder lichaam andere aandachtspunten. Slaap je bijvoorbeeld op je buik, rug of zij? Ben je een rustige slaper of beweeg je juist veel? Allemaal dingen om rekening mee te houden want dit maakt veel verschil voor je nachtrust. Twee matrassen is natuurlijk minder comfortabel, zeker als je wilt knuffelen of elkaar graag aanraakt als je slaapt. De oplossing daarvoor is het topdekmatras bovenop. Dit geeft namelijk niet alleen extra comfort, maar zorgt er ook voor dat de gleuf tussen de twee matrassen verdwijnt. Zo kun je evengoed fijn samen slapen terwijl je ieder zijn of haar lichaam van de juiste ondersteuning voorziet.  Toch is een goed matras niet het enige geheim van de fijne bedden in een hotel. Bovenop het topdekmatras kun je namelijk nog een topper plaatsen, die zo zacht en fluffy als mogelijk mag zijn. Hoe anders krijg je het gevoel dat je zweeft op een wolk?

Investeer in je gezondheid

Voor zowel het matras als topdekmatras geldt vooral dat het belangrijk is om te letten op de materiaalsoort in combinatie met je persoonlijke wensen. Traagschuim is bijvoorbeeld redelijk zacht en warm terwijl koudschuim wat steviger en koeler is. Dit lijkt misschien allemaal wat veel informatie, maar het is de moeite waard om je hier even in te verdiepen. Als je een goede nachtrust verlangt en net zo uitgerust wakker wilt worden als in een hotel is een goed matras onmisbaar. Zowel fysiek als lichamelijk zorgt een goed matras voor een positief verschil dat je al snel (waarschijnlijk na een nacht) zult merken. Als de basis eenmaal goed is komt bovendien het leuke gedeelte: decoreren. Slapen zoals een hotel is namelijk meer dan alleen een matras. Het is de combinatie van een goede basis met de fijnste en zachtste accessoires! Ga vooral voor veel dons en pluis, maar ook luxe en natuurlijke materialen zoals katoen en satijn die luchtig en licht zijn. Stel gerust hoge eisen want je spendeert zo’n dertig procent van je leven in bed. Bovendien is een goede nachtrust ontzettend belangrijk voor je gezondheid!

In welk hotelbed heb jij het fijnst geslapen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.